Zamena keksarice

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
sasasasa
Velemajstor

Post by sasasasa »

Kako radi? Koliko para?
radenko
Vrhunski majstor

Post by radenko »

nek je sa srecom kupovina i da te dugo sluzi i da zaradis dosta para! :prsgore:
smirglaj nikad dosta
Rendisha
Pred-majstorsko zvanje

Post by Rendisha »

Slikaj joj samo taban, ili napisi, da li se sa vetikalnim delom (gde izlazi noz), spaja u spic (ima ostru ivicu) ili je zarundovan prelaz.
Kole-Stolar
Majstor majstora

Post by Kole-Stolar »

eeevo ovako da vam odgovorim :)
Kad sam slikao jos utisaka iz radionice nije bilo no ubrzo sam je odveo da upozna radionicu i da se oprobamo :D
Pa da krenemo:
U odnosu na ove jeftine keksarice tipa einhell womax i slicno na skali od 1-10 ova je 11 :)
Nema nigde ama bas nikakvog lufta,sve je precizno odradeno cak sta vise i podmazano i zategnuto cak i noz je bio podesen na dubine keksova tako da nisam dirao nista samo probao i odmah presao na konkretan rad.
Sledece sto mi se jako svida je to sto je kesa za prasinu bas funkcionalna sve ide u nju i radi se bez prasine sto je velkii plus, nema metlanja posle keksanja samo se istrese kesica i ponovo udri :)
A posto sam ranije radio sa starijim modelom makitine keksarice 3901 napisacu i poredene ove dve :
3901 je malo robusnija i manje zgodna za drzanje u ruci cak sta vise po nekad na 3901 sam koristio i onu rucku gore sto ce ovde kako je pocelo biti samo vizuelni detalj :D
Na 3901 lula na koju se postavlja kesa je bila napravljena tako da se ugurava u otvor a ovde je odradeno tako sto se lula moze stalno okretati tako da kesa nikad ne ometa rad a ako se zeli lulu izvaditi napolje mora se odvrnuti sraf i otvoriti postolje gde se nalazi noz pa jedino tad se moze lula izvaditi napolje.
I jos nesto-potrudili su se da umanje i vibracije sa izradom ovog modela i uspelo im je tolko su male da se u ruci ne oseti dal je upaljena ili ne- posle 70ak udarenih rupa iz cuga uopste nisam osetio zamor na rukama znaci jos jedan + :)
Sve u svemu zadovoljan sam kupljenom masinom !

Cena je bila prava sitnica 315 e-vropskih :)

ps. Hvala svima na cestitkama :)
Sve je moguce, za nemoguce treba malo vise vremena !
Kole-Stolar
Majstor majstora

Post by Kole-Stolar »

Rendisha wrote:Slikaj joj samo taban, ili napisi, da li se sa vetikalnim delom (gde izlazi noz), spaja u spic (ima ostru ivicu) ili je zarundovan prelaz.
Sa donje strane je ostra ivica tj malkice oborena al tek tolko da se ne mozes poseci :)
Sve je moguce, za nemoguce treba malo vise vremena !
Post Reply