Mastermax 450w slajferica
Е сад , шта је битно од њених техничких карактеристика , и које вредности су пожељне ?
Ја сам нашао да има снага , пречник папира , бројобртаја , маса ... ?
Инешто са чиме се нисам до сада сусретао ексцентрични помак(ексцентритет) и круг помака(пречник вибрационог круга) ?
Ја сам нашао да има снага , пречник папира , бројобртаја , маса ... ?
Инешто са чиме се нисам до сада сусретао ексцентрични помак(ексцентритет) и круг помака(пречник вибрационог круга) ?
Last edited by stolart on 09 Feb 2011 15:39, edited 1 time in total.
- fizicki radnik
- Majstor početnik
- fizicki radnik
- Majstor početnik
Dobro posto mi se stolart ugurao u temu sa Skil-om kazi sad posto je taj Skil sto si video.
Iako ne volim Skil da porazmislim i ja o toj marki.
Mislim se -ako dajem 100-nak eu za ovu slajfericu , po onoj kad ide tele-nek ide i uze mislim se da se otvorim bar za nesto dobro.
POsto mi je slajferica univerzalna
i za stolarske radove i kasnije za pripremu za farbanje (a i poliranje) naisao sam na

i

interesuje me da li ima razlike u nameni i radu kod ova dva tipa slajferice (osim sto je druga skuplja 40%)?
Iako ne volim Skil da porazmislim i ja o toj marki.
Mislim se -ako dajem 100-nak eu za ovu slajfericu , po onoj kad ide tele-nek ide i uze mislim se da se otvorim bar za nesto dobro.
POsto mi je slajferica univerzalna
i za stolarske radove i kasnije za pripremu za farbanje (a i poliranje) naisao sam na

i

interesuje me da li ima razlike u nameni i radu kod ova dva tipa slajferice (osim sto je druga skuplja 40%)?
Last edited by fizicki radnik on 12 Feb 2011 22:57, edited 1 time in total.
Ko sto napisah, ja imam rotex, a on je malo drugaciji, pa kod njega ove vrednosti nemaju mnogo smisla (ustvari ovaj prvi uopste i ne postoji kod njega se cela ploca vrti oko svoje ose, a ne oko nekog excentra).
Ono sto bi uvek gledao je da postoji regulacija broja obrtaja (ako s ene varam to ima samo 7460)
Sto se tice dva oblika brusilice, to je isto ko i sa ubodnom. Nekome je zgodniji jedan oblik, nekome drugi. U ovu "ugaonu" (drugu) moze da se upakuje jaci motor, i zgodnija je kada se radi na vertikalnim povrsinama, al je zato kabastija.
Ono sto bi uvek gledao je da postoji regulacija broja obrtaja (ako s ene varam to ima samo 7460)
Sto se tice dva oblika brusilice, to je isto ko i sa ubodnom. Nekome je zgodniji jedan oblik, nekome drugi. U ovu "ugaonu" (drugu) moze da se upakuje jaci motor, i zgodnija je kada se radi na vertikalnim povrsinama, al je zato kabastija.