Punjaci za aku busilice,srafilice
Dobro jutro svima koliko Vas ima.
Hvala na odgovorima i na informacijama.Naravno moram prvo viditi sa susjedom šta je riknulo punjač ili baterije,pa ćemo viditi šta ćemo točno.A ja bih Vas zamolio za savijet ili za prijedlog šta uzeti od šrafilica-bušilica mislim na novo.
Hvala na odgovorima i na informacijama.Naravno moram prvo viditi sa susjedom šta je riknulo punjač ili baterije,pa ćemo viditi šta ćemo točno.A ja bih Vas zamolio za savijet ili za prijedlog šta uzeti od šrafilica-bušilica mislim na novo.
Čovijek sniva a Bog realizira!
Za stolarske potrebe u kući klasa Li-jon 10,8-12V je OKA ja bih Vas zamolio za savijet ili za prijedlog šta uzeti od šrafilica-bušilica mislim na novo.
viewtopic.php?pid=9645#p9645
mbole ima Makitu, zoranp i ja imamo Bosch... AEG je, koliko vidim, takođe sjajan. Sve su to puter alatke i za koju god da se opredeliš bićeš zadovoljan. Potrebno je da ima dve brzine i jednoručni futer za burgije (ili mogućnost priključka za njega)! Moj ti je savet, ako kreneš u kupovinu nove, da razmisliš i o nabavci LCD lampe koja troši isti set baterija kao i šrafilica. Sjajna stvar.
Imam zeleni BOSCH od 9V jedna baterija,to sam uzeo čisto slučajno jer sam išao s namjerom uzeti njihov IXO samo da mi posluži za uvrnuti šaraf kad sastavljam neke elemente,a onda ručno dotegnem koliko treba (mislim na konfirmat šarafe),ovaj plavi šta imam mi služi za bušenje rupa u iverici jer je jači naravno i ima dvije baterije.E sada pošto mi je to sada prdlo na rosu,a i predložio si da iskoristim akciju koju ima tu i tamo BOSCH mislio sam da bi dao ovaj zeleni i uzeo nešto ovako predloženo,a sa plavim ću vidjeti dali bi mi mogao susjed šta pomoći.Čovjek je radio u servisu el. alata ali je sada u penziji,ali je rekao da ćemo vidjeti dali se šta da srediti.Ujedno hvala na savijetu i iskrenom mišljenju.
- Marko Enter
- Majstor majstora
Ma nije toliko u pitanju novac već stvarčica koju kupujem,ako me kontaš šta ti oću reći.Kupio bih ja i neku veliku aku bušilicu koja ima i vibro za bušiti beton ali mi to toliko netreba kontaš.Treba mi neka solidna bušilica šrafilica za drvo i ivericu i to neka kombinacija malo manja i malo veća,ono jednom jačom za bušenje rupa a druga za šarafanje šrafa i to je to.Samo sam mislio da uzmem nešto malčice kvalitetnije sada kad već uzimam novo ono šta sam i pitao Li-ion baterije i to.Gledao sam neke akcije od Festoola ali mi je to preskupo,tako da neznam točno niti sam,zato sam Vas zamolio za neki konkretan isproban model ili marku.Ja iskreno volim nekako najviše BOSCH ali to neznači da ću zanemariti tople preporuke nekoga prema nekom drugom proizvođaču pogotovo još ako je jeftiniji od BOSCH-a.
- Marko Enter
- Majstor majstora
14,4V, Bosch, vidi i cene, ovo su zvanične, preporučene sa PDV u Nemačkoj
2x2,6 Ah: http://www.bosch-pt.de/boptocs2-de/Hand ... /index.htm
2x 1,3 Ah: http://www.bosch-pt.de/boptocs2-de/Hand ... /index.htm
A evo i oficijelne strane Bosch aku odvijača za Hrvatsku:
http://www.bosch-pt.com.hr/boptocs2-hr/ ... _id=104646
Nešto je valjda i za tebe
od 10,8V ili 14,4V. Ove od 18+V mislim da nisu za tvoje potrebe. Čak mislim da je i 14,4V "prekomerna upotreba sile" za tebe, ali ti najbolje znaš kolike su ti potrebe i koliko ćeš koristiti alat. 2,6 Ah je kapacitet sa kojim možep ceo dan da bušiš rupe. Ne zaboravi da je vreme punjenja jako malo, 15-ak min do 80% kapaciteta tako da za tebe nije neophodno da se odlučuješ ua 2x2,6Ah (u varijanti od 14,4V).
Opet ti ponavljam, nemoj se vezivati samo za Bosch. Svi vodeći proizvožači alata imaju odlične aku šrafilice. Kad se odlučiš za kapacitet i voltažu, mislim da ti je na sledećem mestu kriterijum "po ceni".
2x2,6 Ah: http://www.bosch-pt.de/boptocs2-de/Hand ... /index.htm
2x 1,3 Ah: http://www.bosch-pt.de/boptocs2-de/Hand ... /index.htm
A evo i oficijelne strane Bosch aku odvijača za Hrvatsku:
http://www.bosch-pt.com.hr/boptocs2-hr/ ... _id=104646
Nešto je valjda i za tebe

Opet ti ponavljam, nemoj se vezivati samo za Bosch. Svi vodeći proizvožači alata imaju odlične aku šrafilice. Kad se odlučiš za kapacitet i voltažu, mislim da ti je na sledećem mestu kriterijum "po ceni".
Aman prijatelji nisam ja rekao da baš moram uzeti BOSCH,ja sam rekao da mi je on nekako najdraži.Ja sam mislio na neki prijedlog koji je već isproban.Metabo ti si rekao da imaš BOSCH i da si zadovoljan,Mbole je isto rekao da je zadovoljan sa svojom Makitom to mi je dovoljno da imam dva modela za razmotriti jedino kod ova Vaša dva modela meni jedino može biti odlučujući faktor cijena.E sada ja bih volio da čujem i još koje nišljenje i od nekoga ko ima recimo DeWALT ili možda Metabo.Razumijete me na šta mislim?A šta si rekao Metabo ima ovdje puno toga za mene.
Ja imam BOSCH GDR i GSR 10.8V. Kupio ih zajedno u paketu u PEVEC-u i doslo me 1000kn. Mada mi je i dalje to smjesno jer vidim da samo GDR kosta oko 1400 do 1700 kn nisam siguran. Uglavnom sto se tice ovih dviju sarafilica i jesam i nisam zadovoljan. Za GDR pise da ima 100Nm zakretni moment, ali opet u praksi se bar meni pokazalo da nije ni priblizno tome. Makar sto se tice samog uredjaja fina stvarcica, nema potrebe da jako tiskas uredjaj u saraf nece proklizati. To je udarni uredjaj.Å TRKIĆ wrote:Aman prijatelji nisam ja rekao da baš moram uzeti BOSCH,ja sam rekao da mi je on nekako najdraži.Ja sam mislio na neki prijedlog koji je već isproban.Metabo ti si rekao da imaš BOSCH i da si zadovoljan,Mbole je isto rekao da je zadovoljan sa svojom Makitom to mi je dovoljno da imam dva modela za razmotriti jedino kod ova Vaša dva modela meni jedino može biti odlučujući faktor cijena.E sada ja bih volio da čujem i još koje nišljenje i od nekoga ko ima recimo DeWALT ili možda Metabo.Razumijete me na šta mislim?A šta si rekao Metabo ima ovdje puno toga za mene.
Sto se tice GSR-a isto fina stvarcica i moze sarafiti pa skoro sve sto sam mu dao (skoro sve sto i zeleni BOSCH PSR 14,4 moze)
Ono cime nisam zadovoljan su baterije, cini mi se da traju kratko. Proizvedene su 2007, a tu je netko spominjao da Li-Ion gubi sposobnost punjenja i kada je samo uskladisten tako da je vjerovatno zbog toga.
Malo se raspisao jer eto nekako sam i sam poklonik BOSCH-a

Uglavnom ako se odlucis za ove male sarafilice neces fulati samo pazi na baterije, e da i GDR je u stanju proizvesti poprilicnu buku (ali ozbiljno poprilicnu

- Marko Enter
- Majstor majstora
Dobro jutro svima.
Znači kolege i prijatelji šta god ja da uzmem negine mi za neko određeno vrijeme kupnja nove baterije?Pa mislim,ustvari znam da je to normalno jer ista stvar je i sa sadašnjom šrafilicom samo mi se čini nekako da su brzo otišli ti akumulatori,baterije a kad ono gledao sam ima da sam je uzeo pred 5 godina.A i električari (auto električari) kažu da je za akumulator u autu optimalni radni vijek 5 godina tako da mi se nije ništa za čuditi šta su mi otišle baterije.Hvala vam na odgovorima i na savijetima.
Znači kolege i prijatelji šta god ja da uzmem negine mi za neko određeno vrijeme kupnja nove baterije?Pa mislim,ustvari znam da je to normalno jer ista stvar je i sa sadašnjom šrafilicom samo mi se čini nekako da su brzo otišli ti akumulatori,baterije a kad ono gledao sam ima da sam je uzeo pred 5 godina.A i električari (auto električari) kažu da je za akumulator u autu optimalni radni vijek 5 godina tako da mi se nije ništa za čuditi šta su mi otišle baterije.Hvala vam na odgovorima i na savijetima.
Da, treba uzeti u obzir i ono što Marko kaže u vezi gubljenja 20% kapaciteta godišnje. Bosch nudi varijante sa dve baterije samo u plavoj seriji. U zelenoj seriji dobiješ "stanicu za punjenje" i JEDNU BATERIJU KOJU NE MOŽEÅ MENJATI i to ti je sve (govorim o verziji 10.8V). Opet, u zelenoj varijanti Bosch ti ne daje mogućnost izbora brzine. Zelena serija je mnogo jeftinija od plave. Ništa nije slučajno 
Ukoliko ne koristiš često šrafilicu veliko je pitanje isplativosti i pravilnog izbora. Ni proizvođači nisu "sisali vesla" i tačno znaju šta ti nude za koje pare, a sve u cilju da ti ih uzmu što više.

Ukoliko ne koristiš često šrafilicu veliko je pitanje isplativosti i pravilnog izbora. Ni proizvođači nisu "sisali vesla" i tačno znaju šta ti nude za koje pare, a sve u cilju da ti ih uzmu što više.
Ma znam da su oni lopovi manje više svi i da ti ništa neće dati za badava i svi se fale kako je njihov alat najbolji i sve te njihove inovacije ono MI IMAMO BOLJE RIJEÅ ENO OVO oni drugi ono i sve u svemu to je isti,da nerečem šta.U svakom slučaju po mom mišljenju više se isplati uzeti (sada govorim o plavom i zelenom BOSCH-u) profi alat nego hobi barem ovu šrafilicu jer kako kažeš za plavi ima rezervna baterija a za zeleni ne pa ako ti je alat sačuvan i nije razbijan i nešto veće u banani kupiš rezervnu bateriju pa opet imaš par godina.E sada tu se povlači ono najvažnije pitanje KOLIKO ĆU ga ja koristiti,za mene je dovoljen recimo i hobi ali nekada kad uhvatim neki posao onda mi trebaju dvije baterije (npr.kad slažem ogradu i slažem ogradne daske) jer ko će čekati da se baterija napuni,gubitak vremena a i novca.
- Marko Enter
- Majstor majstora
Malezija, Njemacka, Kina, Svicarska. Sto ne bi to trebalo biti svugjde ista kvaliteta ako je recimo ili BOSCH ili MAKITA ili neka treca firma u pitanju?Marko Enter wrote:Onda uzmi plavog boscha iz malazije oni su jeftiniji a za tvoje potrebe ima da zavrsava poso i imas dve baterije, mada za tvoje potrebe mislim da bi i srafilica na struju zavrsavala poso bolje nego aku, a za iste pare imas mnogo jacu srafilicu
pozdrav
Marko