Koje rende i koja ubodna za hobi upotrebu?

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

kod Metaba najvise cenim sto kod proizvoda napisu koliko masina trosi i koliko je stvarno iskoristeno.
Recimo za STEB 70 stoji sledece
Rated input power 570 W
Output power 335 W
http://www.metabo.com/Product-catalogue ... c1c.0.html
MapleMan
Majstor majstora

Post by MapleMan »

Danas sam obišo tog zelenog bosch-a vibraciona ona je 200w 5990 rsd ima i taj filter koji si skino na slici !
Dva put zine , a tri put slaže
era1
Dodavač alata

Post by era1 »

Posle svega ovde recenog najblizi sam GMC ubodnoj. Gledao sam je u wobiju, deluje mi ok. Cena 5400. Za rende jos vagam. Hvala svim na dosadasnjim komentarima i preporukama.
ArtCool
Majstor

Post by ArtCool »

MapleMan wrote:Danas sam obišo tog zelenog bosch-a vibraciona ona je 200w 5990 rsd ima i taj filter koji si skino na slici !
I ?

p.s

Xexe, samo sto nismo ovde o vibracionoj pricali, ali ne mari :stolt:
Last edited by ArtCool on 27 Aug 2011 03:00, edited 1 time in total.
dusanissimmus
Precizni šegrt

Post by dusanissimmus »

malo upozorenje za rende...
ja imam bosch pho-100 (zeleni) star pa blizu 20 godina, umereno ga koristim i zaista je odlican alat e sad se prodaje PHO-1 koji je po svemu apsolutno identican modelu 100 osim sto je napravljen dal u kini ili necemu slicnom...
upozorenje se odnosi na sledece ako imas nameru da ga koristis sa usisivacem zaboravi na ovaj model... adapter NE postoji...postoji mogucnost (mozda-ne znam dok ga ne uzmem u ruku) da se nabavi adapter uz kesu (koju cekam da stigne vec par meseci)
mimo toga sve preporuke ovog sveta...otvarao sam ga pre par meseci...zbog ciscenja...kais u njemu je NETAKNUT...nema tragova truljenja i slicno...
http://www.bosch-do-it.rs/boptocs2-rs/K ... /index.htm
toliko
Last edited by dusanissimmus on 28 Nov 2011 02:42, edited 1 time in total.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Postoji adapter za usisivac. U uputstvu je pod rednim brojem 16, kataloski broj 2607000075, a evo i kako izgleda:
http://www.amazon.co.uk/Bosch-260700007 ... B00141A2ZW

Ne dolazi u kompletu kada ga kupis, mora posebno da se poruci.
dusanissimmus
Precizni šegrt

Post by dusanissimmus »

ma znam to ali sam hteo reci nesto drugo time...
MOZE da se poruci, mozda i stigne za 6-7 meseci...ali za slicne pare se kupi sprava sa standardnim izduvom piljevine i NE moras da narucujes adapter koji inace kosta 800 dinara i upravo sam ga narucio...
bobadn
Šegrt

Post by bobadn »

Moja preporuka je Skilsaw 710w. imamje preko cetiri godine. ukucnoj hobi varijanti narezala se sto pravoliniskih rezova uz firung naravno sto kojekakvih kruznih oblika. dubina rezanja odlicna. nema glupavi laser vec svetlo da vidis gde seces i plus mogucnst duvanja piljevine ispred noza. kupujem Bosch ili Skil testerice kako kad sta nadjem i uz malo trikova koje ces pronaci na ovom forumu sece bez krzanja. a mislim i da je odnos cena kvalitet O.K. srecno pri kupovini.
Post Reply