Usisivac za piljevinu
Odlican za montazu. Ja sve zivo imam akumulatorskog tipa tako da me jacina alata ne opterecuje Mislim da je max alata 1000 w. Nisam siguran
Last edited by daleko on 12 Mar 2018 21:31, edited 1 time in total.
Ta razlika u max snazi prikljucenog alata jako malo utice na krajnju cenu. U sustini se svodi na debljinu gajtana, i na to za koju struju je predvidjen glavni prekidac.
A sto kaze BR, ni wati nisu svuda isti
Deklarisu nesto da je za alat 2.2KW, sam usisivac ima jos 1.2KW, sve skupa 3.4KW. To ustekas u prosecnu uticnicu, na kojoj je osigurac od 16A i on kaze "puf" kad taj alat od 2.2KW cimne pri startu
( to ako su samo tvoj alat i usisivac ustekani)
Plus, otvoris taj isti usisivac, pogledas sta pise na glavnom prekidacu, kad tamo... opet 16A, sto je otprilike na ivici. Tipa radice kad ga kupis, al ima da (planirano ili ne) rikne kroz godinu dve. Sad... negde ces naci i onaj od 20A, pa mozda i 25A, ali realno uz prekidac od 16A, ne bi trebalo tu uticnicu deklarisati na preko 1200-1500W.
A sto kaze BR, ni wati nisu svuda isti

Deklarisu nesto da je za alat 2.2KW, sam usisivac ima jos 1.2KW, sve skupa 3.4KW. To ustekas u prosecnu uticnicu, na kojoj je osigurac od 16A i on kaze "puf" kad taj alat od 2.2KW cimne pri startu

Plus, otvoris taj isti usisivac, pogledas sta pise na glavnom prekidacu, kad tamo... opet 16A, sto je otprilike na ivici. Tipa radice kad ga kupis, al ima da (planirano ili ne) rikne kroz godinu dve. Sad... negde ces naci i onaj od 20A, pa mozda i 25A, ali realno uz prekidac od 16A, ne bi trebalo tu uticnicu deklarisati na preko 1200-1500W.
16A x 230V -> 3680W | u svakom slucajumbole wrote:Ta razlika u max snazi prikljucenog alata jako malo utice na krajnju cenu. U sustini se svodi na debljinu gajtana, i na to za koju struju je predvidjen glavni prekidac.
A sto kaze BR, ni wati nisu svuda isti![]()
Deklarisu nesto da je za alat 2.2KW, sam usisivac ima jos 1.2KW, sve skupa 3.4KW. To ustekas u prosecnu uticnicu, na kojoj je osigurac od 16A i on kaze "puf" kad taj alat od 2.2KW cimne pri startu( to ako su samo tvoj alat i usisivac ustekani)
Ako upali jedno iza drugog nece nista biti, Meni je Debljaca od 2,2Kw i Cirkular 1,4Kw + 600W usisavac sve na istom i sve radi u istom trenutku. Prije usisavaca osigurac bio na 16A kad sma uzeo usisavac stavio na 20A cisto da mi ne izbije u nekom trenutku. Ali uvijek postoji opcija da ima u stanu produzni i iz druge sobe potegne, posto su najcesce sobe spajane svaka zasebno i problem rijesen.
Bosch GAS35 je made in Italy,nijedan alat rucni nije preko 2kw osim velikog oberfrezera i velike brusilice,sto ce reci jako retko a i ne pali se istog momenta(razlika je mozda u 2-3 sekunde) a gajtan je poprilicno deBo 

Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Sve...bez problema...Ima cak i funkciju puhanja....A što se snage tiče prošli tjedan je preko njega radio Dewalt 745 cirkular, 1850W...i nije se ništa bunio niti usisavač niti cirkular.djuro2 wrote:Meni se zaista vise ne tegli moj CTL 26. Gledam MINI ili MIDI. Iskljucivo za potrebe montaze zadovoljava li ovaj sys ctl sve sto treba? Prikopcati cirkular, pousisati pod i te stvari tipicne za montazu?
Last edited by tomislavm on 14 Mar 2018 19:29, edited 1 time in total.
Mozda da sam uzivo vidio mozda bi drugacije odlucio, ovako ce ipak jedan MINI stici na moju adresutomislavm wrote:Sve...bez problema...Ima cak i funkciju puhanja....A što se snage tiče prošli tjedan je preko njega radio Dewalt 745 cirkular, 1850W...i nije se ništa bunio niti usisavač niti cirkular.djuro2 wrote:Meni se zaista vise ne tegli moj CTL 26. Gledam MINI ili MIDI. Iskljucivo za potrebe montaze zadovoljava li ovaj sys ctl sve sto treba? Prikopcati cirkular, pousisati pod i te stvari tipicne za montazu?

Imenjace... od kad je kod nas napon mreze 230V?
Drugo, potrosac tipa motora, ima jako viskou struju starta, obicno dobrano preko nazivne (a usisivac ima motor).
No... nebitno, najcesce su osiguraci spori, tako da to prezivljavaju, al samo govorim o tome koliko ta stvar moze da bude "nategnuta" pa da se prikazuju neke cifre koje bas i nisu preterano realne.
U principu, svaki "steker" na usisivacu ce izdrzati ozbiljnu snagu, pitanje je samo koliko dugo.
Automatika inace uopste nema veze sa snagom alata, ona okida samo motor usisivaca, a struja koja ide ka alatu, jednostavno prolazi kroz glavni prekidac.
Drugo, potrosac tipa motora, ima jako viskou struju starta, obicno dobrano preko nazivne (a usisivac ima motor).
No... nebitno, najcesce su osiguraci spori, tako da to prezivljavaju, al samo govorim o tome koliko ta stvar moze da bude "nategnuta" pa da se prikazuju neke cifre koje bas i nisu preterano realne.
U principu, svaki "steker" na usisivacu ce izdrzati ozbiljnu snagu, pitanje je samo koliko dugo.
Automatika inace uopste nema veze sa snagom alata, ona okida samo motor usisivaca, a struja koja ide ka alatu, jednostavno prolazi kroz glavni prekidac.
pa vjerujem da sam dobro izracunao (ako se odnosilo na mene
) - u mojem slucaju je trafostanica 3 kuce dalje pa ima i tu nesto 

html upload image
4600 / 20 = 230V
Kod nas je propisano da se moze odstupati -+ 10% (207) ali znam ljude koji preko dana imaju 180-190 tako da ima tu svega

html upload image
4600 / 20 = 230V
Kod nas je propisano da se moze odstupati -+ 10% (207) ali znam ljude koji preko dana imaju 180-190 tako da ima tu svega

Last edited by borism25 on 15 Mar 2018 11:51, edited 1 time in total.