Ovo su bas testere za rucne cirkulare.Ne znam da li mogu da se koriste i na stabilnim i koliko je to preporucljivo. Hvala u svakom slucaju. :tummenupp:
na svakom opisu za testeru pise za sta je namenjena .
recimo trazi fi 300 za obe ,za uzduzni rez da ima 40-60 zuba sa ogranicenjem zahvata(ravnog oblika zuba),za poprecni da ima od 60-96 zuba naizmenicnog oblika(levi-desni)
i neces pogresiti
p.s. sa ovimprecnikom testere neces moci seci materijal vislji od 80-tak mm
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Hvala Singer.I ne planiram da secem deblje od 8.bitno mi je da mi 5cm sece lepo,a i 8 cu retko da koristim.Reci mi samo da li testera za tvrdo drvo moze da sece lepo i mekano drvo(konkretno camovinu)?
Caletu upravo doneo prijatelj novu CMT 293.024.12M za 35 evra.
fi 300 x3,2x2,2x30
Z=24ATB
6400 MAX RPM
Sta mislite,da li da uzmem ili da cekam kad bude imao sa vise zubaca?
Last edited by StolarBastovan on 05 Apr 2013 19:59, edited 1 time in total.
Da li se radi o kvalitetnim glodalima i da li su to uopste ista glodala kao ona pojedinacna kod ovlacenih dilera ili je to neka hobi varijanta tipa womax?
Last edited by StolarBastovan on 12 Jan 2015 22:40, edited 1 time in total.
Ko i u svim garniturama, otprilike pola nikada neces upotrebiti.
Po ceni, ovo ne lici ni na sta sto valja (nisam ih video uzivo), to jest lici na hobi varijantu. Ali treba i to, nije svaka daska koj dobijes cista, nekada ti treba da nesto grubo obradis... bolje je za to trositi jeftino glodalo, a kvalitetno cuvati za prave stvari.
U prilici sam da iskompenzujem neki dug sa jednom prodavnicom alata u vrednosti od 10000 dinara.Uzeo bih glodala u ponudi ima plavi bosch koja prosecno kostaju oko2500.Imam glodalicu bosch1200 pof i samo jedno ravno glodalo 8mm.Koja glodala bi mi svaetovali da pazarim,znam da je sve to individualno u zavisnosti od posla kojim se bavim.U sustini ja nemam neku specijalnost,jer radim za svoju dusu i pomalo nekom prijatelju neku sitnicu. Koja se glodala najvise koriste u nekom svastarenjju da to tako nazovem?Kupicu svakako neka jeftinija tipa womax ili tako nesto za neke grube radove.Hteo bih da imam par kvalitethijih za pocetak.
Neki moj izbor bi bio:
Ravna 6 , 12 i nesto poveliko reda 25 ili vece, za ravnanje vece povrsine. Ne znam sta sve imaju od izbora to jest dal imaju upcut, downcut ili samo klasicna ravna.
Kopir sa donjim i kopir sa gornjim lagerom, dimenzija reda 10-12mm, po mogucstvu sa malo duzim radnim delom.