Električna šrafilica - iskustva i saveti oko izbora?

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
slovenija
Majstor

Post by slovenija »

Zezaš ? :forvonad:
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

slovenija wrote:Zezaš ? :forvonad:
jok ::neznam::
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
феникс
Majstor majstora

Post by феникс »

Иопет се понавља стара изрека: "Ко узме кајаће се, ко не узме кајаће се" Моја таква ради већ 35 година и и данас ако не пазим хоће да протера главу шрафа кроз дрво.
Само ми жао што сам изгубио наставак којим се шрафе обични " I " шрафови.
Три пут' кратим ову летву и опет ми кратка! :forvonad:
slovenija
Majstor

Post by slovenija »

singer wrote:
malo...

koliko imajo plače na mesec?
-NIKOLA-
Majstor majstora

Post by -NIKOLA- »

феникс wrote:и данас ако не пазим хоће да протера главу шрафа кроз дрво.
Tu si u pravu druze, ako je dobar bit sraf ide kao u stiropor, odlican alat, prava stvar za radionicu!!!
Mislim da je ovo dobra trgovina...
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

slovenija wrote:
singer wrote:
malo...

Po podacima iz Avgusta prosecna neto zarada u Srbiji je bila nesto malo preko 350 Evra.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

meni je to OK cena za tu "alatljiku" :pljesk:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
slovenija
Majstor

Post by slovenija »

mbole wrote:
slovenija wrote:
singer wrote: jok ::neznam::
malo...

Po podacima iz Avgusta prosecna neto zarada u Srbiji je bila nesto malo preko 350 Evra.
Onda ne mogu biti električni alati skupi...
-NIKOLA-
Majstor majstora

Post by -NIKOLA- »

singer wrote:meni je to OK cena za tu "alatljiku" :pljesk:
Donosim da probaš , možda se i ponoviš :happy:
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

NIKOLAJ 4x60 wrote:
singer wrote:meni je to OK cena za tu "alatljiku" :pljesk:
Donosim da probaš , možda se i ponoviš :happy:
jesam li ti napisao da se neces pokajati ;)
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

pa makita aku bušilica 6271 DWPE, koju koristim, ima 30 Nm i uverio sam se da mi je to i više nego dovoljno
------------
Ako je ta Makita tvoja, onda ti Skil uopste nije bio potreban. Da se ne lazemo, ne moze ta igracka od 40 evra da se poredi sa Makitom. Makita je napravljena da te nadzivi. Kad sam ja kupovao tu alatku, covek izvadi ispod tezge svoju Makitu koju koristi vec 30 godina. Zute boje, malo izguljena farba, metalno kuciste, radi mu jos uvek, a on ih i prodaje. Skoro sam video u oglasima, neko je prodavao model 6019dwe za 2800 din. Stvarno smesna cena, a i ta polovna vredi bar za 2 nova Skila.
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

Ih bre Pezzo pa i Skil nija igracka , Skil master sa Li-ion baterijama kosta ko i tvoja makitica. Li-ion baterija uveliko utice na cenu prozvoda. 1 Li-ion baterija kosta i do 100 eura a 6 m kabla daleko manje. znaci normalono je da el srafilica kosta manje od aku srafilice
Festo, Mafel Fein imaju srafilice koje su 3 puta skuplje od tvoje makitice i normalno to prodaju jer imaju klijentelu. Ali sve imaju jednu manu rade dok im ne rikne baterija.
Ova skil 6222 nije namenjena snobovima nego hobistima, amaterima kako hoces, koji srafilice koriste povremeno i po Marfijom zakonu uvek kad im je trebala busilica baterija je bila prazna. i tako preosteje ti ko sto je Corba negde pevao "desnica ruka" ili 5 sati punjenja.
Inace 90% univer majstora u mom gradu je preslo na ovakve ali kineske srafilice, samo 5-torica ima ovaj Skil. Ja i jos 4-vorica kojima sam Skil prodao za 100eura (50 eura kosta kinez sa kablom od 1.5m i koji se kida nakon 1 sat rada)
Dakle ima alata i za amatere i za profesionlce.

btw "makita 30nm"??? cekaj sad da te uhvati Maple man sa njegovim Milvokijem od 36V i 100 i kusur Nm
btw 2 Nikad necu reci da je Skil bolji od Makite on je u klasi Maktec-a, a Skil masters je tu negde sa Makitom, mada Makita u ovoj klasi aku klasi nema 5 modela nego brdo srafilica pa je relativno tesko uporediti model sa modelom.
btw 3. U vezi btw 2 prednost bih dao makiti jer je Skil masters malo poznat igrac na ovom euro terenu. A preko bare je druga stvar. ipak je tamo na domacem terenu. Jedan od razloga sto su Makita i ostali euro igraci pre 3 godine(hipotekarna kriza koja i danas drma) spustele cene za 50% da bi parirali Skilu mivokiju, Porter Cablu itd
A u Evropi su imali akcije kao "kupis busilicu dobijas poklon cetkicu za zube"
Last edited by dikar on 26 Oct 2012 20:17, edited 1 time in total.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

slazem se sa dikarom u potpunosti :prsgore:

za radionicu je sasvim ok a za montazu ide sa baterijom aku busilica/srafilica :)
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

Singer ja sam je platio oko 65 eura i cekao sam pola godine , ovo sto sad nude za 40 eura je bagatela. Kupi je slobodno pa testiraj neces zazaliti , pride imas i 2 god. garancije
Last edited by dikar on 26 Oct 2012 20:12, edited 1 time in total.
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

singer wrote:za radionicu je sasvim ok a za montazu ide sa baterijom aku busilica/srafilica :)
Pre nekoliko nedelja sa vinklovao rotor od Einhell cirkulara kod jednog majstora. i tako pricamo o alatima i dodjosmo do Metaba i ja mu kazem da je Metabo zvanican alat koji se koristi u fabrikama Mercedes, a majstor pocne da se smeje. Kaze tacno je to ali to nije metabo koji se nudi po prodavnicama. Pitam ga de se ne zeza. Ne kaze on U Nemackoj po fabrikama imaju drugu struju ne 220v 50Hz nego 220v 200Hz i alat narucuju za ove vrednosti motori su izvanredni, jedino sto se kvari su lezaji, a aku alati se veoma retko koriste
Last edited by dikar on 26 Oct 2012 20:33, edited 1 time in total.
Post Reply