Zanimljiva skalamerija

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

Gledao sam lagertonov katalog. Ono sto mi je problem, je sto u tom katalogu, (a ni na HIWIN sajtu) ne mogu da nadjem podatak o nosivostio kolica u suprotnom pravcu od sine, da bi mogao da izracunam maksimalni momenat.

Za nosace obradnog motora mi je potpunio jasno da je HGH25 dovoljan, a i cenom je popriulicno povoljniji, sa obzirom da planiram da na te sine zakacim sve i svasta (recimo glavu za busenje, posto ne mogu da nadjem motor koji lepo radi na obrtajima za busenje HSS burgijama) pa ce mi trebati poptilicno kolica.

Plasio sam se da HGH25 nije dovoljan za glavne sine, nego da tu treba ici na 35. No svakako ima vremena, prvi korak je da nadjem gde bih ovo.
nlazovic
Majstor majstora

Post by nlazovic »

Umesto radnog stola, a laptop zaglaviš u stegu pa radiš :)
ZASto
Pred-majstorsko zvanje

Post by ZASto »

Recimo, za HG seriju: https://motioncontrolsystems.hiwin.com/ ... atalog.pdf
Možda se tu nađe podatak koji ti je potreban, recimo od 36-te strane.
BTW koliki su potrebni obrtaji za HSS burgije?
Make no mistake between my personality and my attitude.
My personality is who I am.
My attitude depends on who you are.
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

Ispod 1500. Svi motori koje sam nasao se spustaju samo do 10K, pa je ideja da kupim B16 vreteno, i stavim na njega mali asinhroni motor. Sve sa idejom da na toj masini mogu jos nesto da napravim ;)
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

Caka kod ove rucne masine je da cu tesko moci da ostvarim brzinu posmaka kao na CNC-u, tako da je jako bitno da smanjim broj obrtaja na nivvou na kome radi rucni posmak.

Dodatno, zezao bi se i sa aluminiumiom i pleksiglasom, za razne jigove.
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

Upravo gledam ove kataloge, i kapiram gde gresim. Opterecenja su ista i za pozitivan i za negativan smer u Z ravni. Ako je tako, definitivno HG radi kako treba, sila moze da bude do 30 kn, tj 3 tone, sto je sa nekim rastojanjem kolica od 300-400 mm vise nego dovoljno za sve normalne upotrebe.

Zackol;jica je bila u tome sto sam planirao prilicno visok most, da ispod njega mogu da stavim i velike komade, ali u stvari nema potrebe za tim. Mogu komadi i da se spuste ispod nivoa stola.
Post Reply