Potapajuci cirkulari
Tomislavm je postavio pitanje
Jel te nešto posebno zanima ili samo želiš video pogledati?
Ma tražio sam od DeWALTA stolni cirkular po internetu da ga škicnem i cijenu da pogledam ali ništa od željenog nisam vidio,jer mi je zapeo za oko njihov novi uranjajuči ili potapajući cirkular i onda sam postavio pitanje uvezi istoga ustvari dojmovi nakon pogledanog videa.Pošto imam namjeru uzeti stolni cirkular onda sam razmišljao da bi mu dobra pomoć došao i jedan potapajući jer vidim da je to dosta dobra stvar i da sa njime čovjek može puno stvari da uradi bez puno muke.E sada pošto svi znamo cijene Festovih proizvoda ( mada nisam znao njegovu cijenu dok nisi napisao ) mislio sam da je od DeWALTA jeftiniji ali kako vidim iz prijašnjih postova da tome i nije tako.Sada cijena koliko je bitna toliko je bitnija njegova kvaliteta i uporabljivost.Stoga molio bih vas iskrena mišljenja i ako netko ina neki od sličnih stvarčica da mi kaže pokoju riječ o njemu,jer uloženi novac u taj alat nije malen a ako već nešto kupujem onda neka to bude prava i kvalitetna stvar.Zato kolege i prijatelji iznesite svoje dojmove i iskustva i naravno preporuke aki ih imate.
Jel te nešto posebno zanima ili samo želiš video pogledati?
Ma tražio sam od DeWALTA stolni cirkular po internetu da ga škicnem i cijenu da pogledam ali ništa od željenog nisam vidio,jer mi je zapeo za oko njihov novi uranjajuči ili potapajući cirkular i onda sam postavio pitanje uvezi istoga ustvari dojmovi nakon pogledanog videa.Pošto imam namjeru uzeti stolni cirkular onda sam razmišljao da bi mu dobra pomoć došao i jedan potapajući jer vidim da je to dosta dobra stvar i da sa njime čovjek može puno stvari da uradi bez puno muke.E sada pošto svi znamo cijene Festovih proizvoda ( mada nisam znao njegovu cijenu dok nisi napisao ) mislio sam da je od DeWALTA jeftiniji ali kako vidim iz prijašnjih postova da tome i nije tako.Sada cijena koliko je bitna toliko je bitnija njegova kvaliteta i uporabljivost.Stoga molio bih vas iskrena mišljenja i ako netko ina neki od sličnih stvarčica da mi kaže pokoju riječ o njemu,jer uloženi novac u taj alat nije malen a ako već nešto kupujem onda neka to bude prava i kvalitetna stvar.Zato kolege i prijatelji iznesite svoje dojmove i iskustva i naravno preporuke aki ih imate.

Last edited by Strkic on 27 Jan 2009 07:07, edited 1 time in total.
Čovijek sniva a Bog realizira!
- Marko Enter
- Majstor majstora
- Marko Enter
- Majstor majstora
Nemam takav Dewalt cirkular iako imam nešto njihovog alata (aku bušilica, kekserica, SDS bušilica). Preskup mi je taj cirkular u odnos na Festool koji takve stvari već duže vrijeme proizvodi i kad kupiš njihov cirkular znaš da za njega ima dodatne opreme kakva god ti može zatrebati.Å TRKIĆ wrote:Ma tražio sam od DeWALTA stolni cirkular po internetu da ga škicnem i cijenu da pogledam ali ništa od željenog nisam vidio,jer mi je zapeo za oko njihov novi uranjajuči ili potapajući cirkular i onda sam postavio pitanje uvezi istoga ustvari dojmovi nakon pogledanog videa.Pošto imam namjeru uzeti stolni cirkular onda sam razmišljao da bi mu dobra pomoć došao i jedan potapajući jer vidim da je to dosta dobra stvar i da sa njime čovjek može puno stvari da uradi bez puno muke.E sada pošto svi znamo cijene Festovih proizvoda ( mada nisam znao njegovu cijenu dok nisi napisao ) mislio sam da je od DeWALTA jeftiniji ali kako vidim iz prijašnjih postova da tome i nije tako.Sada cijena koliko je bitna toliko je bitnija njegova kvaliteta i uporabljivost.Stoga molio bih vas iskrena mišljenja i ako netko ina neki od sličnih stvarčica da mi kaže pokoju riječ o njemu,jer uloženi novac u taj alat nije malen a ako već nešto kupujem onda neka to bude prava i kvalitetna stvar.Zato kolege i prijatelji iznesite svoje dojmove i iskustva i naravno preporuke aki ih imate.
Za Dewalt si ograničen sa znatno manjim izborom dodataka.
Prednost Dewalt u odnosu na Festool je nešto malo veća dubina reza u odnosu na TS 55 i mogućnost vođenja po vodilici sa obje strane.
Makita je pak čista kopija Festoola, Dewalt se bar potrudio razviti svoju pilu.
Još jedna razlika Dewalt prema Makita i Festool je u načinu potapanja, da ne objašnjavam sad može se vidjeti objašnjenje na linku od par postova više.
Imaš na linku http://picasaweb.google.hr/tomislavm/Testiranje slike par rezova koje sam napravio za probu da možeš vidjeti kako u realnom radu to radi (Festool).
Za Marka Enter-a : a gdje ti kolega sve nalaziš ove grdosije i ove starudije od alata,nije da mi je tobezveze naprotiv ali već jako dugo nisam uživo vidio neki stari alat sa kućištem od aluminija ,a ovi cirkulari su ubojice čovječe ako ne paziš ali stvarno ne paziš kako s njima radiš to je horor film šta bi ti mogao uraditi.
Znači Tomislave ti bi uzeo ili preporučaš mi Festo da uzmem ne samo zbog cijene koju si naveo da je povoljnija od ostalih nego i zbog dodataka koji su mu dostupni?Koliko se sijećam pričao si da si uzeo od Festa frezer,moje pitanje je gdje ima u ZG-u Festo za uzet.Nisam baš neki preveliki poznavaoc Zagreba ali snaći čemo se,jer nisam nigdje vidio po ovim trgovinama ovdje u Rijeci da imaju bilo kakav komad alata od Festoola.
Znači Tomislave ti bi uzeo ili preporučaš mi Festo da uzmem ne samo zbog cijene koju si naveo da je povoljnija od ostalih nego i zbog dodataka koji su mu dostupni?Koliko se sijećam pričao si da si uzeo od Festa frezer,moje pitanje je gdje ima u ZG-u Festo za uzet.Nisam baš neki preveliki poznavaoc Zagreba ali snaći čemo se,jer nisam nigdje vidio po ovim trgovinama ovdje u Rijeci da imaju bilo kakav komad alata od Festoola.
Ne preporučam ja tebi, tvoj je novac i ti sam najbolje znaš za što misliš koristiti alat..meni se isplatio već taj cirkular, a kako će tebi ovisi što radiš.Å TRKIĆ wrote:Znači Tomislave ti bi uzeo ili preporučaš mi Festo da uzmem ne samo zbog cijene koju si naveo da je povoljnija od ostalih nego i zbog dodataka koji su mu dostupni?Koliko se sijećam pričao si da si uzeo od Festa frezer,moje pitanje je gdje ima u ZG-u Festo za uzet.Nisam baš neki preveliki poznavaoc Zagreba ali snaći čemo se,jer nisam nigdje vidio po ovim trgovinama ovdje u Rijeci da imaju bilo kakav komad alata od Festoola.
Inače ne bi htio reklamirati nikoga pa sam ti poslao na PP...
Imam nekoliko Festool alata (cirkular, glodalica, rotex brusilica) pa ću onda čim stignem napraviti neki tekst popraćen slikama koji će biti moj review...obećajem da neću samo hvaliti ali nije lako naći ozbiljniju zamjerku Festool alatima.metabo wrote:Pisanje o iskustvima dobijenim korišćenjem nekog alata nije reklama. Prema tome, bilo da su iskustva pozitivna ili negativna, slobodno pišite o utiscima. Å taviše, takvi tekstovi su jako poželjni!tomislavm wrote:Inače ne bi htio reklamirati nikoga pa sam ti poslao na PP...
Ima tu još Festool-aša, pa će biti interesantno čitati te superlativetomislavm wrote:Imam nekoliko Festool alata (cirkular, glodalica, rotex brusilica) pa ću onda čim stignem napraviti neki tekst popraćen slikama koji će biti moj review...obećajem da neću samo hvaliti ali nije lako naći ozbiljniju zamjerku Festool alatima.

Još nisam dobio tu poruku,ali nije da sada neko nešto propagira reklamira ili neznam ni ja šta samo sam iskreno pitao šta bi netko od vas uzeo bez obzira na sve.Ja osobno sam nekako ljubitelj BOSCH-a ali koliko mi je poznato on ne proizvodi takve cirkulare ili bar nisu do sada zato sam pitao prijateljski a tako Vas sve zajedno ovdje i smatram da smo svi zajedno jedna dobra družina spremna na pomoć u bilo koje doba dana i noći.Stoga nemojte se ustručavati dati svoj komentar ma kakav on bio kako je i rekao Metabo svaka pohvala a i pokuda je dobronamjerna.
Kad god ne znas gde nesto da trazis, upotrebis internet 
Odes lepo na http://www.festool.com, izaberes evropu, i onda sa spisaka zemalja Hrvatsku, i dobijes:
ALAGO d.o.o. Festool
Horvati 112
10436 Rakov Potok Zagreb
Croatia
phone: 00385-1-65 39 392
fax: 00385-1-65 39 393
info@alago.hr
http://www.alago.hr

Odes lepo na http://www.festool.com, izaberes evropu, i onda sa spisaka zemalja Hrvatsku, i dobijes:
ALAGO d.o.o. Festool
Horvati 112
10436 Rakov Potok Zagreb
Croatia
phone: 00385-1-65 39 392
fax: 00385-1-65 39 393
info@alago.hr
http://www.alago.hr
Sad sam malo pogledao, i mozes i cenovnik da skines sa njihovog sajta (sto je stvar koju izuzetno pozdravljam, muka mi je od ovih sto kriju cene ko zmija noge).
TS 55 EBQ plus FS (to je znaci model sa elektronikom u kutiji i sa sinom) je 3676 kn (500Eur), sto mi se cini kao sasvim dobra cena za taj komplet.
TS 55 EBQ plus FS (to je znaci model sa elektronikom u kutiji i sa sinom) je 3676 kn (500Eur), sto mi se cini kao sasvim dobra cena za taj komplet.
Dodaj na to PDV od 22% i oduzmeš 5-7 % koliko daju rabata ako plaćaš cahs....i to je to...mbole wrote:Sad sam malo pogledao, i mozes i cenovnik da skines sa njihovog sajta (sto je stvar koju izuzetno pozdravljam, muka mi je od ovih sto kriju cene ko zmija noge).