stoni abrihter
Celom sirinom sam radio samo sa camovim daskama, i nije bilo problema. Sa ovim elementima parene bukve isto nije bilo problema, mada su oni oko 10cm siroki, tako da je to pola sirine noza. Nisam isao nesto duboko, oko 1-1,5mm, ali nisam siguran za dubinu jer skala nije bas najpreciznija. U dihtu postoje valjci i sam uvlaci i izbacuje dasku.
Trt, mrt, zivot ili smrt!
- Marko Enter
- Majstor majstora
Za sad sam zadovoljan. Radio malo i sa hrastom 5-icom. Iso sam sa malo dubljim prolazima i nije pokazivala da se muci. Ne znam, mislim da je ova masinica za svakog hobi stolara sasvim dovoljna. Za nekog ko radi na abrihteru svaki dan i zivi od toga mislim da nije... Meni za sad odradjuje posao.
Da se pohvalim:))
Kupio sam i ja juče womax diht/abrihter. Sto je dugačak oko 75 cm što je kako Nikola reče sasvim dovoljno za hobi majstora. Sada bar ne moram nikoga da molim da mi obadi daske.
Motor se ne guši i radi sasvim solidno, jedino što bar na mom noževi nisu idealno postavljeni te sledeći vikend moram da ih "uštelujem". Nije strašno i primeti se jedino kada sam probao da obradim daske za "tutkalisanje" tj ivica na ivicu. Sada imam blago zaobljenje od oko 1mm na 1m, što se lako rešava dugačkim rendetom ali bih voleo da mogu odmah da spajam.
Radio sam parenom bukvom širine oko 15cm.
Saša
Kupio sam i ja juče womax diht/abrihter. Sto je dugačak oko 75 cm što je kako Nikola reče sasvim dovoljno za hobi majstora. Sada bar ne moram nikoga da molim da mi obadi daske.
Motor se ne guši i radi sasvim solidno, jedino što bar na mom noževi nisu idealno postavljeni te sledeći vikend moram da ih "uštelujem". Nije strašno i primeti se jedino kada sam probao da obradim daske za "tutkalisanje" tj ivica na ivicu. Sada imam blago zaobljenje od oko 1mm na 1m, što se lako rešava dugačkim rendetom ali bih voleo da mogu odmah da spajam.
Radio sam parenom bukvom širine oko 15cm.
Saša
Pozdrav,
Aleksandar Stojkov
Aleksandar Stojkov
Nisam shvatio bas ovo sa stelovanjem nozeva. Jel ne dobijas 90% na ivicama kad obradis ili je neki drugi problem. Ja ne mogu da dobijem tacno 90%, al mislim da je to do vodjice koja se steluje na zeljeni ugao ali nije bas precizna...
Masinica sve u svemu nije losa, zar ne... za te pare mozda i odlicna. Da te sluzi dobro!
Masinica sve u svemu nije losa, zar ne... za te pare mozda i odlicna. Da te sluzi dobro!

Da, vođica nije potpuno precizna već ima blagi stomak.Nikola wrote:Nisam shvatio bas ovo sa stelovanjem nozeva. Jel ne dobijas 90% na ivicama kad obradis ili je neki drugi problem. Ja ne mogu da dobijem tacno 90%, al mislim da je to do vodjice koja se steluje na zeljeni ugao ali nije bas precizna...
Moj problem je da je jedan nož viši od "odvodnog" dela stola, tako da kada stavim libelu na njega nož blago zapinje mada bi trebao da bude u ravni, tj malo niži. Siguran sam da kada bih ovo podesio, mogao bih da spajam daske do nekih 1,5 metar dužine ivicu na ivicu bez ikakvog zazora i dodatne obrade.

Slike sa http://valrosewoodworks.homestead.com/f ... pTips.html
Mada se može reći i da sam ja cepidlaka:))
Takođe i tebe da služi!
Za te pare je sasvim dobra mašina.
Pozdrav,
Aleksandar Stojkov
Aleksandar Stojkov