Usisivac za piljevinu

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

Odlican za montazu. Ja sve zivo imam akumulatorskog tipa tako da me jacina alata ne opterecuje Mislim da je max alata 1000 w. Nisam siguran
Last edited by daleko on 12 Mar 2018 21:31, edited 1 time in total.
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

1200 w.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

kod mog boska je 2200W ...
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

Odakle je taj Bosko? KIneski, Meksicki, i Nemacki wati nisu jednaki. ;)
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ta razlika u max snazi prikljucenog alata jako malo utice na krajnju cenu. U sustini se svodi na debljinu gajtana, i na to za koju struju je predvidjen glavni prekidac.

A sto kaze BR, ni wati nisu svuda isti :)
Deklarisu nesto da je za alat 2.2KW, sam usisivac ima jos 1.2KW, sve skupa 3.4KW. To ustekas u prosecnu uticnicu, na kojoj je osigurac od 16A i on kaze "puf" kad taj alat od 2.2KW cimne pri startu :) ( to ako su samo tvoj alat i usisivac ustekani)
Plus, otvoris taj isti usisivac, pogledas sta pise na glavnom prekidacu, kad tamo... opet 16A, sto je otprilike na ivici. Tipa radice kad ga kupis, al ima da (planirano ili ne) rikne kroz godinu dve. Sad... negde ces naci i onaj od 20A, pa mozda i 25A, ali realno uz prekidac od 16A, ne bi trebalo tu uticnicu deklarisati na preko 1200-1500W.
borism25
Majstor

Post by borism25 »

mbole wrote:Ta razlika u max snazi prikljucenog alata jako malo utice na krajnju cenu. U sustini se svodi na debljinu gajtana, i na to za koju struju je predvidjen glavni prekidac.

A sto kaze BR, ni wati nisu svuda isti :)
Deklarisu nesto da je za alat 2.2KW, sam usisivac ima jos 1.2KW, sve skupa 3.4KW. To ustekas u prosecnu uticnicu, na kojoj je osigurac od 16A i on kaze "puf" kad taj alat od 2.2KW cimne pri startu :) ( to ako su samo tvoj alat i usisivac ustekani)
Plus, otvoris taj isti usisivac, pogledas sta pise na glavnom prekidacu, kad tamo... opet 16A, sto je otprilike na ivici. Tipa radice kad ga kupis, al ima da (planirano ili ne) rikne kroz godinu dve. Sad... negde ces naci i onaj od 20A, pa mozda i 25A, ali realno uz prekidac od 16A, ne bi trebalo tu uticnicu deklarisati na preko 1200-1500W.
16A x 230V -> 3680W | u svakom slucaju

Ako upali jedno iza drugog nece nista biti, Meni je Debljaca od 2,2Kw i Cirkular 1,4Kw + 600W usisavac sve na istom i sve radi u istom trenutku. Prije usisavaca osigurac bio na 16A kad sma uzeo usisavac stavio na 20A cisto da mi ne izbije u nekom trenutku. Ali uvijek postoji opcija da ima u stanu produzni i iz druge sobe potegne, posto su najcesce sobe spajane svaka zasebno i problem rijesen.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

Bosch GAS35 je made in Italy,nijedan alat rucni nije preko 2kw osim velikog oberfrezera i velike brusilice,sto ce reci jako retko a i ne pali se istog momenta(razlika je mozda u 2-3 sekunde) a gajtan je poprilicno deBo ;)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
tomislavm
Majstor

Post by tomislavm »

djuro2 wrote:Meni se zaista vise ne tegli moj CTL 26. Gledam MINI ili MIDI. Iskljucivo za potrebe montaze zadovoljava li ovaj sys ctl sve sto treba? Prikopcati cirkular, pousisati pod i te stvari tipicne za montazu?
Sve...bez problema...Ima cak i funkciju puhanja....A što se snage tiče prošli tjedan je preko njega radio Dewalt 745 cirkular, 1850W...i nije se ništa bunio niti usisavač niti cirkular.
Last edited by tomislavm on 14 Mar 2018 19:29, edited 1 time in total.
djuro2
Majstor majstora

Post by djuro2 »

tomislavm wrote:
djuro2 wrote:Meni se zaista vise ne tegli moj CTL 26. Gledam MINI ili MIDI. Iskljucivo za potrebe montaze zadovoljava li ovaj sys ctl sve sto treba? Prikopcati cirkular, pousisati pod i te stvari tipicne za montazu?
Sve...bez problema...Ima cak i funkciju puhanja....A što se snage tiče prošli tjedan je preko njega radio Dewalt 745 cirkular, 1850W...i nije se ništa bunio niti usisavač niti cirkular.
Mozda da sam uzivo vidio mozda bi drugacije odlucio, ovako ce ipak jedan MINI stici na moju adresu ;)
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Imenjace... od kad je kod nas napon mreze 230V?

Drugo, potrosac tipa motora, ima jako viskou struju starta, obicno dobrano preko nazivne (a usisivac ima motor).

No... nebitno, najcesce su osiguraci spori, tako da to prezivljavaju, al samo govorim o tome koliko ta stvar moze da bude "nategnuta" pa da se prikazuju neke cifre koje bas i nisu preterano realne.
U principu, svaki "steker" na usisivacu ce izdrzati ozbiljnu snagu, pitanje je samo koliko dugo.

Automatika inace uopste nema veze sa snagom alata, ona okida samo motor usisivaca, a struja koja ide ka alatu, jednostavno prolazi kroz glavni prekidac.
borism25
Majstor

Post by borism25 »

pa vjerujem da sam dobro izracunao (ako se odnosilo na mene :D) - u mojem slucaju je trafostanica 3 kuce dalje pa ima i tu nesto :)

Image
html upload image

4600 / 20 = 230V

Kod nas je propisano da se moze odstupati -+ 10% (207) ali znam ljude koji preko dana imaju 180-190 tako da ima tu svega :)
Last edited by borism25 on 15 Mar 2018 11:51, edited 1 time in total.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Misa mu... sad gledam, i stvarno od 1.1.2000 na ovamo standardni napon je 230/400V (i ovde ej dozvoljeno odstupanje +-10%)

Pogledam sta kaze UPS:
Line Voltage 228.9 VAC

Do 31.12.1999 je napon bio 220/380V +5% - 10%.

Tako da... u pravu si.
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Image
BILJEŽNIK
Vrhunski majstor

Post by BILJEŽNIK »

Danas mi stigao BOSCH GAS 15 PS. Sve je super, dovoljno je kompaktan za montaže (za to sam ga i uzeo), nije bučan, odlično vuče... Jedino, imam tri BOSCH plava alata, keksericu, ubodnu pilu i ekscentar brusilicu, priključak za odsis ne odgovara niti jednom :smejanje:
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

jel taj model ima tresac?
Post Reply