Kanterica Minimax Me35

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
Filip Rahelić
Zarezivač olovaka

Post by Filip Rahelić »

maricaiivica wrote:Hrapav abs je ili zbog lose aspiracije pa kopirni tocak frezera "gazi" po piljevini i kopira neravnine ili zbog suvise male sile kojom opruga gura ceo agregat na plocu.
Za ovo drugo bi probao da rukom samo malo pritisnem agregat na plocu dok obradjuje traku.
Sto se glodala tice i kidanja folije, r2 glodalo na 1mm traci moze samo jedva zapoceti radijus i u tom polozaju ne bi smeo kidati zastitnu foliju. Probaj nacrtati na papiru u nekoj razmeri glodalo r2 koje obradjuje traku 2mm na univeru, pa tu traku stanji na 1mm, da vidis koliko je uopste i u kojoj zoni obradjuje.
Freza nosi dio trake od gore a cikling sa kontra strane radiusa, probacu nastimati da obrnuto ga skida jer je vjerojatno u tomu problem
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

tomislavm wrote:
maricaiivica wrote:@tomislavm ja nisam rekao da je ona losa vec da ima dosta suvise jeftinih resenja i o tome mozemo da diskutujemo.
A naravno da sam morao da ti kazem da znam pomalo i o malom scm-u.
Ja ne kažem da ti ne znaš ali popljuvati nešto a ne reći što je onda to bolje nije u redu.... Napisati da se podmeću neki limići nije u redu jer nije istina.... Ja nemam ništa od toga da ja branim scm i da imam viška novaca kupio bi jači model kanterice ali ovaj je nadmašio sva moja očekivanja.... A plaćen je duplo manje od sličnog holzher ili hebrock modela koje sam također gledao.
Kad sam kupovao mislio sam sa za te novce će biti dobra za korpus i ne zahtjevne fronte, ali radi sve vrhunski, od sjaja do jako izraženih godova, akrila...
Scm je u toj klasi dao u cijeni dvije komplet posude za ljepilo.... Na dnevnoj bazi ih mijenjamo i rade odlično....
Covek pitao za mane, ja mu napisao sta zaista mislim.
On se nije naljutio na to sto sam napisao.
Sta je bolje necu pisati, ima puno boljeg ali i losijeg.
Tebe je moje "pljuvanje" malo pogodilo ali bez nekog bitnog razloga. Ja nisam rekao, ni pomislio da ste vas dvojica pogresili sto ste kupili tu masinu.
Za malu radionicu i ne veliki obim posla, dugo ce da sluzi.
Kada smo prevazisli tu pricu, da resimo i te frezere ;)
tomislavm
Majstor

Post by tomislavm »

Filip Rahelić wrote:Probacu tako onda stelati pa cemo viditi, iskreno nisam probava bez ciklinga radiusnih, al opet nevidim problem zasto ih gasiti ako oni ne paraju foliju?
A kako kantiraš 2mm traku?
Filip Rahelić
Zarezivač olovaka

Post by Filip Rahelić »

Rijetko kad ju kantiram, ljepsa mi je fuga izmedu fronti sa 1mm nego sa 2, ako se moze akril sa 1mm kantirati onda moze i ostalo
tomislavm
Majstor

Post by tomislavm »

Filip Rahelić wrote:Rijetko kad ju kantiram, ljepsa mi je fuga izmedu fronti sa 1mm nego sa 2, ako se moze akril sa 1mm kantirati onda moze i ostalo
Rijetko ne znači nikad... Ima hrpa situacija kad nema drugog izvora, barem kako ja radim.... Na radnim pločama često, na većim debljinama.... I sl...
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Znam vise radionica koje su potpuno izbacije 0.5 i 2 mm trake i sve rade iskljucivo sa 1mm. Pored lakseg rada na masini, daleko se smanjuje lager trake a finansijski je veoma slicna racunica, blago na strani 1mm.
tomislavm
Majstor

Post by tomislavm »

maricaiivica wrote:Znam vise radionica koje su potpuno izbacije 0.5 i 2 mm trake i sve rade iskljucivo sa 1mm. Pored lakseg rada na masini, daleko se smanjuje lager trake a finansijski je veoma slicna racunica, blago na strani 1mm.
Ne znam kako kod vas, ali nađe se uvijek nešto što ne možeš birati debljinu trake... Npr prekjučer sa trebao traku za 54mm iveral I bio sam sretan da sam našao bilo što a ne da biram debljinu.... A i za neke primjene Traka 1mm jednostavno nije dobra... Tipa za radnu stol i sl.
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Ovde postoje i domaci proizvodjaci pa je mozda nesto bolja ponuda ali slazem se potpuno.
Svakako, oba pristupa su nekakav kompromis, ovde u izboru debljine a tamo u primeni glodala sa pogresnim radijusom.
Post Reply