Belmash kombinirka

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

KOm Scheppach cirkularu? Rucnom, stonom, nekom od gradjevinskih?

Prvo pitanje je sta bi ti da radis. Hobi je jedno, amaterizam drugo, a od toga sta su ti interesovanja zavisi sta je ono sto neko od nas misli da je najbolje resenje za tebe. Osnovno je koliko zelis da se zezas sa sredjivanjem, doradama ili pravljenjem sopstvenih masina. Ako te to ne zanima, mozemo samo da pricamo o kup[ovnom resenju, a ako te zanima, prica se dramaticno produzuje.

Recimo, u kom slucaju, da sada pocinjem razmislio bih o nekom od gradevinskih cirkulara, koji dolaze iz iste kuhinje, a imaju ih svi. Visina secenja im je nekoh 75mm, a kada bih zavrsio sa njim rezultat bi bio vrlo upotrebljiva masina sa visinom secenja od 55 mm, ali sa mnogo cvrscim stolom i kompletnom konstrukcijom, preciznim firungom, mogucnoscu montiranja sanki, uz varijatu da povremeno koristim i punu visinu secenja.

Nekome drugom je neko drugacije resenje verovatno bolje.

Al moramo da krenemo odnekle.
sasasasa
Velemajstor

Post by sasasasa »

Kod dihta ti brzina i nije u pitanju. A meni ovo izgleda gore od einhella
Milan195
Precizni šegrt

Post by Milan195 »

Mbole dao bih do nekih 90hiljada, to je maksimum..
BR hobi je u pitanju, nisam baš potpuni amater, o pravljenju mašina možemo da pričamo
ali samo o pravljenju cirkulara, tj već imam napravljeni cirkular, spomenuo sam to..
Å to se ostalih mašina trenutno se ne bih bavaio sa tim..
O scheppach cirkularu, u pitanju je scheppach ts310, verujem da je kinez, ali kao malo kvalitetniji od
ostalih..
Milan195
Precizni šegrt

Post by Milan195 »

https://www.njuskalo.hr/strojevi-obrada ... s-26582565
Å ta mislite o ovakvim Abrihter-Diht mašinicama, da li je neko imao iskustava?
Znam da su čisti kinezi 😂😂
Last edited by Milan195 on 15 Mar 2019 21:36, edited 1 time in total.
sasasasa
Velemajstor

Post by sasasasa »

Imaš temu o Einhellu, Zippu i sličnim. Tamo je dosta pisano. Možda se lakše odlučiš želiš li jednu takvu ili ne
Kole-Stolar
Majstor majstora

Post by Kole-Stolar »

ili mozda da sacekas malo i jos malo dodas do budzeta i uzmes nesto kao sa linka ?
https://www.kupujemprodajem.com/Alati-i ... =156096671

Ovakva masina bi ti resila sve oko drveta pa cak i ozbiljnije stvari mogu sa njom da se prave, jedino sto bih joj bilo dobro doraditi je sto za poprecno rezanje, za pocetak ima vodicu koja moze dobro da posluzi za krace komade.
Takav sto je prilicno jednostavno napraviti, potrebne su dve svetlovucene sipke precnika 30mm konstrukcija na kojoj su postavljene tako da mogu sa srafovima da se usteluju da budu paralelne i 4 rupe izbusiti na obodu (aj tako da ga nazovem) ploce cirkulara u koje se zasrafi konstrukcija na 4 mesta da bi se onemogucilo uvijanje....
Za klizni sto 8 lezajeva koja je najbolje postaviti na ekscentricnu osovinu koju strugar napravi uz pomoc koje se sto steluje po sve tri ose i sto od debljeg celika koji se naknadno obrusi da bude potpuno ravan.

Uz ovu masinu jos kasnije neki rucni frezer i mogucnosti postaju i vise nego dovoljne za hobi a neces stati na ovome ako imalo volis da se igras sa drvetom :)
Sve je moguce, za nemoguce treba malo vise vremena !
Milan195
Precizni šegrt

Post by Milan195 »

Pogledaću Saša te teme..
Hvala na predlogu Kole, ali pretpostavljam da je ta kombinirka na trofaznu struju
što predstavlja problem jer kod mene je samo monofazna..
Post Reply