Iskra ERO

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
BODARA98
Majstor početnik

Post by BODARA98 »

pre dve godine kamcatka rusija trasa gasovoda puko nosac napolje -45 agregati se greju da bi startovali i moj drugar dule vadi brusilicu hilti i radi li radi pored njega jos jedan sa metabom .a u magacinu alata svetskih firmi kolko oces sve pocrkalo posle 2-3 dane ne od upotrebe vec od uslova i naravno ja sa mojim linkolnom (u stvari firmin ja ga samo duzim ) teram elektrodu 4,5 mm toliko je hladno je var odma hladan mozes prstima da ga diras
a Metabo :work dont play

evo šta ja pročitah @pajja. ako on laže. šta reći, samo znam da ovaj što je ovo napisao ja mislim da ne laže.
jer nema šta taj neume da radi i svaki post njegov je sa velikim znanjem napisan.a tek o postavljenim pitanjima
i njegovim odgovorima ne treba se komentarisati.jer čovjek koji ima takve odgovore sa kojima je većini koji su tražili pomoć pomogao i rešio njihove probleme.a inače je jedan od urednika na tom sajtu.neznam dali se sme
pisati koji je to sajt.....ali ja ću da napišem to je,, sam svoj majstor,, koji posećuje dosta članova ovog sajta.
pa ako se nesmije vi obrišite.a inače se živi i radi na još nižim temperaturama od gore navedene.
a tvoje ovo pitanje mi malo zvuči nekako čudno.pa ako ti nije problem dali bi mogao da mi pojasniš šta ti znači to (ma daj)
ko radi taj se i umori
branimir
Majstor majstora

Post by branimir »

Rotor i stator mnogo vise podnose niske temperature nego visoke.
Medjutim, tu problem prave lezajevi.Ako je predvidjen za vise temprature onda
je normalno da ce praviti problem kod nizih i ponasace se kao kocnica, a samim tim opterecuje i namotaje. To bi masinci (konstruktori)trebalo da malo vise znaju a posto ih ima na forumu mogu to da objasne ljudima na forumu.Oni su najbitniji deo svake masine pa i elektricnog rucnog alata.
A sto se aparata za varenje tice on moze da radi i na -70, ako covek moze da izdrzi,
jer je u pitanju samo trafo.
A posto su kod nas normalni uslovi rada, onda je dobar i einhel alat, a skuplji prema afiniteu i potrebi.
Najbolji je onaj koji radi.
Pozdrav svima, sve najlepse u novoj godini, manje komentara a vise rada.
GORAN
Precizni šegrt

Post by GORAN »

Svaki ciga svoga konja hvali
Moje iskustvo sa terena kaze da je Perlesova brusilica 115 mm i 230 standardna (bez elektronike) kvalitetnija od Boscha i Makite! Ovo je sigurno!
Busilica standardna oko 700 w je isto vrh ali masa ljudi je nikad nije imala u ruci...
Bez alata nema zanata
LACI
Precizni šegrt

Post by LACI »

perlesova vrh-vrhova
Marko Enter
Majstor majstora

Post by Marko Enter »

Hmmm , perles bolji od boscha moguce, ali ne verujem od makite , neznam koliko imas iskustva sa makitom , sa bosch stvarno su sada lose ove brusilice iz kine , u firmi ih ima dve mala i velika, posle da meseca pocele su da zvrce :mad:

pozdrav Marko
Bez znanja nema zanata :)
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Par bravara sa kojima sam pricao tvrde da su stare crvene Iskrine brusilice (u kategoriji vecih) i dalje neprevazidjene. Perles je njihov direktan naslednik.
Koliko znam Perles se relativno skoro pojavio na Srpskom trzistu (ne znam za ostatak Ex YU), tako da ne cudi da ljudi nemaju iskustva sa njim, i skepticni su. No sa druge strane kad mu pogledas "rodoslov", ima sve potencijale. Ponavljam nisam nikada radio sa njim (a i nisam bas neki bravar), ali ono sto sam video po radnjama izgleda zaista odlicno, kvalitetno odradjeno.
Marko Enter
Majstor majstora

Post by Marko Enter »

Cek , zar te stare crvene iskre nisu bili Hoby alat ? ili

pozdrav Marko
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Iskra nije imala (u to doba) neku specificnu podelu na hobi i profi klasu (tipa zeleni/plavi bosch).
Svi alati su bili manje vise istog dizajna i iskljucivo crvene boje. Pocevsi od zaista amaterskog Klip-Klap, do ozbiljnih profesionalnih busilica velike snage.
pajja
Vrhunski majstor

Post by pajja »

tada je sav alat bio u istoj kategoriji
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Cini mi se (ne mogu da tvrdim) da je Bosch i tada imao podelu na plavi i zeleni. B&D je negde pocetkom 80-tih krenuo sa crnom serijom profi alata (hobi je bio plav).
branimir
Majstor majstora

Post by branimir »

razlika izmedju plavog i zelenog je samo u godini garancije.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

branimir wrote:razlika izmedju plavog i zelenog je samo u godini garancije.
Salis se?
Marko Enter
Majstor majstora

Post by Marko Enter »

i u kvalitetu je razlika ,plavi je za profi upotrebu ,to mozes da pogledas i po ceni

pozdrav Marko
pajja
Vrhunski majstor

Post by pajja »

tako sam i ja mislio ali svako tumaci kako njemu odgovara
branimir
Majstor majstora

Post by branimir »

godine garancije odredjuju i cenu.Odavno poznata stvar.
Post Reply