maktec
Kupio sam koji Maktec alat i mogu reci da je to ok alat.
Definitivno nije hobi, ali nije ni profesionalni.
U principu bi ga opisao kao ulazni model Makite prije 10 god, ali proizveden i Kini.
Robusan, ok izveden, ali realno neudoban, tako da sam zacas presao na Makitu.
Znam da nisam profesionalac, ali recimo kroz nekoliko ozbiljnijih projekata se isplati sav taj alat i jos k tome ostane mi za naredne projekte.
Znam da svi nemaju love, ali ja sam isto kao mnogi krenuo s Einhellom - 4 alata, parkside - 2 komada, maktec - 2 komada, makita - 4 komada, festool - 1 kom, bosch - 1 kom.
E tako to izgleda kad krenes, pa apetiti porastu, ali sav taj alat je kupljen na akcijama gdje su popusti bili izmedu 20 i 35%.
Kad sad gledam na Maktec koji i dalje imam, to je pristojan alat bolji od hobija, ali ipak podosta dalje od profi alata, bez obzira sto je identican makiti (kad sam gledao neki modeli imaju identicne spare parts)
U principu bi ga opisao kao ulazni model Makite prije 10 god, ali proizveden i Kini.
Znam da nisam profesionalac, ali recimo kroz nekoliko ozbiljnijih projekata se isplati sav taj alat i jos k tome ostane mi za naredne projekte.
Znam da svi nemaju love, ali ja sam isto kao mnogi krenuo s Einhellom - 4 alata, parkside - 2 komada, maktec - 2 komada, makita - 4 komada, festool - 1 kom, bosch - 1 kom.
E tako to izgleda kad krenes, pa apetiti porastu, ali sav taj alat je kupljen na akcijama gdje su popusti bili izmedu 20 i 35%.
Kad sad gledam na Maktec koji i dalje imam, to je pristojan alat bolji od hobija, ali ipak podosta dalje od profi alata, bez obzira sto je identican makiti (kad sam gledao neki modeli imaju identicne spare parts)
Kako bih ga zalepio...Toma wrote:...,i on je vuce po podu i bez razloga je izgrebe. Ka šta ima veze,to je samo alat.
Sta ima veze, to je samo obraz, i samo sam ti opalio samarcinu, nisam te cak ni ogrebao :pucko:
A i to sto sam ti malo slomio nosinu... zarasce, ne sekiraj se.
Priznajem da prema svom alatu nisam bas uvek bio najnezniji (naravno ni blizu takvih likova).
Ali prema tudjem! Verovatno svoju najfiniju alatku pazim dva puta manje nego tudji cekic.
I onda se natezi sto je bilo na njoj od prije a sto je sad... Kao sto kazes radje odradim te sitnice nego da nekome ostavim svoj alat.Toma wrote:Ukoliko te pitaju za posudit kazi im ovako.Ova bušilica košta 200 eura,lipo ti meni stavi 200 eura na stol.Ukoliko je vratis onakvu kakvu sam ti posudio ja ti vracam ukoliko ista bude na njoj ja zadrzavam pare.Ni ja ne volim posuđivat,rađe cu napravit to za što treba nego drugom davat.
salim se drustvo
nastavljam i ja ,
mozda me ne bude zbog obaveza , ali kad me ima , obraduje me svaka rec
dok sam ,,sedeo,, sa strane i citao ove stolarske strane ,pre nego se resim da pisem po koji red , primetio sam da ima nesto iskrenije i plemenitije , a vezano za ljude koje rade stolariju
zeli se pomoci drugome , za razliku od druge branse ,
amateri zele pomoci jos vise ,
mogu se nazvati amaterom , iako mi za amatersku malu radionicu fali puno
jbg volim drvo do neba
.........kako starim tako to dolazi do izrazaja 
deda ga je voleo ( nisam ga nikad upoznao ) , tako bar pricaju , radio svasta od drveta rucnim alatom za domace potrebe od buradi , pa neznam sto vec ne ( struja je posle dosla )
zeleo pomoci svakome , pa je tako i nastradao ( tako su mi bar pricali )
gen radi svoje , i tu sam
delimo iskustva , pomazemo , koliko mozemo

nastavljam i ja ,
mozda me ne bude zbog obaveza , ali kad me ima , obraduje me svaka rec
dok sam ,,sedeo,, sa strane i citao ove stolarske strane ,pre nego se resim da pisem po koji red , primetio sam da ima nesto iskrenije i plemenitije , a vezano za ljude koje rade stolariju
zeli se pomoci drugome , za razliku od druge branse ,
amateri zele pomoci jos vise ,
mogu se nazvati amaterom , iako mi za amatersku malu radionicu fali puno
jbg volim drvo do neba

deda ga je voleo ( nisam ga nikad upoznao ) , tako bar pricaju , radio svasta od drveta rucnim alatom za domace potrebe od buradi , pa neznam sto vec ne ( struja je posle dosla )
zeleo pomoci svakome , pa je tako i nastradao ( tako su mi bar pricali )
gen radi svoje , i tu sam
delimo iskustva , pomazemo , koliko mozemo
a ako neko zatrazi alat , dobije i mene , kolko mu treba , bar na 10-15-20 minuta
deslo se puno puta , preskocicu moje stvari , da bi zavrsio tudze i pomogao , ali bolje tako nego da posudim alat
ide mi u prilog sto je moja okolina ,,operirana,, od ,,majstora,, koji cackaju nesto sami za sebe ,
ako im zatreba nesto tu su profesionalci ,
tako da se i desi da me zaobidzu
deslo se puno puta , preskocicu moje stvari , da bi zavrsio tudze i pomogao , ali bolje tako nego da posudim alat
ide mi u prilog sto je moja okolina ,,operirana,, od ,,majstora,, koji cackaju nesto sami za sebe ,
ako im zatreba nesto tu su profesionalci ,
tako da se i desi da me zaobidzu

a jbg , zadnji put kad sam ja nesto posudio , posle toga nismo se videli s prijateljom bar jedno 20 dana
probam samo alat , vidim treba se cackati , podesiti noz, a jos i rad treba da potraje , kazem ne , prva prilika da vidim coveka i vracam nazad , tako je i bilo
sto kaze profesor dvaput vise pazim tudze nego svoje
probam samo alat , vidim treba se cackati , podesiti noz, a jos i rad treba da potraje , kazem ne , prva prilika da vidim coveka i vracam nazad , tako je i bilo
sto kaze profesor dvaput vise pazim tudze nego svoje
inace interesantna i meni maktec glodalica , nekoliko puta obilazim ducane , merkam jeToma wrote:nemam nista od maktec-a ali bila mi je interesantna njihova glodalica
http://alatimilic.hr/shop/Vertikalna-Gl ... =glodalica.
Samo nema regulator brzine i to joj je velika mana.
Ali sad kad gledaš,mozes stvarno super alata naci jako povoljno.Pristup alatu je sada omogucen svakom a nekako mi se cini da sve manje ljudi ga zna koristit.Ja nisam profi vec hobi majstor i uvik mi je sve cisto.Najvise me nervira kad bi nekom posudia nesto a on mi vrati prasnjavo i sa mrljama piture.Nekidan posudim na kratko štemalicu i to ispred mene je koristia,i on je vuce po podu i bez razloga je izgrebe.Ka šta ima veze,to je samo alat.
Onda gledam neke štemaju po 1 sat u komadu,dlijeto takne i opasno ga opece po podlaktici od vrucine.Izbaci termo zaštita i on kaze aj neka se malo oladi.Prođe 5 minuta i nastavi lupat.
Ocu rec da je za vecinu einhell jer ne zasluzuju nista vise.Mozes imat najbolji ali kad ti ispadne iz ruke,vuces ga za kabel ili ne cistis on ce propast .Vecina se tako i ponaša.
nije bas jeftina , ali za ono sto je u njoj spakovno mozda i zasluzuje .....a ko zna da li bi je ja mogo koristit , kako treba

obicno vezem po neki domaci projekt sa alatom
tako da kad bude doslo vreme da pocnem nesto glodat ulazi u izbor

moji i tvoji kometari se puno nadopunjavaju, dolazimo do istog momenta priceSSmajstor wrote:Kupio sam koji Maktec alat i mogu reci da je to ok alat.
ne bi rekao da je neudoban maktec alat
ih da mi je ceo asortiman alata maktec po doma , pa nek je neudoban

ja sam bio zaljubljenik iskre , one dobre
i krenuo kupovinom tog alata ( ali posto nam je uvoznik iskre jedna veoma jadna licnost -citaj familija ) sve vise i vise zaobilazim njegov alat
al to je druga prica i za drugo mesto
nisam pazio na akcije , jednostavno ustedeo i kupovao po nesto
danas sledim akcije , obavezno pitam za popuste i tako ponesto i pazarim
sto kazes desi mi se i mene da dobijem i 30% popusta
e ti si svetlosne godine daleko ispred mene u pogledu alata
apetiti su tebi definitivno porasli , ali opet sto kazes vezano za projekte
i ja sam za to da kad zavrsis nesto , alat ti ostane za dalje
i daj boze da si mogu priustit i maktec