Nabavka cirkulara u Makedoniji (jedno iskustvo)
93 http://www.xe.com/ucc/a koji je kurs eur/din
Slično društvo. Ne znam tačno jer nemam iskustva sa tim alatom. Neke stvari su im sasvim OK (npr. sa ciklonom je pajja zadovoljan)Pogledao sam i Gude zanima me koja je to klasa.
http://www.wobyhaus.co.rs/html/kontakt.htm , pa biraj 

A tek sto mu ide ona peta (nezvanicna, ail jako rasprostranjena) racunska operacija: drpanjedikar wrote:Mislim da zna kako vidim veoma dobro mu ide sabiranje, a mozda je upotrebio i mnozenje. za oduzimanje definitivno mu ne ide - nije hteo da spusti cenu

Nazalost tu ti slabo ima pomoci. Malo trziste, pri tom jos rastrzano raznim problemima... Posteno pa ko koga za*ebe. Ako uslovi za uvoz nisu prestrogi ozbiljno se isplati doci barem do Srbije. Ko zna, mozda te "krene karta", pa postanes uvoznik

{uvozna cena (umanjena za pdv))+ transtortni trosak +carina 1% +ddv 18% na uvoznu cenu kao firma , s
tim se nabava uglavnom dogovara na veleprodajnu cenu) Ove dve godine silno sam se potrosio oko kuce inace je zanimljivo, posebno Kina na alibaba ima svasta.
Uostalom pre dva meseca sam kupio rucni cirkular Einhell 1200w, a na kutiji je pisalo da je uvoznik ova nasa iz Kumanova izvoznik Woby house Novi Sad zemlja porekla Srbija ako nadjem kutiju skeniracu je.Ako su Einhele nabavili od Vas zato su i tako skupi. Sigurno cu naci nekog da mi ga donese ili dir. nabavim od Woby-ja.
tim se nabava uglavnom dogovara na veleprodajnu cenu) Ove dve godine silno sam se potrosio oko kuce inace je zanimljivo, posebno Kina na alibaba ima svasta.
Uostalom pre dva meseca sam kupio rucni cirkular Einhell 1200w, a na kutiji je pisalo da je uvoznik ova nasa iz Kumanova izvoznik Woby house Novi Sad zemlja porekla Srbija ako nadjem kutiju skeniracu je.Ako su Einhele nabavili od Vas zato su i tako skupi. Sigurno cu naci nekog da mi ga donese ili dir. nabavim od Woby-ja.
Last edited by dikar on 28 Oct 2009 23:29, edited 1 time in total.
mozda niste primetili pise jos i da polovan koliko bi tek bio novmbole wrote:A tek sto mu ide ona peta (nezvanicna, ail jako rasprostranjena) racunska operacija: drpanjedikar wrote:Mislim da zna kako vidim veoma dobro mu ide sabiranje, a mozda je upotrebio i mnozenje. za oduzimanje definitivno mu ne ide - nije hteo da spusti cenu
Nazalost tu ti slabo ima pomoci. Malo trziste, pri tom jos rastrzano raznim problemima... Posteno pa ko koga za*ebe. Ako uslovi za uvoz nisu prestrogi ozbiljno se isplati doci barem do Srbije. Ko zna, mozda te "krene karta", pa postanes uvoznik
Uh toga se nisam setio , tek razradjena makina sine .
A da sutra ja puzurim da ga kupim pre nego se tip seti pa organizira aukciju, ko zna koliko bi poskupio ovako dok je jos jeftin.
A da sutra ja puzurim da ga kupim pre nego se tip seti pa organizira aukciju, ko zna koliko bi poskupio ovako dok je jos jeftin.
Last edited by dikar on 28 Oct 2009 23:25, edited 1 time in total.
Kontaktirao sam woby, rekli su mi da je taj model povucen iz prodaje zbog tehnikih problema na motoru, a perporucili su mi Womaks tks 1500 po ceni od 110eur.metabo wrote:http://www.matrix-direct.net/en/index.p ... 201800-250
Spada u klasu einhell i sličnog "društva"
Matrix kod nas prodaje http://www.wobyhaus.co.rs/html/dobavljaci.htm
Napisali su mi da dosad nisu imali servisnih problema sa ovom masinom, kupci su zadovolnji. E sad ne salju u Makedoniju treba da skocim do Nisa.
Dali imas neka saznanja za Womax (sigurno su drugari gore pomenutih

Pozdrav
Womax ti je isti kao i Matrix i Einhell.Bacas pasulj pa sta ubodes.Ja sam u Merkuru video Nutool za nekih 220-30 eur.To je neka engleska marka ali je rade kinezi.Ne izgleda lose,stabilan je ,radna ploca prilicno cvrsta,nema lufta na osovini.Prodavci kazu da nemaju reklamacija.Jedino sto me buni je da ne mogu da nadjem njihov sajt.
Ako imate Merkur u Makedoniji pogledajte,ali mislim da ce i Metabo i Bole imati komentar
Ako imate Merkur u Makedoniji pogledajte,ali mislim da ce i Metabo i Bole imati komentar
Prodavac sigurno neće reći da ima problema. Serviseri sa uvoznikom prave ugovor o servisiranju i to ne rade "za slavu". Obično 3-5% uvezenih mašina ide "na škart", odnosno "na delove" za servis jer za sve te mašine teško da mogu da se poručuju posebni delovi. Mnogo je bolje o kvalitetu nekih mašina pitati servisere, a možda i od njih dobiti neku mašinu. Prema tome, u garantnom listu treba pronaći ko servisira i stupiti u direktni kontakt, a možda i u pregovore. Ako neku mašinu imaju novu, to znači da je nisu rasparčali u delove, a to znači da se nije kvarila. To je neko moje razmišljanje za ovu vrstu mašina. Za male ručne alate ne važi ova teorija. Tu važi zakon velikih brojeva i verovatnoća da će se kupcu pokvariti mašina u garantnom roku.Napisali su mi da dosad nisu imali servisnih problema sa ovom masinomf
Postovani prijatelji
i servisi su njihovi, jedino serviser uz 2,3,4...... casica moze da kaze (a sigurno ce reci) vredi ili ne.
U svakom slucaju iako je ovaj womax jeftin 112 eur + put do Nisa(30-50 eur) +carinski troskovi 20% ispadne oko 200 eur.ako se pokvari sigurno ga necu nositi i Srbiju na servis (ne isplati se-troskovi 30-100 eur). Mislim da cu sacekati ove Skopljance da donesu Jet jts 10 trebalo bi da kosta oko 250-300 eur.
Dejane
ako ih nema na netu sigurno je prava PRC masina. Vec i firma sa 2-3 zaposlenika ima web. site
i servisi su njihovi, jedino serviser uz 2,3,4...... casica moze da kaze (a sigurno ce reci) vredi ili ne.
U svakom slucaju iako je ovaj womax jeftin 112 eur + put do Nisa(30-50 eur) +carinski troskovi 20% ispadne oko 200 eur.ako se pokvari sigurno ga necu nositi i Srbiju na servis (ne isplati se-troskovi 30-100 eur). Mislim da cu sacekati ove Skopljance da donesu Jet jts 10 trebalo bi da kosta oko 250-300 eur.
Dejane
ako ih nema na netu sigurno je prava PRC masina. Vec i firma sa 2-3 zaposlenika ima web. site
Last edited by dikar on 31 Oct 2009 01:41, edited 1 time in total.
Metabo
Moja profesija je racunovodstvo, jedna od firmi sa kojom radim uvozi skutere iz Kine. Dilovi idu otprlike ovako. Dogovara se najpre kolicina zatim cena, e sad na ugovorenu sumu daju 10% ili rezerne delove ili iste masine.
Ono sto si me "zezao" za uvoz, nasao sam u Kini sve i svasta i sve je jako jako jeftino ako uzimas kolicine recimo one arbhter/diht masinice od 30 kila kolicina od 20000 komada moze da se nabavi za 5-15$ komad + transport ,za kolicinu od 100 komada cena je 50$ parce, cene su im uvek franko neka njihova luka, Shangaj u preko 60% slucajeva.
Makedonija ima 2.000.000 stanovnika ovim zanatom ili hobijem (a jurimo hobiste, profesinalac nikad nece kupiti nesto ispod 300 kila) se bavi recimo 10.000 ljudi i recimo 1000 njih ce je najverovatnije kupiti, ali sta sa ostatkom. Jedino ako napravimo Stolarska radionica komerc onda bi i nesto bilo.
Pozdrav
Moja profesija je racunovodstvo, jedna od firmi sa kojom radim uvozi skutere iz Kine. Dilovi idu otprlike ovako. Dogovara se najpre kolicina zatim cena, e sad na ugovorenu sumu daju 10% ili rezerne delove ili iste masine.
Ono sto si me "zezao" za uvoz, nasao sam u Kini sve i svasta i sve je jako jako jeftino ako uzimas kolicine recimo one arbhter/diht masinice od 30 kila kolicina od 20000 komada moze da se nabavi za 5-15$ komad + transport ,za kolicinu od 100 komada cena je 50$ parce, cene su im uvek franko neka njihova luka, Shangaj u preko 60% slucajeva.
Makedonija ima 2.000.000 stanovnika ovim zanatom ili hobijem (a jurimo hobiste, profesinalac nikad nece kupiti nesto ispod 300 kila) se bavi recimo 10.000 ljudi i recimo 1000 njih ce je najverovatnije kupiti, ali sta sa ostatkom. Jedino ako napravimo Stolarska radionica komerc onda bi i nesto bilo.
Pozdrav
Last edited by dikar on 31 Oct 2009 01:41, edited 1 time in total.