Da presjeces dasku uzduz i poprijeko moze, ali ako hoces preciznost, to nije masina za to. Mozda iskusni stolari mogu. Ja sam imao istu ,ima ona detalja za sminku, ali za stolarski rad neupotrebljiva. Treba stelovanja i stelovanja, i opet ce da grijesi. Za rad tipa kosnica moze. Iskusniji stolari ce ti sigurno reci jos .
To su moja iskustva sa hobi Einhell Womax Zipper i slicnim masinama. Samo problemi i neuradjen posao.
Bolja ti je jedna stara ali dobro nastelovana Mio Standard.
Pozzzz....
Stolni cirkular Herkules-upgrade?
Diplmajstor ima slicni Einhel i ovde imas njegove prepravke viewtopic.php?id=2653&p=1
- maricaiivica
- Moderator
Ja razmisljam ovako, bolje da imas i takvo sra..e nego nikakvo. Diplmajstor negde napisa da je samo sa promenom lista vec bio raspamecen. Vremenom ces shvatati mane pa ces se dovijati kako da resis konkretan problem i napravis rez kakav ti treba. Kada sve shvatis i smislis, bacices to u djubre i kupiti pravu masinu 
Ako si u mogucnosti da uzmes nesto kvalitetnije, nemoj oklevati a za pocetak i ova ce rezati.

Ako si u mogucnosti da uzmes nesto kvalitetnije, nemoj oklevati a za pocetak i ova ce rezati.
Ja imam bt 1500 i zasad ne mogu reci da je bas sra..e, Imao sam i hobi 89 http://galerija.stolarskaradionica.com/ ... p?album=12 (zeleni model imao je i dodatnu plocu za testeru sa kako tako finim podesavanjem visine ploce)
Sto se standardne 89-tke tice i ako uzmemo na primer cirkular sa standardnom plocom od 320x420mm i vodilicom od 400mm je totalno neuptrebljiv kad je u pitanju preciznost, podesevanje ploce je reseno sa rucnim podizanjem ploce, znaci i ovde je preciznost dovedena pod znakom ???, dok kod onog sra..a od Einhella mozes da se igras sa milimetrima.
Dalje 89-tka ima abrihter/diht koji kod ocuvanih modela radi dobro(500-700eura), a za 250-350 eura ima da se doktoriras stelovanje nozeva. Problem je sto taj doktorat ne prolazi nigde, pa nista od univerzitetske karijere
slazem se da Bosch, Makita, Metabo, De Walt imaju daleko kvalitenije portabl cirkulare, ali u sasvim drugom cenovnom spektaru(od 700eura pa navise),
Marice koliko se secam Diplmajstor je zamenio list sa metobovom testerom i bio je zadovoljan,
Hobista u startu moras da racunas na bolju testeru, inace 1725 sam hteo i ja da kupim ali zastunik je imao samo jedan komad koji je bio neispravan pa sam kupio 1500. 1725-ica ima tablu od profilisanog aluminijuma, i laser za koji ja nemam bas neko msljenje, Paralelna vodilica je ok, Lupa nije kako treba nisanska crta je suvise uzdiguta pa neces moci da radis sa mm precisnost, trebace rucno merenje sa metrom, Ugaona vodilica je nikakva ima previse lufta pa ces morati da nabudjas nesto bolje.
Sto se standardne 89-tke tice i ako uzmemo na primer cirkular sa standardnom plocom od 320x420mm i vodilicom od 400mm je totalno neuptrebljiv kad je u pitanju preciznost, podesevanje ploce je reseno sa rucnim podizanjem ploce, znaci i ovde je preciznost dovedena pod znakom ???, dok kod onog sra..a od Einhella mozes da se igras sa milimetrima.
Dalje 89-tka ima abrihter/diht koji kod ocuvanih modela radi dobro(500-700eura), a za 250-350 eura ima da se doktoriras stelovanje nozeva. Problem je sto taj doktorat ne prolazi nigde, pa nista od univerzitetske karijere

slazem se da Bosch, Makita, Metabo, De Walt imaju daleko kvalitenije portabl cirkulare, ali u sasvim drugom cenovnom spektaru(od 700eura pa navise),
Marice koliko se secam Diplmajstor je zamenio list sa metobovom testerom i bio je zadovoljan,
Hobista u startu moras da racunas na bolju testeru, inace 1725 sam hteo i ja da kupim ali zastunik je imao samo jedan komad koji je bio neispravan pa sam kupio 1500. 1725-ica ima tablu od profilisanog aluminijuma, i laser za koji ja nemam bas neko msljenje, Paralelna vodilica je ok, Lupa nije kako treba nisanska crta je suvise uzdiguta pa neces moci da radis sa mm precisnost, trebace rucno merenje sa metrom, Ugaona vodilica je nikakva ima previse lufta pa ces morati da nabudjas nesto bolje.
- maricaiivica
- Moderator
Ja sam bas juce seckao nesto kod drugara na njegovoj Makiti 2704. Masina je stara oko 3 godine ali je jako malo radila i izgleda kao nova. Moguce da joj treba posvetiti mali paznje da bi se dovela u red ali razocarao sam se po vise osnova
Paralelna vodilica ima lose zabravljivanje na suprotnoj strani od one ruckice (mehanizma) za stezanje. Kada je blokiras, mozes da je pomeris i to po 1cm levo-desno. Dalje, pomeranjem vodilice ona ne klizi paralelno i moras da proveravas i premeravas paralelnost pre stezanja. Ugaona vodilica ima mnogo lufta u kanalu u kome klizi. Dalje, kada regulises dubinu testere, otpustis polugu, zavrtis tocak za regulisanje, stegnes polugu a testera izgubila 90 stepeni. Masina je povezana na usisivac i to bas jak ali dzaba, verujem da su i to mogli bolje da rese. Sve u svemi, pitam se koliko je Makita bolja od ovih masinica. Napominjem da nikada nisam koristio nista slicno pa je mozda u pitanju i preveliko ocekivanje ali za 700 eura (koliko je placena) mogli su dati i malo vise.