Nabavka kombinirke
pogledaj ovu ponudu, http://www.limundo.com/kupovina/Masine- ... a/10625253 u cenu ti se uklapa, ima i diht sa transportnim uredjajem, malo da je sredis i eto masine, za mene je Mio Standard promasaj cak kao i hobi masina, cini mi se da bi ti tih 5 6 dana mesecno Mio Standard samo stelovao i nervirao se, ovog coveka ne poznajem na limundu, nego mi bese interesantno 

- mladen popadic
- Precizni šegrt
Last edited by mladen popadic on 17 Mar 2013 10:06, edited 1 time in total.
- StolarBastovan
- Pred-majstorsko zvanje
- StolarBastovan
- Pred-majstorsko zvanje
Kako to misliš "paralelno"...pa kod gotovo svih mašina osovina rotora motora bi trebalo da bude paralelna sa glavom abrihtera?!?!StolarBastovan wrote:Majstori, da li je bolje postaviti motor paralenlno sa osovinom ili iskositi kais i motor pomeriti u neku stranu? Vidim da su ljudi radili i ovako i onako,interesuje me sta je bolje?Ostavio sam mogucnost pomeranja motora levo desno i napred nazad?
Može i drugačije kao npr kod male kombinirke Arsenije Spasić KSM520 ali mislim da to nije dobro rešenje...
Bolje je živjeti čitav život kao milijunaš nego li sedam dana u bedi
Mislim da je samo lose napisao 
Naravno da osovine moraju da budu paralelne, inace bi jurio kaiseve po radionici
Verovatno je mislio da li da motor stavi tacno u vertikalu ispod osovine, ili da ga pomeri napred ili nazad (ili levo-desno, zavisi odakle gledas).
Posto su i osovina motora i radno vrratilo krug, potpuno je sve jedno gde ga postavis. Kad ne bi smetalo obradku, motor bi mogao da bude i iznad vratila, sto se tice prenosa snage potpuno je sve jedno.
E sad... sto je motor blize vertikali to je za istu duzinu kaisa "brisani prostor" izmedju motora i osovine veci. Znaci imas vise mesta da tu upakujes neki mehanizam, ili oblogu za skupljanje piljevine...

Naravno da osovine moraju da budu paralelne, inace bi jurio kaiseve po radionici

Verovatno je mislio da li da motor stavi tacno u vertikalu ispod osovine, ili da ga pomeri napred ili nazad (ili levo-desno, zavisi odakle gledas).
Posto su i osovina motora i radno vrratilo krug, potpuno je sve jedno gde ga postavis. Kad ne bi smetalo obradku, motor bi mogao da bude i iznad vratila, sto se tice prenosa snage potpuno je sve jedno.
E sad... sto je motor blize vertikali to je za istu duzinu kaisa "brisani prostor" izmedju motora i osovine veci. Znaci imas vise mesta da tu upakujes neki mehanizam, ili oblogu za skupljanje piljevine...
- StolarBastovan
- Pred-majstorsko zvanje