Kombinirka MIO prekidac?

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ili je preveliko opterecenje, pa bimetal upravo radi ono za sta je napravljen, to jest iskljuci motor kako on ne bi pregoreo.
Ako imas instrument nije tesko naci koji bimetal iskljucuje. Jednostavno kad iskljuci, proveris da li ima napona na izlazu iz sklopke. Ako ima onda je iskljucio bimetal u motoru. Ako nema onda je iskljucio onaj u sklopki.
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

Ako ti je motor viklovan, 99% nemas taj bimetal u navojima.
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

Da ne otvaram novu temu (mislim da je prekidac ok) ali motor izleda nije
Naime na mojoj masini (hobi 89) javio se problem, prvo nije htela da radi uopste pa je ispalo da je plava zica (O)ispala, nju sam zasrafio i onda su poceli problemi.
Kad startujem masinu pomocno svetlo (na istoj fazi) se gotovo ugasi,a motor sam bruji, krene 2-3 kruga na napred pa onda na nazad. Kad sam oslobodio kais motor normalno radi, a posle opet sam stavio kais i opet motor povuce velku kolicinu struje (sijalica gotovo da se ugasi) a motor stoji u mesto i pisti.
Jeli neko imao slicnog problema?
Last edited by dikar on 04 Dec 2010 17:15, edited 1 time in total.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

ako ti je motor monofazni crko je kondezator,ako je trofazni i ako sve faze imas onda je izgorela 1 faza(za viklovanje):(
pozdrav!!!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

Moze biti kondenzator, kad ukljucim struju motor bruji, onda rukom pokrenem osovinu (uhvatim futer ) i pocne da vrti. Inace motor jeste monofazni 2.2kw
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

onda je samo kondezator.;)
promeni ga i cepaj.:)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

ups nije 2.2kw nego 1.5kw ali je vraski teeezak, :o
Skidao sam ga i montirao ravno 3 sata, jako nezgodno je montiranje, a posle sam se setio, okacio ga najpre na kaiseve dihta i osovine i onda je bilo lakse
Last edited by dikar on 04 Dec 2010 21:13, edited 1 time in total.
runer
Vrhunski majstor

Post by runer »

Jesi li siguran da si vratio zicu na svoje mesto? I to moze biti jer pogresno stavljena zica ne usmerava pravilno struju pa pomocni namotaj ne dobija pobudu.
Ko ne zna da ne zna bezi od njega!
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

zica uopste nije bija zasrafljena, inace bio je i elektricar pogledao je prekidac sklopku i sklopku motora sve je bilo povezano po semi. Problem je sto nisam pogledao oznaku kondenzatora pa sad opet moram ispod masine, a isijas polako pocinje da radi.
Cekam opet elektricara pa da vidimo, kondenzator ili.................(brine me taj startni namotaj)
Inace masinu sam stavio na prodaju, nemam gde da je cuvam, slike ima ovde ali nisu bas najbolje
http://www.pazar3.mk/Listing/Detail/Ind ... 872&Idx=40
Last edited by dikar on 05 Dec 2010 09:50, edited 1 time in total.
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

Hvala svima, zamenio sam kondenzator i sad startuje kako treba
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

dikar wrote:Hvala svima, zamenio sam kondenzator i sad startuje kako treba
:) zato smo tu.
mirzet
Dodavač alata

Post by mirzet »

Zdravo,trazim pomoc,imam masinu kombinirku,koja ima 3 motora,za cirkular,za blanju(hoblarica i dihterica) i za frezu...freza mi ima dvije brzine 7000 ob/min i 3500 ob/min kad prebacim na skolpci na 7000 radi masina bez problema,al kad brebacim na 3500 odmah mi izbacuje..sta bi tu moglo biti!masina ima svoje osigurace i odmah izbaci dok pokusam pokrenu,Molim za pomoc!
Post Reply