Uz malo truda i obrade slike se mogu pročitati dimenzije. Ja sam prije mjesec dana proučavao njegov pantograf i na kraju iskoristio neke okvirne dimenzije, a na kraju sam konstruirao vlastiti koji ima riješene neke mane koje ima
njegov. Recimo moj pantograf ima nosač cijelog pantografa sa špondlom tako da ga se ovisno o visini predmeta obrade lako podigne u visinu, a da se sadrži pravi kut gldoala prema predmetu. Zatim, napravio sam varijabilnu promjenu omjera uvećanja (tj. umanjenja), sve spojeve napravio na ležajima, napravio još neke prilagodbe i što je najvažnije, pantograf je univerzalan za bilo koji model glodalice, samo se mijenja nosač za glodalicu. Ima još nekih detalja...
Uglavnom, kao u svemo što sam uvijek radio - proučim što ljudi rade, vidim prednosti, pronađem mane i pokušam ta saznanja primjeniti na vlastiti dizajn. Takav pristup toplo preporučujem i ostalima.
U prvom trenutku, dok sam vidio što dečko sve radi i koliko je uložio truda u crtanje modela, snimanje videa i sl. uhvatio sam se za karticu i odlučio kupiti nacrte. No shvatio sam da mi ne treba baš to što on ima, nego sama ideja.
Slično je s duplikatorom. Dao si je truda no vidio sam nekoliko ogromnih potreba ili mogućnosti dorade njegovog dizajna i opet se sve svodi na to da uvidim gdje griješi ili gdje ima neku dobru ideju i primjenim to na svoje projektiranje.