Metabo i/ili Bosch u wobyhausu

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

ha ha,zabole njih,imaju toliko para da ce dobiti zastupnistvo za bilo koju vrstu alata(pa cak i za bosha.:P
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Sasa1
Šegrt

Post by Sasa1 »

Metabo je odlična robna marka i čuo sam od prodavca kod koga kupujem alat da je Woby izgubio zastupništvo a da ga preuzima neki lik iz Kragujevca. Te prema tome kolege ne brinite Metabo ostaje u zemlji Srbiji.
dragisa dragisa
Majstor

Post by dragisa dragisa »

Како су га продавали и треба да изгубе!
Безобразније и бахатије продавце (односи се на мушки део персонала у загребачкојулици) нисам срео.
Tri puta meri, jednom seci... i tako jedno pet šest puta
DEJANP
Moderator
Moderator

Post by DEJANP »

dragisa dragisa wrote:Како су га продавали и треба да изгубе!
Безобразније и бахатије продавце (односи се на мушки део персонала у загребачкојулици) нисам срео.
Ista konstatacija vazi i za NS,pogotovo za ekipu koja radi u Brace Ribnikara.Takav bezobrazluk se retko srece
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

dragisa dragisa wrote:Како су га продавали и треба да изгубе!
Da budem iskren, lik koji je prodavao Metabo u Zagrebačkoj je prema meni UVEK bio ljubazan (i dok su bili na staroj lokaciji dva ulaza bliže/dalje). Nisam kupovao često, ali me je po nečemu zapamtio i UVEK me oslovljavao po imenu koje sam mu dao prilikom jedne kupovine i kada je trebao da mi se javi telefonom (i javio se :) ).

Nikako ovim prodavcima nije opravdanje, ali su verovatno često bili iznervirani raznim zapitkivanjima i pipkanjima alata :) . Naravno da su kupci tu da zapitkuju i pipkaju i naravno da prodavci moraju da budu ljubazni prema svakom POSETIOCU radnje, a ne samo prema proverenim KUPCIMA. Pitaću ih kad malo narod ojača sa parama i počne više da kupuje kvalitetniji alat. Doduše, potez sa Boschom, koji ima i zeleni program, i nije tako loš da pokrije taj segment kupaca koji će sa Womaxa i Einhella preći na zeleni Bosch, Skil, B&D, Festo :) ....
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

po meni je velika greska sto metabo nema hoby program kao bosch(zeleni),mislim da bi se daleko bolje prodavao,a mozda se oni nose logikom"mi pravimo alat samo za profesionalce"sto i ne sporim.:)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

po meni je velika greska sto metabo nema hoby program
Počeli su polako da ga imaju. Aku alat im je sve dalji od vrhunskog kvaliteta (imam loše iskustvo sa najmanjom šrafilicom, urađena u dobroj tradiciji jeftinog kineskog alata), rotacione brusilice (jeftiniji modeli) sve više liče na mas-proizvod od 1000 dindži... Čim vidim celo plastično kućište na Metabo alatu to znači da "nije to to". Ko ima neki Metabo alat zna o čemu pričam.

Hobi program nemaju ni Hilti, Hitachi, Festo, Einhell (to ja za njih nedosanjan vrh :) ), pa ne vidim da im nešto fali. Ne fali ništa ni Metabu, ali van zemlje Srbije.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

pa da ,velika vecina se radi u PRC,ja isto gledam plavi bosh(kad okrenem ono china,malasia....)
to je dokaz istocnog i zapadnog trzista.
bogami na zapadu nes' kupiti plavi bosh ili metabo sa "made in PRC",ali zato mi hocemo u EU(lepo skkinemo gace a oni nek udaraju):D:D:D
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

pa da ,velika vecina se radi u PRC
Nisam mislio na "Made in PRC" (o tome smo sažvakali sve što se može sažvakati :) ), nego o načinu na koji se Metabo prodaje i prezentuje van Srbije.

Ne znam kada su došli na naše tržište (ja sam svoju prvu Metabo alatku kupio 17/06/06 - pri ruci su mi garantni listovi), ali mislim da su imali dovoljno fore ovi iz kumine firme da ga "razrade" samo tako. Golf u našem narodu je pojam dobrog auta, ali baš nešto ne vidim da su se u poslednje vreme proslavili sa prodajom pored konkurencije koja je pravilno nastupila na ovom tržištu. Isto važi i sa alatom. Kad neko odluči da kupi dobar alat i skupi pare za to, nije obavezno da će uzeti Makitu ili plavog Boša ukoliko ima alternativu.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Pocelo je to dosta ranije. Ako se ne varam ja sam brusilicu kupio jos negde 2000-2001
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

U Woby-ju imaju pistolj za farbanje Metabo od 4500din a izgleda isto kao oni kineski od 1000 dinara. Neka je i dva puta bolji ali 4,5 puta!!!??
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
DrNikola
Majstor stolar

Post by DrNikola »

Zar nije skoro sve PRC?
ArtCool
Majstor

Post by ArtCool »

Kako biste vi kolege uradili bolju promociju Metabo alata?
Koje su druge promocije bile dobre pa se mozemo pozvati na njih.Meni bi bilo interesantno da cujem.
Inace po pitanju Metaba dobar je to alat (bio) ali ni po cemu ne zasluzuje tako visoke cene i relativno slab servis.Jel danas (opste poznato) nije neka mudrost napraviti bilo kakvu masinu, vec je mnogo teze odraditi kampanju.
A po pitanju Bosch-a iz Kine moj je stav poznat od ranije ali iz Malezije to je vec neka druga prica ;)
Inace sav alat se vec odavno pravi ofrlje i djuture (cast sa 1-2 svetska izuzetka).
Jednostavni nije vise vazno da traje 50 godina, vec 3-8...
Takodje i AEG je prisutan na nasem trzistu (suvisno je pricati o kvalitetu) ali nema prodju.Takodje i Hitachi je tu ali opet slabo.
Vremenom je dosao kod profesionalaca Bosch i Makita, ponesto Festo i kod vecine "jacih" igraca Wurth.Cini mi se da za druge firme nekako nema mesta.Cak je i HILTI relativno deplasiran od strane Makite (neracunajuci sporadican uvoz nekih polovnih modela).

Pozdrav.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

evo metabo informacija od kume za tebe iz prve ruke:da izgubili su zastupnistvo za metabo(imace ga neko iz kragujevca)ali su vec ubacili BOSCH u rafove.:P:P:P
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Poenta je samo u tome sto za Makitu i Bosh zna i moja baba, a za ove ostale i ja rijetko cujem, bas sam AEG htio da pomenem u nekom mom ranijem odgovoru na ovu temu ali nije bilo sanse da se sjetim koja su 3 slova u pitanju!!!
Locked