Punjaci za aku busilice,srafilice

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Marko Enter wrote:mada za tvoje potrebe mislim da bi i srafilica na struju zavrsavala poso bolje nego aku, a za iste pare imas mnogo jacu srafilicu
E vidiš prijatelju na to nisam niti pomislio a ideja ti je više nego dobra.Iskreno na pamet mi nije palo da uzmem šrafilicu na struju i za ono šta meni treba sam miran skoro pa do kraja života ( barem po sadašnjem obimu posla koji ja radim),samo sam malo uskraćen za mobilnost koju pruža neka aku šrafilica,mada niti to nije neki problem.Nego me interesira jer nisam time upoznat jel se mogu na toj električnoj šrafilici mijenjati bitovi?Moram priznati da je nikada u životu nisam koristio niti ju razgledao izbliza onako iz ruke.Usput Marko hvala na sugestiji i dobroj ideji.
Čovijek sniva a Bog realizira!
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Ukoliko se odričeš usluga starih baterija, a prihvataš varijantu sa kablom, zašto lepo ne uzmeš jedan akumulator za kola (u njemu imaš Ah kao 25-30 Li-ion baterija) i njega nakačiš na staru šrafilicu. Ako uzmeš dovoljno dug kabl ni ograda nije problem. :cool:
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

I to nije loša ideja čak što više sviđa mi se napunim jednom i miran sam ko zna koliko vremena.Smo ću morati uzeti od staroga sa sela konjski samar i vezati sebi na leđa i onda sam opet mobilan kao sa običnom baterijom:lol::lol::lol:
Last edited by Strkic on 22 Jun 2009 18:07, edited 1 time in total.
Čovijek sniva a Bog realizira!
Marko Enter
Majstor majstora

Post by Marko Enter »

hehehe, srauber na struju je isti kao i ovi, samo ima kabal i mnogo jaci motor :cool:
Ja mahom preferiram alate na struju(a i retko kad se zadesi da radim negde da nema struje) a i mi ostali isto gde to radimo a da nema struje:) inace aku alat je namenjen za koriscenje tamo gde nema struje i na vrlo nepristupacnim mestima, ja inace od alata ima samo akusrauber:) i to ga koristim mahom na teren

pozdrav
Marko
Bez znanja nema zanata :)
ljubisa o
Samostalni majstor

Post by ljubisa o »

Jel ima neko od kolega bateriju za Hilti SF150 A,to je baterija od 15.6 v bez obzira na amper sat,nisam u mogucnosti da je pronadjem ali bi je kupio,ako ko ima ,moze i neispravna meni je potrebno kuciste a izgleda ovako
Image
A posto je i prekidac ili starter otisao ima li ko broj telefona nekog Hilti servisa moze Beograd ili novi sad.
Rad je molitva.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

ljubisa o
Samostalni majstor

Post by ljubisa o »

hvala majstor Bole.
Rad je molitva.
bobadn
Šegrt

Post by bobadn »

procitao sam sve hvalospeve o brend markama koje su u upotrebi i evo i moje malo iskustvo. od pre 6 godina sam vlasnik Einhell akumulatorske busilice tip Bavarija 18v, NL-Cd. Kupljena je u bugarskoj u metrou. Tada jos nije bilo prestavnika u Srbiji. elem ta se busilica naradila za ove godine i nabusila rupa u univeru i glodala upuste za glave srafova i nazavrtala istih srafova i to do veličine od 80mm. nikad nije punjena i praznjena do kraja, cuvana je prazna kad zavrsim posao ko ce je jos puniti tri sata. pre novog posla npr za mesce dana a nekada i vise punjena na dan posla(napominjem ja sam hobi stolar), radila ceo dan, ali bukvalno ceo dan.
I sto je najvaznije ZA NEPOVEROVATI RADI I DANAS. Bas sam zavrsio neke stolice i cini mi se da je malo oslabila na snazi ali zavrsava posao.
Gledao samo u NS novi Enhell program i imaju po pristojnim cenama aku busilice sa Li -jon baterijama. da li neko ima iskustva sa njima.
Last edited by bobadn on 22 Dec 2009 23:51, edited 1 time in total.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Jedan od najvecih problema sa "zutim" alatima je sto su macka u dzaku. nekada rade fenomenalno, a nekada vrisnu za sat vremena.
Po ovome sto pises imao si srece pa ti je zapala dobra baterija.
Iskreno nisam se mnogo zanimao za razne podvrste enhela (ko to da navata, kad menjaju svaki cas, te plavi, te zuti, narandzasti...), al mi se nesto cini da se pominjala ta bavarija kao kvalitetnija podsorta. Jel se secas koliko je kostala (mada nakon 6 godina dosta toga se promenilo)?
bobadn
Šegrt

Post by bobadn »

Secam se odlicno 20 eurica a prekoputa u Mr Bricolage sam kupio Skilovu ubodnu testeru 710 W(jos je u ponudi Skila kao top model) za 60 eurica. Testera radi savrseno i dan danas. Pitao sam za Einhel je taj model crveni ima lampicu za osvetljavanje radnog mesta, indikator napunjenosti baterije,Li- Jon bateriju, brzi punjac, i mini libelu sa gornje strane. prodavac kaze da ima odlican obrtni momenat. naravno i dve brzine plus kvacilo to se podrazumeva. Makita tih performansi je oko 30 000din a gore pomenuti model je ohohoo jeftiniji skoro tri za jedan. zbog toga sam pitao za iskustva.
Last edited by bobadn on 23 Dec 2009 00:40, edited 1 time in total.
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Bas danas kupih neki paket baterija pa da prosledim kontakt ako kome zatreba.
Ljudi punktuju, pakuju, menjaju i nema sta nema.
Li-ion, Ni-Mh, Ni-Cd,... razni kapaciteti, garancija, stvarno se isplati!

Kalenic pijaca
D&B Shop
011/383-68-22
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

bobadn wrote:Secam se odlicno 20 eurica a prekoputa u Mr Bricolage sam kupio Skilovu ubodnu testeru 710 W(jos je u ponudi Skila kao top model) za 60 eurica.
Danas je ta ubodna negde oko 100-120 evrica koliko sam uspeo da izguglam (i EU ima inflaciju). Znaci trebalo bi ocekivati da ta srafilica koju imas bude reda 30-40. To je jako dobra cena ako radi kako treba.
DrNikola
Majstor stolar

Post by DrNikola »

maricaiivica wrote:Bas danas kupih neki paket baterija pa da prosledim kontakt ako kome zatreba.
Ljudi punktuju, pakuju, menjaju i nema sta nema.
Li-ion, Ni-Mh, Ni-Cd,... razni kapaciteti, garancija, stvarno se isplati!

Kalenic pijaca
D&B Shop
011/383-68-22
Da li znaš da li rade DEWALT.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Koliko sam ukapirao rade sve sorte baterija.
Proizvodjaci alata, ne "izmisljaju" svoje baterije (ili barem jaaaaako retko), vec koriste baterije (elemente) koje proizvode neke sasvim desete firme, a oni to samo pakuju u kuciste, eventualno dodaju po neki senzor, i to je to.
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Odlicno rece MBOLE, ovi ljudi uvoze bateriske celije raznih tipova. Servis funkcionise na sledeci nacin: otvaraju tvoju bateriju i menjaju sve celije identicnim tipom (cesto veceg kapaciteta) ned irajuci elektroniku i senzore. Zatvaraju bateriju i savetuju te kako da je punis radi formiranja. Garancija, naravno
Post Reply