Rucni cirkular

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
Post Reply
Ajax
Brzi dodavač alata

Rucni cirkular

Post by Ajax »

Gledam zadnjih par nedelja neki rucni cirkular da kupim, pa mi treba misljenje nekog iskusnijeg. Naime, za sad mi najvise zapao za oko Einhell TH-CS 1400/1. Cena je izmedju 6500 i 7000 dinara (kod ovih nezvanicnih uvoznika iz Madjarske, u radnjama idu i preko 8000), sto je bio jedan od primamljivijih faktora :) . Karakteristike mi odgovaraju za ono sto bih ja zeleo da radim, ali me zanima da li je neko imao neka iskustva sa ovim konkretnim modelom i ako bi hteo da ih podeli. Hvala.
Last edited by Ajax on 31 Jul 2017 20:31, edited 1 time in total.
BILJEŽNIK
Vrhunski majstor

Post by BILJEŽNIK »

A što bi ti s tim cirkularom? Ovaj će izrezati poneki komad mekog drva do 5 cm debljine, ne previše odjednom. Ovisno o listu koji staviš na njega, rezati će i šper, i iveral i mdf... Samo, ne previše odjednom i ne pretjerano precizno.
Ajax
Brzi dodavač alata

Post by Ajax »

Cek, jel nije bila ovde prica da je crveni Einhell kvalitetan alat?
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Ta prica je stara cca 7 godina. Ta crvena je bila nesto tamnija :D
Stvari su se malo promenile.
Ako ces ga koristiti svake nedelje po par puta, ja bi pre kupio polovan brend na nekom buvljaku ili se "ispruzio" za nov.
Ajax
Brzi dodavač alata

Post by Ajax »

OK, hvala. Ima po oglasima dosta Makita i Festova za cca 70-80 evra slicnih karakteristika, znaci da gledam njih?
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Da. Ako ih neko nije bas saranio, daleko bolja kupovina.

A i kupovina enhela (i slicnog kung fu alata) za razliku u ceni od 10-tak %, preko "onih sto oslobadjaju od carine", se po meni bas nikako ne isplati.
Ako ga ovde kupis regularno, za nepunih 5 pakli najjeftinijih cigareta vise, bar imas garantni rok u kom ce ti ga zameniti (doduse istim takvim g... al zameniti)
trnac
Precizni šegrt

Post by trnac »

Bježi od cirkulara koji nemaju lijevanu ploču. Lim je lim i podložan je savijanju. Imam model TE-CS 165. Solidna pila (uzmi u obzir da nisam baš neki majstor) u tom cjenovnom rangu, s time da se mora podesiti.
Post Reply