Verovatno je to relativno retka masina ovde, pa da ces tesko dobiti neki konkretniji odgovor.
Ako dobro shvatam, to je vise namenjeno za rezanje nego za glodanje.
Koliko kapiram, ona zauzme X-Y poziciju, spusti se po Z osi do neke zadate tacke, i na dalje ne moze da se pomera po Z vec samo po X-Y?
A kad stane po X-Y onda moze ponovo da se pomeri po Z.
Ako je to tako, vecina frontova koje sam video, imaju neke geometrijske sare koje se ne menjaju po Z dok "traju" da tako kazem, to jest celom duzinom su iste dubine, pa bi to mogla da radi.
Takodje, pretpostavljam da je tu stvar "samo" u elektronici, odnosno da bi uz neku drugu mogla da radi i po Z.
Vidim da je neko radio konverziju:
https://www.youtube.com/watch?v=CD5Dq8_9UDk
Izrada CNC masine za obradu drveta
- StolarBastovan
- Pred-majstorsko zvanje
- StolarBastovan
- Pred-majstorsko zvanje
Takav komentar ima mnogo vise smisla.😀
Masina je remontovana mehanicki i ima postprocesor pomocu kog radi direktno iz cad programa za crtanje.Kad bi uzeli u obzir da je masina potpuno ispravna i mehanicki i elektronicki,da li bi ovo bila pametnija kupovina od nekog kineza ili neku varijante nase proizvodnje sa kineskim delovima?
Masina je remontovana mehanicki i ima postprocesor pomocu kog radi direktno iz cad programa za crtanje.Kad bi uzeli u obzir da je masina potpuno ispravna i mehanicki i elektronicki,da li bi ovo bila pametnija kupovina od nekog kineza ili neku varijante nase proizvodnje sa kineskim delovima?
- StolarBastovan
- Pred-majstorsko zvanje
Pa zato sto je nova ili novija u tom cenovnom rangu iskljucivo kineske proizvodnje koja po kvalitetu nije ni prineti ovoj grdosiji od 3.5 tone celika.Ova masina ima 7 rednih 7 ceonih i 3 pocne burgije 2 glave od 4.5 kw.Takva kineska nema u kini da se nadje za 10000 a ovde ne ispod 15000 do 20000.Za 6000 evra u ponudi su samo kineske graverke sa jednom obradnom glavom od max 3 kw i max radnog prostora 2mx 1m i to da naletis sto se kaze.Tako stoje srvari u ovom trenutku bar koliko sam ja obavesten,a citam o tome otprilike 2 godine.