Moj prvi Enhel

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

U pravu si HG (lapsus tastaturis).

Glavna razlika izmedju HG (profi modela) i HL je sto HG ima mogucnost zasebne regulacije brzine ventilatora, i memorisanja 4 programirana odnosa brzina/temperatura. (vec tri puta sam pogresno kucao GH i ispravljao :))

Sve u svemu lici da su u pitanju dva ista prizvoda, samo razlicito zapakovana. Sad ko je tu od koga kupovao... ili opet postoji neka veza kapitala... ko ce ga znati
BODARA98
Majstor početnik

Post by BODARA98 »

moja prva kupovina einhel alata bio sam primoran,frezer model neznam niti želim da znam,prvi dan kada sam ga kupio ,crko je motor,nije on ništa frezo nego skido kant traku abs2mm dobro nemogu da kažem radio je 2h čitava bez gašenja,odem ja u fis-tržni centar đe sam kupio to smeće,ljudi bez problema zamjene za isti model,ja srećan sav ,što sam tako brzo rešio problem,a trebao sam negdje oko45m2 zakantovanih ručno da obradim ,i magarac neisproba odmah u radnji dal radi nego se odvezem od fisa do radnje to je 20-25km uključim u utičnicu.......kad smeće neradi ,ma uopšte nedaje znakova da dolazi struja do njega.....e eee onda sam poludeo trehno ga od beton ..nije mi bilo žao tih 50km,,i kupio neku iskru ero zelenu neznam oznaku koja radi idan danas a pltio sam je oko80-100e,poslije sam se isto z...bo sa keksaricom e šta mi je ta stvar pojela živaca,ali radi ona uz dosta prepravki i koje kakvih pripravaka ,samo nemogu da skinem nož iskrivio sam dva ključa od brusilice špricao vd-40 ma neće i bog da si..sve u svemu nekupujem einhel alate pošto svedno poslije moram da kupim neki ozbiljniji alat ,i to mu dođe bacanje para ...o živcima neću da pišem uopšte.
ko radi taj se i umori
anticzlatko
Precizni šegrt

Post by anticzlatko »

Usput, koji je princpip skidanja boje sa fenom?

Usmerim fen na boju koju i skidam i sa spahtlom skidam ono sto se topi (gori)?
Marko Enter
Majstor majstora

Post by Marko Enter »

Jeste , samo prethodno metnes spic predvidjen za skidanje farbe

pozdrav Marko
Bez znanja nema zanata :)
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Grejes fenom dok ne pocnu da se stvaraju mehurici (ustvari moze i malo pre toga, al taj osecaj ce vec sam da dodje kad pocnes da radis). Trebalo bi da struzes pre nego sto pocen da tamni (pocrni) boja.
Onda spahla, samo sto nije zgodna svaka spahla. Idealna bi bila ona sto je namenjena bas za struganje
Image
a ako je nemas onda uzmi neku staru malo siru, pa je potkrati, na recimo jedno 5cm duzine. Ivicu izbrusi da bude pod dosta tupim uglom (inace oce da se zabija u drvo).
Druga alatka koja ume da bude jako korisna je onaj grebac (ne znam kako drugacije da ga nazovem). Metalni trougao, nasrafljen na vrh drske.
Image
Mladen
Pred-majstorsko zvanje

Post by Mladen »

anticzlatko wrote:Usput, koji je princpip skidanja boje sa fenom?

Usmerim fen na boju koju i skidam i sa spahtlom skidam ono sto se topi (gori)?
Па не треба да гори! Фен је ту само да одлепи фарбу. Не мораш журити да је скинеш док је врућа, чак ми се чини да се боље скида кад се прохлади. Кад је врућа зна да се лепи за шпахтлу.
Нема потребе да скраћујеш стару шпахтлу, већ само купиш неку која није еластична. Нису скупе.
јначе, немојда мислиш да ћеш скинути сву фарбу са дрвета. Пристојно шмирглање се подразумева, само што након фена имаш мало мање посла.
Post Reply