Auuuuu.... Ala me bacate u vatru! :forvonad::forvonad::forvonad::forvonad::forvonad:ropee wrote:Eh sad gledajući ovaj video što je postavio dikar , http://www.youtube.com/watch?v=OH3rPEFvEaY , mašina iako je kinez ne čini mi se loša za početnika , a 530 € ako košta to nije puno novca .
Ona ima više manje sve potrebno za početak rada sa drvom , a opet ne opterećuje budžet , pa ukoliko ti dosadi rad s drvom jednostavno je skupiš u neki ćošak i čekaš da se volja vrati.
Ne znam kakve planove imaš za posao , no ako želiš napraviti nešto "za svoju dušu" onda stvarno nema potrebe za bacanjem love na polovan i profesionalan stroj , pogotovo što tad moraš imati prostor namjenski samo za njega .
Na koncu ako ti se svidi posao i kreneš malo ozbiljnije raditi , polovni profi stroj ćeš zaraditi poslom a ne odvajajući od plaće .
Ja sam prije radio stolariju kao osnovni posao , imao dobre strojeve , puno posla , .... no mladost ludostpa mi dopi#dilo više biti u prašini po cijele dane , rasprodao mašine , zaposlio se u velikoj tvrtci , .... pa nakon par godina pauze vratio se stolariji , isključivo kao hobi , te kupio mašine isključivo hobi , ništa profi i radim s njima već par godina i zanimljivo , obave sav posao koji trebaju
Tek sada ne znam šta da radim! Jeste ja sam hobi majstor. Imam svoj posao sasvim druge prirode, a volim da odradim za sebe jednostavnije stvari od drveta poput: Kuće za velikog psa, Mini golubarnika, kuhinjskog stola i sl, ali sve to samo za lične potrebe mene i moje porodice.
Ja shvatam šta znači profi alat. I on je apsolutno u prednosti, ali baš sam iz razloga koje si ti (ropee) ovde naveo razmišljao o maloj mašini za moje potrebe, a koju mogu da uglavim u garaži pored auta. Da mi služi da ispravim daske i fosne kupljene u strugari...
:rodna::spyfoordig::forbryllad::tillfreds::forvonad: