@vale
Kako je to neko tebe doveo u zabludu time sto nesto sto on prodaje ceni ovoliko ili onoliko?
Sve i da to nakako uspes da provuces... Da li je to trzisna cena za taj alat, nakon sto je nestao u lidlovim magacinima?
Golf 2 se danas prodaje po nenormalno visokoj ceni za auto star 30 godina. Jel svaki prodavac prevarant?
Mislim da bi takva preprodaja, mogla da se podvede pod neko od dela, ali nikako pod prevaru. Sad... ne znam kako se to zdelo zove (a mrzi me da trazim), ali isto ono pod koje podpadaju tapkarosi.
@sasa
Sto se tice srafilice, ne znam da li smo koristili istu, al par strana unazad sam napisao svoje utiske, kako poiztivne tako i negativne:
http://www.stolarskaradionica.com/forum ... 99#p111399
Najznacajnija mana na toj srafilici je okidac. I to je jako ozbiljna mana za tu vrstu alata.
Druga je nedostatak druge baterije (znam da moze da se kupi, al onda nije ta cena).
Daklam pricam samo o upotrebnim manama, nismo dobacili do kvaliteta izrade, posto njega nije moguce videti uz kratko koriscenje i bez rastavljanja, osim "gumiranog" sloja za koji odmah mogu da ti kazem da nije ni za sta.
Ajde leba ti objasni mi sta je to "nikad lakse" pri busenju rupa u zidu?
Posao svakog SDS cekica je da busi rupe u zidu.
Ako si pre toga koristio vibracionu busilicu, naravno da je lakse.
Ako si pre toga koristio 23-jku, a sad uzeo 26-cu, naravno da radi brze.
Ako pre toga nisi koristio aku SDS a sad jesi, naravno da je lakse.
To nista ne govori o parksajdu, vec o tipu alata.
Meni i kad radim profesionalno (ne stolariju), i kad se zanimam, to sto mogu da vratim alat i dobijem drugi ili novce nazad, znaci jako malo.
U petak sam bio na terenu, postavljao neki video nadzor... sta mislis koliko mi znaci to sto cu u ponedeljak moci da zamenim alatku koja je crkla? 100Km tamo, 100Km nazad, nezavrsen posao, nezadovoljna musterija...
Koliko god zvucalo cudno, jos vise mi smeta kada pocnem da se zanimam i alat pocne da me zeza. Ja svoje slobodno vreme postujem vise od bilo cega.
Sta je radjeno... Evo ovako... Taj makitin cekic je postavio par desetina kilometara kanala, izbusio sigurno par stotina metara kroz debele betonske grede i stubove, burgijom 25mm - 60cm duzine sto je na granici mogucnosti 24-vorke, ostemovao prilicno toga...
Pre par meseci sam morao da mu skratim kabl za nekih 15-tak cm, posto se konacno prelomio na mestu gde izlazi iz rucke, i pre 15-tak dana su joj zamenjene cetkice.
Kupljena je 1999 ili 2000-te, ne mogu vise da se setim.
Da ne zaboravim, stigla je sa 3 metra kabla, a ne sa "patrljkom". I to 3 metra kvalitetnog gumiranog kabla, a ne PVC. Zato je i izdrzao 20 godina.
Bojim se da ne shvatate o cemu pisemo.
BR jeste malo "napadan", al verujte bez lose namere (poznajm coveka).
Posotji razlika izmedju: kupujem alat zato sto je jeftin, i kupujem alat zato sto mi treba za to i to.
Pa makar "to" bio i jedan jedini posao. Od toga kakav je posao, i sta zahteva, kao i naravno planova za buducnost, zavisi da li cu da otvorim novcanik, ili cu da uzmem najjeftinije sto nadjem.
Probacu ovako...
B&D glodalicu, ne bih kupio ni da mi doplate da je uzmem.
Glodalica se koristi za precizne poslove. Ako klacka u vodjicama maltene milimetar, tu nema ni p od preciznosti. Koja je onda svrha kupovine toga?
@ vale
Nemoj se razocarati tim boskom i odustati od kvalitetne robe. Ko sto vec napisah, bosko je jedno vreme debelo srozao kvalitet, a zadrzao cene i ziveo od stare slave. To mu se obija o glavu.
Kao sto smo par puta napisali, to sto je nesto skupo, ne znaci automatski da je dobro. Ali to sto je nesto jeftino, u 99% slucajeva znaci da je lose. Prosto receno od g***na se pita ne pravi.
Eh da...
Priznajem da mi "najvaznija stvar su pare" vec duze vremena debelo ide na ganglije
@yaki
Pogledaj na ovom snimku koliko se upreda ger prilikom pritiska kad pokusava da ga otkljuca.
To ger jednsotavno ne sme da uradi.