Metabo i/ili Bosch u wobyhausu
- dragisa dragisa
- Majstor
Da budem iskren, lik koji je prodavao Metabo u Zagrebačkoj je prema meni UVEK bio ljubazan (i dok su bili na staroj lokaciji dva ulaza bliže/dalje). Nisam kupovao često, ali me je po nečemu zapamtio i UVEK me oslovljavao po imenu koje sam mu dao prilikom jedne kupovine i kada je trebao da mi se javi telefonom (i javio sedragisa dragisa wrote:Како су га продавали и треба да изгубе!
Безобразније и бахатије продавце (односи се на мушки део персонала у загребачкојулици) нисам срео.

Nikako ovim prodavcima nije opravdanje, ali su verovatno često bili iznervirani raznim zapitkivanjima i pipkanjima alata

Počeli su polako da ga imaju. Aku alat im je sve dalji od vrhunskog kvaliteta (imam loše iskustvo sa najmanjom šrafilicom, urađena u dobroj tradiciji jeftinog kineskog alata), rotacione brusilice (jeftiniji modeli) sve više liče na mas-proizvod od 1000 dindži... Čim vidim celo plastično kućište na Metabo alatu to znači da "nije to to". Ko ima neki Metabo alat zna o čemu pričam.po meni je velika greska sto metabo nema hoby program
Hobi program nemaju ni Hilti, Hitachi, Festo, Einhell (to ja za njih nedosanjan vrh

pa da ,velika vecina se radi u PRC,ja isto gledam plavi bosh(kad okrenem ono china,malasia....)
to je dokaz istocnog i zapadnog trzista.
bogami na zapadu nes' kupiti plavi bosh ili metabo sa "made in PRC",ali zato mi hocemo u EU(lepo skkinemo gace a oni nek udaraju):D:D:D
to je dokaz istocnog i zapadnog trzista.
bogami na zapadu nes' kupiti plavi bosh ili metabo sa "made in PRC",ali zato mi hocemo u EU(lepo skkinemo gace a oni nek udaraju):D:D:D
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Nisam mislio na "Made in PRC" (o tome smo sažvakali sve što se može sažvakatipa da ,velika vecina se radi u PRC

Ne znam kada su došli na naše tržište (ja sam svoju prvu Metabo alatku kupio 17/06/06 - pri ruci su mi garantni listovi), ali mislim da su imali dovoljno fore ovi iz kumine firme da ga "razrade" samo tako. Golf u našem narodu je pojam dobrog auta, ali baš nešto ne vidim da su se u poslednje vreme proslavili sa prodajom pored konkurencije koja je pravilno nastupila na ovom tržištu. Isto važi i sa alatom. Kad neko odluči da kupi dobar alat i skupi pare za to, nije obavezno da će uzeti Makitu ili plavog Boša ukoliko ima alternativu.
Kako biste vi kolege uradili bolju promociju Metabo alata?
Koje su druge promocije bile dobre pa se mozemo pozvati na njih.Meni bi bilo interesantno da cujem.
Inace po pitanju Metaba dobar je to alat (bio) ali ni po cemu ne zasluzuje tako visoke cene i relativno slab servis.Jel danas (opste poznato) nije neka mudrost napraviti bilo kakvu masinu, vec je mnogo teze odraditi kampanju.
A po pitanju Bosch-a iz Kine moj je stav poznat od ranije ali iz Malezije to je vec neka druga prica
Inace sav alat se vec odavno pravi ofrlje i djuture (cast sa 1-2 svetska izuzetka).
Jednostavni nije vise vazno da traje 50 godina, vec 3-8...
Takodje i AEG je prisutan na nasem trzistu (suvisno je pricati o kvalitetu) ali nema prodju.Takodje i Hitachi je tu ali opet slabo.
Vremenom je dosao kod profesionalaca Bosch i Makita, ponesto Festo i kod vecine "jacih" igraca Wurth.Cini mi se da za druge firme nekako nema mesta.Cak je i HILTI relativno deplasiran od strane Makite (neracunajuci sporadican uvoz nekih polovnih modela).
Pozdrav.
Koje su druge promocije bile dobre pa se mozemo pozvati na njih.Meni bi bilo interesantno da cujem.
Inace po pitanju Metaba dobar je to alat (bio) ali ni po cemu ne zasluzuje tako visoke cene i relativno slab servis.Jel danas (opste poznato) nije neka mudrost napraviti bilo kakvu masinu, vec je mnogo teze odraditi kampanju.
A po pitanju Bosch-a iz Kine moj je stav poznat od ranije ali iz Malezije to je vec neka druga prica

Inace sav alat se vec odavno pravi ofrlje i djuture (cast sa 1-2 svetska izuzetka).
Jednostavni nije vise vazno da traje 50 godina, vec 3-8...
Takodje i AEG je prisutan na nasem trzistu (suvisno je pricati o kvalitetu) ali nema prodju.Takodje i Hitachi je tu ali opet slabo.
Vremenom je dosao kod profesionalaca Bosch i Makita, ponesto Festo i kod vecine "jacih" igraca Wurth.Cini mi se da za druge firme nekako nema mesta.Cak je i HILTI relativno deplasiran od strane Makite (neracunajuci sporadican uvoz nekih polovnih modela).
Pozdrav.