Festool AT65 EB/1 Ručna kružna testera

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

ako je klasican kuglicni lezaj sigurno ima neki zeger osigurac,izvadi i zameni pa nastavi da cepas
pripazi ,lezaj u diferecijalu jako tesko riknjava uglavnom odlazi iglicasti(kontra tome)jer se vrti mnogo vecom brzinom i trpi velika opterecenja.uglavnom je HK1212(oznaka)i uglavnom malo "poručka" osovinu sa zupcanikom(na kojoj je kuglicni lezaj) ;)
tako da ja tipujem da ti je fasovo deo pod brojem 53 (osovina difer.do igl.lezaja) i 54 iglicasti lezaj.
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
MapleMan
Majstor majstora

Post by MapleMan »

Da branimire diktiraš na temu te ckice u PDF-u A Singer-u u pravu si torima skroz to je to neko se surovo igrao pre mene mislim mnogo gore. neki mazohista verovatno ko zna šta je seko kad je uspeo to da sjb...e Moram naći načina da ga skinem jer makinaje ko nova sa svih strana ali tu je s jb ana od nekog ko je majmun bio od prilike jer ga je boleo rac .u za nju a ima toga !
Dva put zine , a tri put slaže
drjackas
Majstor početnik

Post by drjackas »

Sto ne skinu tu "mrs" da vidimo lezaj? :)
MapleMan
Majstor majstora

Post by MapleMan »

drjackas wrote:Sto ne skinu tu "mrs" da vidimo lezaj? :)
To je dobro !! Singer ležaj 63 ne 53 i 54 oni su ok , taj ima teflone pre fena on je u glaviljen njega tražim i način kako da ga izbijem sa ring spina Å to nežnije ! :D
Last edited by MapleMan on 02 May 2011 11:00, edited 1 time in total.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

a sta je 62 ?
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

62 pretpostavljam da je caura (needle sleve) mada bi mogao da bude i iglicasti
MapleMan
Majstor majstora

Post by MapleMan »

Ma evo ovde je pravi link http://www.mtmc.co.uk/Festool-AT-65-EB/ ... 14330.aspx Da nije ring spine? u pravu si bole needle sleeve je tu je problem izgurati ga sa rotora :ironisk:
Last edited by MapleMan on 02 May 2011 13:02, edited 1 time in total.
branimir
Majstor majstora

Post by branimir »

Probaj zagrevanjem(moze i fenom)kucista da ga lakse skines.Neki lezajevi se tako namestaju u kuciste.
U krajnjem slucaju mozda firma Flex iz Backe Topole mogu da ti pomognu(bave se viklovanjem i
to dobro rade) imam pozitivna iskustvao sa njima 021 711 797 a svake nedelje dolaze i na najlon.
Tesko je bez uvida u problem bilo sta reci sama montazna sema ne daje nista.
drjackas
Majstor početnik

Post by drjackas »

To sam bas hteo da kazem. Ali meni nije jasno prvo kaze da ga izvadi iz kucista a sad kaze da ga izgura sa rotora. Aj pojasni malo!
MapleMan
Majstor majstora

Post by MapleMan »

Evo ovako sad će biti jasno sve na slici Znači na rotor fen plastičan pa ležaj na rotor pa u kućište pa Taj prsten je nabijen na vrhu rotora pa onda kasnije ubačen u aluminisko pero gde dolazi rupa E to nemogu da izbijem Ležaj nije prsten je ! Image a sa druge strane je ovako na slici Fen i rotor Image
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

ako svlacis iglicasti lezaj sa osovine jednostavno procitas model i dimneziju pa ga raseces(na tocilo da obrusis kosuljicu) i skines ga a novi navuces i teraj.:)
branimir
Majstor majstora

Post by branimir »

Skini rotor, izbij ga sa mesinganim materijalom da se ne osteti.Sve ostalo ce biti onda lakse.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

ajd brate Javorko donesi to da izbijemo pa da zavrsis da mozes da radis.;)
MapleMan
Majstor majstora

Post by MapleMan »

Ma sutra krov treba da raspalim na poslu , sa ovom drugom kružnom ću izvući šta mi treba ako nestignem sutra javiću ti se Singer pa se vidimo prekosutra Nema sile sa ovim probo sam Al stariji i pametniji treba to da pogleda slažem se čujemo se i kada si ti free sa vremenom zovem te Pozz
drjackas
Majstor početnik

Post by drjackas »

singer wrote:ako svlacis iglicasti lezaj sa osovine jednostavno procitas model i dimneziju pa ga raseces(na tocilo da obrusis kosuljicu) i skines ga a novi navuces i teraj.:)
Pa jel vidis da covek treba da izvuce prsten, a ne lezaj sa rotora? Jel tako ili opet gresim?
Lepo neko rece, zagrej taj aluminijumski deo ali pazi da ne zagrejes i prsten. Mozes velikom lemilicom, sa svih strana oko prstena. Morace da izadje. Ili jos bolje, nadji neki metalni prsten malo veceg precnika od prstena koji vadis, stavi ga preko i grej. Prenece toplotu na aluminijum on ce se rasiriti i onda vadi.
Post Reply