Usisavač za montaže i ručne el. alate
- Bagrovinje
- Samostalni majstor
Evo, malo kasnim s odgovorom, al zato je sad dobio na težini. :skratta:
Poslije 4 godine zlostavljanja Herkules i dalje radi. Istina kad ga upališ antifoni ti sami skoče na uha jer urla tako da se čuje tri ulice dalje, ali radi.
Ima li netko ovo s linka i da li to radi ili sam bacio 10 funti u kinu:
https://www.ebay.co.uk/itm/Plastic-Cycl ... tRhY4fSDDQ
Namjera je napraviti ciklon kantu. ..dosadilo mi stalno prazniti Herkulesa.
Poslije 4 godine zlostavljanja Herkules i dalje radi. Istina kad ga upališ antifoni ti sami skoče na uha jer urla tako da se čuje tri ulice dalje, ali radi.
Onaj koji je kupio Einhell
...vratio ga, pa opet kupio Einhell druge boje i još ga nije vratio.

Ja ti imam od običnih plastičnih cijevi spojeno i 2 kante nabijene jedna u drugu. Svakih recimo 14 dana izvadim filter i onda ga samo sazrakom ispirim i vratim nazad pošto samo nešto mikro prašine uđe u usisavač, ali ostane na filteruBagrovinje wrote:Evo, malo kasnim s odgovorom, al zato je sad dobio na težini. :skratta:
- Bagrovinje
- Samostalni majstor
iskreno, nije mi se dalo za deset funti kemijati. Dok odem po cijevi, kupim ljepilo, izrežem i pospajam ode i više od 10 funti. Sad je samo pitanje da li to uopće radi?borism25 wrote:Ja ti imam od običnih plastičnih cijevi spojeno i 2 kante nabijene jedna u drugu. Svakih recimo 14 dana izvadim filter i onda ga samo sazrakom ispirim i vratim nazad pošto samo nešto mikro prašine uđe u usisavač, ali ostane na filteruBagrovinje wrote:Evo, malo kasnim s odgovorom, al zato je sad dobio na težini. :skratta:
...a i malo sam se zaigrao ne e-bay-u.

Last edited by Bagrovinje on 03 Jan 2018 00:27, edited 1 time in total.

imam ga i ja. isto mi se nije dalo kemijati i sam se zezati za tu cijenu, a sigurno i ne bi napravio tako dobro od prve i za te novce. koristim ga kad glodam ili režem ručnim cirkularom. kupio sam jednu kantu za kiseljenje zelja i nataknuo ga na nju. super radi. pošto kod glodanja i rezanja cirkularom ima fine piljevine, mali dio ode u usisavač ali valjda 95% završi u kanti. za rješenje od 10€, odlična stvar.
Last edited by ninja on 17 Jan 2018 09:29, edited 1 time in total.
- Bagrovinje
- Samostalni majstor
Tolko o kantama za zelje. Ovo radi odlično, meni u usisavač ne ode ništa dok je kanta na pol puna. Kad se napuni preko pola, dio sitnije prašine ode u usisavač. Trebalo bi uzeti nešto veću kantu, ali meni je i ovo preporod.ninja wrote:imam ga i ja. isto mi se nije dalo kemijati i sam se zezati za tu cijenu, a sigurno i ne bi napravio tako dobro od prve i za te novce. koristim ga kad glodam ili režem ručnim cirkularom. kupio sam jednu kantu za kiseljenje zelja i nataknuo ga na nju. super radi. pošto kod glodanja i rezanja cirkularom ima fine piljevine, mali dio ode u usisavač ali valjda 95% završi u kanti. za rješenje od 10€, odlična stvar.

Možda ovisi i o količini prašine koja ulazi. jer ja sam to testirao tako da sam hrpu piljevine isipao iz vrećice od usisavača, spojio na taj ciklon, očistio usisavač i onda probao usisavati. nešto sitno je bilo po njemu ali je velika količina piljevine bila usisana odjednom. Moguće da dok se usisava kad radi glodalica ili cirkular da stvarno sva piljevina ide u kantu.