Bosch PSR18 aku odvijač

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
djuro2
Majstor majstora

Post by djuro2 »

ZAAK wrote:ovako odokativna procijena, znam da ju niste tako testirali

koliko bi mogla zavidati 4x50 spax vijaka u ivericu ali samo da se busi prva ploca, druga se "rastura" bez busenja ;)
Bosch GSR 10.8 cca 100 konfirmat 5 x 50 + male 3,5 x 17 nisam brojio.
Mozda sam rekao puno mozda malo, ali negdje mi je oko te brojke. Makar to nije niti bitno jer druga baterija je spremna za 30min. Uglavnom ne mogu ostati bez struje.
Primijetio sam bas neki dan kod nekih krovopokrivaca da koriste makitu i malo razmisljam gdje sam vidio plavi bosch. Ne znam kakva je situacija u SR ali u HR u mojem gradu svi majstori koriste makitu. Meni osobno ne pasu i molim da se nitko ne uvrijedi stvar osobnog dojma - djeluju mi plasticno i ne pasu mi u ruci nikako.
DAMIR
Zarezivač olovaka

Post by DAMIR »

Ako vas zanima usporedba raznih modela i odnos cijena - kvaliteta pogledajte na www.kljuc13.com
DAMIR
Zarezivač olovaka

Post by DAMIR »

mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Prikazi su manje vise OK, cak sasvim pristojni, osim sto mi smeta "napomena za idiote": mora da se pogleda u uptstvo, nije sve "nacrtano" na punjacu.
"Napravi stvar koju ce i idiot moci da koristi, i samo ce je idioti i koristiti"!

Aman ljudi batalite se gluposti u prikazima alata.
NE ne interesuje nas da li je sve nacrtano. DA dovoljno smo pametni da nije potrebno da nam na cipeli napisu "ubaci nogu ovde".
Jos uvek, na srecu, nemamo zakone koji se granice sa idiotizmom, i po kojima je proizvodjac odgovoran sto nije napisao da mikrotalasna rerna nije namenjena za susenje pudlica posle kise.

Ne smatram da je sajt los. Naprotiv, mislim da je nesto ovakvo jako potrebno, i cak da je dosta dobro odradjeno, ali me ovakve stvari koje su se ponovile u par prvih prikaza strasno nerviraju, i upropaste kompletan utisak.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Malo sam bolje pogledao ceo test, i mislim da nije bas adekvatan realnim uslovima koriscenja.

Naime testirano je tako sto su zavijani srafovi 5X80 (za 10.8V) i 6X80 (za 14.4V)
To jednostavno nisu srafovi koji bi se najcesce koristili sa ovim srafilicama. Ajde za ove vece jos i nekako, ali 5X80 sigurno nije ono sto se najcesce radi sa malim 10.8V. Mislim da su 4X18 i 4X50 dve dimenzije koje ce se najcesce koristiti. A uopste nije sve jedno kako oprerecujete srafilicu i koliko ce dugo moci da radi. Jednostavno motor, elektronika, prenos, baterija ... su optimizovani za neko opterecenje.
Naravno sa velikim srafovima test se uradi brze :)

Za ove vece, jos i nekako, mada mislim da bi i tu recimo max 5X70 bilo nesto sto je uobicajeno, da kazemo da se one cesce upotrebljavaju u "gradjevinskim" radovima. Za stolariju, toliki sraf nije bas uobicajena pojava.

Opet, da ponovim, lepo je da nesto ovakvo uopste postoji, samo mislim da bi morali malo da doteraju stvar.
Cisto po mom licnom ukusu, mislim da su previse otisli u "zezanje" to jest da nisu dali dovoljnu notu "ozbiljnosti", vec vise ko da se igraju. Opet, nekome se to svidja.
branimir
Majstor majstora

Post by branimir »

Sve pohvale za sajt.Ako nastave, bice od toga nesto.
Uradili su ipak nesto sto na ovom sajtu nije, a trebalo je.
munja
Pred-majstorsko zvanje

Post by munja »

u svakom slučaju, ja kupio :)
parkside 10.8V :D
danas ga uzeo, LiIon baterija, zasad se pokazao odličnim, vidjet ćemo malo dugoročnije.
odlične stvari sam čuo za parkside alate, i imam njihovu malu brusilicu i mogu reći da je potpuno u rangu sa zelenim boschom
Z@P
Majstor početnik

Post by Z@P »

mbole wrote:Mala makita df 30 dwe je ovde bila oko 140E kada se pojavila. Sada bi trebalo da joj je cena nesto niza, i mislim da se jako isplati razlika u ceni.
Imam je vec neko vreme, djagi ju je kupio malo posle mene, i obojica smo vise nego zadovoljni. Savrseno radi sve izuzev bas najtezih zavijanja, kavih je jako malo (tipa 8mm sraf u tvrdo drvo). Veoma je zgodna zbog male tezine i gabarita (dobijes i futrolu za pojas), pa moze stalno da bude pri ruci.
Mali gabariti, mala tezina, baterija koja se ne prazni i traje jako dugo, brz punjac, dve baterije u kompletu, kutija.
Postoji i slican boschov model. Razlika maltene nema, i samo je stvar ukusa koja se kome vise svidja (ja sam za makitu izboksovao nesto nizu cenu, pa sam zato uzeo nju).
Imas i model df 330 dwe, koji ima steznu glavu, ali je zato malo duzi pa ne moze bas svuda da pridje.
ako nije tajna, a moze i na PP gde si nabavio makitu? ja vidim da ima samo za preko 23.000
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ja sam je kupio na NBg buvljaku, kod tipa kod koga cesto pazarim (ima radnju, garanciju, sve sto spada).
Bio je negde u drugom redu desno od glavnog ulaza, ali buvljak su "rastamburali" tako da pojma nemam ni da li je jos tamo.
Naravno, bilo je malo cenjkanja.
Z@P
Majstor početnik

Post by Z@P »

e video sam na buvljaku, ali nije bilo izlozenog ovog modela a prodavac se izgubio negde :D
znaci da obratim paznju drugi put

Thx
Z@P
Majstor početnik

Post by Z@P »

bio na buvljaku. Makite nema vise (ni onih od pre 5-6 dana) samo par jacih modela, kaze prodavac ne prodaje ih vise (pitao za DF030DWE) imao puno reklamacija i problema sa garancijama :(

na kraju uzeo sta se naslo

http://www.bosch-pt.rs/boptocs2-rs/Prod ... t_id=23272

;)

pozdrav
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

dobro se naslo :D
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
caca
Majstor

Post by caca »

Ja imam predhodni model bez futera, vec tri godine,radi ko satic.
Uvek ima struje kad ti treba.Razmisljam da kupim jos jednu kod drugara na pijaci Buvljak na N.Bgd-u
Post Reply