Usisivac za piljevinu

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

Ovde se kuhinja radi kao deo enterijera. Kad moj ih musterija. Radna ploca se produzava kao prozorska daska.... sve i svasta ima
I da ovde stvarno ne dozvoljavaju da im se bilo sta isprlja. Ovde i elektricar radi sa laserom i usisivacem. Ozbiljno
Ja licno se ne zalim. Jako brzo sam se uklopio. Ovde sa klijentima se pismeni ugovor sklapa samo prvi put, posle sve na rec. ispostujes svoju rec i ne brines za nista

.
Last edited by daleko on 09 Mar 2018 19:21, edited 1 time in total.
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

daleko wrote:Pezzo nisi radio za ruse.
da, jasno mi je, ali u startu moras da preuzmes komandu, da ne rade preko reda i da ti ne komplikuju situaciju. I sto ti namestas ventilator u plafonu, to je elektricarski posao a plafon molerski, da nece mozda i da im mesis kolace ? A poslova ima raznih, ti sitni po stanovima su najveca zajebancija i cimanje, dok po firmama u izgradnji imas vise mogucnosti da isplaniras vreme.
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

Ne nisam ja namestao ventilator. Jednostavno sam napisao da objasnim kakvi su kad im nesto padne na pamet
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

Jednostavno zamisli situaciju u kojoj si zaradio veoma dobru sumu za ormar. I pozovu te da im skines krila sa ormara sutra u neko vreme i prekosutra ih vratiti. E na tebi je hoces li to uraditi. Hoces li to naplatiti isto je na tebi. Ja to radim dzabe
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

Odosmo od usisivaca....
Drage kolege ako zelite zdravlje kupite usisivac
Ako zelite da radite ozbiljno I da musterijama bude prijatno nosite taj usisivac sa sobom.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Pezzo... komanduje onaj koji daje novce.

A to nikada nije majstor. On samo odlucuje za koliko novaca ce da slusa kakvu komandu.

Nazalost, stvarno smo naopaki, i tu svoju naopakost se trudimo da prikazemo kao vrlinu.
Ne mozes bre ti da odredjujes musteriji sta ce ona da radi u svom stanu, i da zaseravas unaokolo kako se tebi svidja... ti si na musterijinoj teritoriji, i postuju se njegova pravila.
Naravno ono sto fizicki mora, to mora. Niko ne moze da postavi parket ako soba nije prazna.

Al moze da postavi, doradi, ukroji... kujnu, police, orman, ugradni plakar...

Posle se pitate zasto je tamo sat rada ovoliki, a ovde ovolicki. E pa zato.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

Otkad sam kupio usisivac-nosim ga na montaze....a pre toga sam nosio kucni(na vodu)....sve zbog radi sebe ;)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

Bole ima I ovde majstora kojih je bas briga sta ce da octave za sobom.
Nije stvar u tome dal smo naopaki Ili nisamo naopaki . Stvar je u tome dal majstor postuje tudjii dom. Naravno majstor je samo jedna vista gosta I mora da se tako ponasa.
A mentalitet nasih je uglavnom..... ko ga j ..... on da ima a ja da nemam.
A posle nam svi krivi osim nas i nato i ubistvo aljendea i penal mijatovica i metro u beogradu.....
Last edited by daleko on 09 Mar 2018 22:31, edited 1 time in total.
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

mbole wrote:Pezzo... komanduje onaj koji daje novce.

A to nikada nije majstor.
Ne mozes bre ti da odredjujes musteriji sta ce ona da radi u svom stanu, i da zaseravas unaokolo kako se tebi svidja... ti si na musterijinoj teritoriji, i postuju se njegova pravila.
Naravno ono sto fizicki mora, to mora.

Niko ne moze da postavi parket ako soba nije prazna.

Posle se pitate zasto je tamo sat rada ovoliki, a ovde ovolicki. E pa zato.
Kad sa napisao da preuzme komandu, to znaci da musteriji predoci potrebne uslove za izvodjenje radova. To znaci da sve vreme ne preskace neki namestaj, decu, kucne ljubimce i 250 puta izlazi iz kuce da bi nesto prerezao ili ismirglao.

Sto se parketa tice, samo hoblovanje i lakiranje jednog na primer 3-sobnog stana, parketar uradi za 2 dana. Prvi dan hoblovanje i osnovni lak, drugi dan fugomal, brusenje i zavrsni. A ako radi sobu po sobu, zbog cekanja na susenje i premestanje namestaja iz sobe u sobu mu treba najmanje 8 dana. A on za 8 dana moze uraditi 3-4 takva stana, pa racunaj zasto ni jedan od njih nece da radi sobu po sobu.

Sat, tj. dnevnica zavisi od vremena koje se cesto nepotrebno izgubi usled lose organizacije.
Ja tacno znam koliko cega mogu da uradim za jedan dan (dan racunam od 7-19h sa pauzom za rucak sat vremena), ali to nije dnevnica ako je rad sa preskakanjem prepona po zakrcenom prostoru.

I sad, mozemo naklapati o tome, ali svi rade zbog profita, a i vreme je novac.
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

I ja ovde imam poznanike iz nasih krajeva koji sebe smatraju kako to nazvati.... gospoda majstori.... tipa necu da pocnem svoj poso elektricara ako gipsari ne zatvore zidove sa jedne strane i napuste objekat dok ja radim. Ili necu poceti montazu stepenista dok moleri ne izadju iz kuce. U principu oni su gospoda majstori i uglavnom sede kuci i cekaju posao. A mi bednici ako treba napravimo guzvu ko u autobusu I nekako zavrsimo posao. Ako treba i 300 puta ima da izadjem da nesto presecem..... I nikad ne postavljam uslove investitoru. Znam da cekam I tri sata da se beba probudi pa tek onda izbusim dve preostale rupe i odem kuci. Verovatno gresim
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

Zanimljivo je pezzo napisao da za osam dana parketar moze da odradi nekoliko drugih stanova a ne da gubi vreme i radi sobu po sobu. A ako nema tih nekoliko drugih stanova sedece kuci? Ili cekace da odu na more da ne preskace decu? Mozda ipak ja sve radim nepravilno. Moracu da se preispitam
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Ma nisam ja rekao da ti gresis, ali obe strane valjda imaju interes da ugradnja traje krace. Ti naplatis po kvadratu, pa ti se ne isplati da otezes.
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

daleko wrote:A ako nema tih nekoliko drugih stanova sedece kuci? Ili cekace da odu na more da ne preskace decu? Mozda ipak ja sve radim nepravilno. Moracu da se preispitam
pa da, imam prijatelja odlicnog parketara pa mi je jasno, radio je i meni i platio sam mu isto kao i svi ostali. Ko nema posla neka ga trazi i neka se reklamira i dokazuje, a kasnije dobre preporuke donose i bolje musterije, vece poslove i veci profit.
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

Znam samo jedno. Ne gledam nikad koliko zaradjujem na sat, uvek uradim vise od dogovorenog, vrlo mi je drago kad ljudi zaradjuju, radnike uvek castim preko dogovorenog, na svaki veci objekat poklonim barem nesto od proizvoda, ne nerviram se i ako znam da uvek moze brze, nikad ne razmisljam sta rade moj I radnici hiljadu km dalje od mene. I u principu zadovoljan sam onim sto mi ostane. A sto se teme tice ja bih prvi izbacio majstorA bez usisivaca, ne bi dozvolio da mi prlja kucu vise nego sto mora
Nije sve u profitu
Ili kad bi mi dosao majstor i kao uslov rekao da za vreme montaze deca ne budu kuci.... dao bih mu za gorivo sto je dolazio
Last edited by daleko on 10 Mar 2018 00:17, edited 1 time in total.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

A parketar naplacuje kako? Po satu?
Najpre... parketar koji danas ishobluje i istog dana lakira... kod mene ne bi radio. Pa nek je dzabe.

Naravno da moraju da postoje osnovni uslovi za rad, na bilo kom radilistu, nebitno koji je zanat u pitanju.
Ali to ne znaci da majstor odredjuje sta ce musterija da radi u sopstvenom stanu. Majstor je taj koji mora da sto manje utice na zivot musterije. To se naravno naplacuje.

Pre 15-tak godina sam radio kupatilo.
Prvi je imao tvoj pristup: svi ce njemu da se prilagodjavaju. Pri tom je bio i suster (ovo naravno ne vazi za tebe), i nije postovao moje zahteve, pa je ispracen uz ozbiljnu pretnju.
Drugi je jedan od retkih na ovim prostorima, s kojim sam imao pefektnu saradnju u nekoliko navrata. Radovi pocinju tada, zavrsavaju tada, sve iza njih ostaje cisto svakog dana, ukljucujuci i kupatilo u kome se izvode radovi, iako ga niko nece koristiti. Nije bio jeftin, al je na kraju ispao jeftiniji od prvog. Od mene je dobio vise preporuka, sve za imucnu klijentelu...

Prvog nikada vise nisam sreo (na njegovu srecu), drugog sam video pre nekoliko godina, radi covek samo kompletne projekte, opremanja, ima puno posla, ide mu jako dobro...
Post Reply