Metabo ts 254
Stigo macor 
Deo o banseku preseljen ( viewtopic.php?id=5445 ), a ova sitna zezanja su uobicajeni deo svake diskusije.

Deo o banseku preseljen ( viewtopic.php?id=5445 ), a ova sitna zezanja su uobicajeni deo svake diskusije.
Ajd sad, koji listovi testere za cirkular mi trebaju ? Pretpostavljam da za puno drvo trebaju 2 testere, za uzdužni i poprečni rez. Uz cirkular stiže neka karbidna testera sa 40 zuba, pretpostavljam, za generalnu upotrebu. Takođe, treba mi i neka za fini rez na šperu. Koliko zuba je optimalno za koju testeru ? Na netu kažu da je za fini rez na šperu potrebno 80-100 zuba.Neka preporuka ? Kad kažem preporuka, mislim na konkretan model, ne tipa Freud,Pilana ili Bosch.
Ja sam naleteo na ovu mada mislim da je ovo samo osnovni model.
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B000 ... r=&sr=8-16
Ja sam naleteo na ovu mada mislim da je ovo samo osnovni model.
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B000 ... r=&sr=8-16
Last edited by nlazovic on 04 Mar 2014 06:49, edited 1 time in total.
Imao sam previse posla od kada sam ga nabavio tako ga nisam ni koristio. Noge su sasvim solidne iako izgledaju smesno. U svakom slucaju moze se staviti na neko postolje. Meni je najvise odgovaralo to sto mogu lagano da ga setam po prostoriji i transportujem kolima (jos uvek nemam finalno mesto za radionicu
). Planiram u skorije vreme da ga ozbiljno uposlim pa cu preneti utiske.

- Hobi-stolar
- Šegrt
Imam TS 254 nešto manje od godinu dana i vrlo sam zadovoljan. Ipak, ja nisam kompetentan da dajem ocene, jer nisam pre toga radio ni sa jednim cirkularom pa ne mogu da poredim (radio sam samo sa ručnim cirkularom postavljnim u radni sto sa donje strane). U svakom slučaju, iako deluju slabašno, noge ovog cirkulara su dobro rešene i prilično je stabilan. Rasecao sam na njemu velike hrastove talpe bez ikakvih problema. Uzgred, ako je neko zainteresovan za nabavku, neka mi se javi na PP. Mogu nabaviti po nižoj ceni celokupan Metabo i Makita asortiman.
Stigao I TS 254.
Prvi utisci.
Iako izgleda kao roda stoji stabilno
. Doduše nisam probao sam većim komadima to tek dolazi na red
Podizanje noža I namještanje ugla radi skroz ok. Dio za poprečno rezanje ima lufta ali kad se gura može se vući uz jednu stranu pa ide koliko toliko dobro.
Ono čime nisam zadovoljan je firung.
Prvo nije naštelovan pa sam to sredio pomoću dva šarafa za štelovanje ali kada se zabravi a ja malo jače gurnem na izlaznoj strain on se mrda.
Iskreno nisam to očekivao
Ima I štelovanje jačine stezanja ali išao sam do kraja ali nisam zadovoljan.
Navikao sam na moj sa dvije stege koji je bio čvrst kao stijena.
Ne znam koliko će ovo uticati na rad ali mislim da ovo nije dobro.
Rez je odličan čak I iveral odradi perfektno.
Toliko za sada. Biće još prilike za primjedbe
Prvi utisci.
Iako izgleda kao roda stoji stabilno

Podizanje noža I namještanje ugla radi skroz ok. Dio za poprečno rezanje ima lufta ali kad se gura može se vući uz jednu stranu pa ide koliko toliko dobro.
Ono čime nisam zadovoljan je firung.
Prvo nije naštelovan pa sam to sredio pomoću dva šarafa za štelovanje ali kada se zabravi a ja malo jače gurnem na izlaznoj strain on se mrda.
Iskreno nisam to očekivao
Ima I štelovanje jačine stezanja ali išao sam do kraja ali nisam zadovoljan.
Navikao sam na moj sa dvije stege koji je bio čvrst kao stijena.
Ne znam koliko će ovo uticati na rad ali mislim da ovo nije dobro.
Rez je odličan čak I iveral odradi perfektno.
Toliko za sada. Biće još prilike za primjedbe