Odgledao sam gomilu snimaka na YT na tu temu, najvise mi se dopao jedan rad decka Cosmas, i neke dimenzije i ideje sam koristio kao i on.
Dakle, tabla je dimenzije 90x70 i napravljena je od dve table iverice 16mm koje su zalepljene i dodatno ucvrscene sa tri strane srafovima za drvo.Razlog za to je sto sam hteo da napravim sve od materijala koji vec imam, da ne kupujem nesto te debljine a i da bi se dodatno sprecilo uvijanje vremenom.

Odlucio sam se za montiranje cirkulara na metalnu plocu debljine 4mm pa na sto. Problem mi je bio usecanje 4mm kanala u ivericu pa sam to odradio koristeci cirkular, kao kolega bacic zoran. Nije ispalo najlepse ali zavrsilo je posao. Ploca je montirana za sto pomocu 4 srafa, kao i sam cirkular za plocu, normalno sa fezenkovanim rupama za glavu srafa.

Na levoj strani vidi se otvor, koji je prvenstveno napravljen da bih celu plocu sa cirkularom mogao da vadim na gore bez da skidam cirkuilar.
Onda sam uvideo da to moram nekako da zatvorim i dosao na ideju da taj otvor iskoristim za naknadno, kada treba, montiram ubodnu testeru.
Naknadno sam nabavio frezer i odradio otvor njime, mnogo lakse i preciznije....Tu sam se odlucio za laminat debljine 7mm, smatram da je dovoljno cvrst za tezinu ubodne a i da bih imao sto vecu visinu lista testere.