Ruter Skil 1830AA 1100W
- anticzlatko
- Precizni šegrt
- Marko Enter
- Majstor majstora
Abrihter ti je ravnjaca na nasem , a diht debljaca, znaci na debljacu dovis komad na zeljenu debljinu ,
znaci kad kupis daske ili sta vec moras prvo da ih poravnas rucnim rendom ili ravnjacom
pozdrav Marko
znaci kad kupis daske ili sta vec moras prvo da ih poravnas rucnim rendom ili ravnjacom
pozdrav Marko
Last edited by Marko Enter on 16 Nov 2008 13:10, edited 1 time in total.
Bez znanja nema zanata 

- anticzlatko
- Precizni šegrt
- anticzlatko
- Precizni šegrt
Kazes da imas ovaj ruter.Nikola wrote:Ja imam istu glodalicu nesto manje od godinu dana. Sluzi svrsi... Za sada sam imao sledece probleme: ruckica za fiksiranje opruga (dubine glodanja) je brzo otisla, pa sad zatezem kljucem, mada to nije problem napraviti... Opruge su pocele da zaglavljuju pa sam malo podmazivao. U par navrata je prekidac za startovanje poceo da otkazuje, al je to zbog prasine, pa sam samo otvorio par puta i ocistio prasinu. Uglavljujem ga i u sto. Ja sam ga platio oko 6500din. sa sajamskim popustom... Kupio sam komplet womax glodala (nesto oko 10e - 10-ak glodala) koja, rekao bih, nisu nekog kvaliteta, ali sve sam sa njima uspeo da odradim. Mislim da je glodalica solidna, mada drugu nisam imao. Sto se tice preciznosti, to je vise do majstora. Bitno je samo da dobro postavis vodjicu. Ja ove sine nisam nikad koristio, uglavnom fiksiram drvenu letvu na odgovarajucem rastojanju i vucem frezer po njoj... Ili vucem bit sa lagerom po ivici daske, za ivice... Olaksale bi mi posao neke sine sa preciznom skalom, jer ovako stalno merim rastojanje od vodjice do reza...
Zanima me za sta sluzi ovaj dodatak?

Last edited by anticzlatko on 16 Nov 2008 18:33, edited 1 time in total.
Novobeogradski buvljak (ili ti kako ga sad zovu OTC to jest otvoreni trzni centar)
Kad udjes na srednji ulaz, skrenes desno prema Savi u treci ili cetvrti prolaz (ne mogu tacno da se setim). Pri kraju prolaza sa leve strane. Cini mi se da ima negde na forumu i broj tezge.
Inace za Total group:
Prvomajska 101, 11080 Zemun
www.totalgroup.co.yu
+381 (11) 316-88-66
Pokupio sam neke vizitkarte na sajmu, pa cu strpati u neku od konferencija sve adrese koje sam nasao.
Kad udjes na srednji ulaz, skrenes desno prema Savi u treci ili cetvrti prolaz (ne mogu tacno da se setim). Pri kraju prolaza sa leve strane. Cini mi se da ima negde na forumu i broj tezge.
Inace za Total group:
Prvomajska 101, 11080 Zemun
www.totalgroup.co.yu
+381 (11) 316-88-66
Pokupio sam neke vizitkarte na sajmu, pa cu strpati u neku od konferencija sve adrese koje sam nasao.
Zlatko, iskreno, nemam pojma... Moram da procackam u kutiji, pa cu da ti kazem ako odgonetnem. Kao sto rekoh, uopste nisam koristio dodatke koje sam dobio uz glodalicu... Stavljao sam je u sto, i sam sam pravio vodjice od raznih letvica...anticzlatko wrote:Kazes da imas ovaj ruter.Nikola wrote:Ja imam istu glodalicu nesto manje od godinu dana. Sluzi svrsi... Za sada sam imao sledece probleme: ruckica za fiksiranje opruga (dubine glodanja) je brzo otisla, pa sad zatezem kljucem, mada to nije problem napraviti... Opruge su pocele da zaglavljuju pa sam malo podmazivao. U par navrata je prekidac za startovanje poceo da otkazuje, al je to zbog prasine, pa sam samo otvorio par puta i ocistio prasinu. Uglavljujem ga i u sto. Ja sam ga platio oko 6500din. sa sajamskim popustom... Kupio sam komplet womax glodala (nesto oko 10e - 10-ak glodala) koja, rekao bih, nisu nekog kvaliteta, ali sve sam sa njima uspeo da odradim. Mislim da je glodalica solidna, mada drugu nisam imao. Sto se tice preciznosti, to je vise do majstora. Bitno je samo da dobro postavis vodjicu. Ja ove sine nisam nikad koristio, uglavnom fiksiram drvenu letvu na odgovarajucem rastojanju i vucem frezer po njoj... Ili vucem bit sa lagerom po ivici daske, za ivice... Olaksale bi mi posao neke sine sa preciznom skalom, jer ovako stalno merim rastojanje od vodjice do reza...
Zanima me za sta sluzi ovaj dodatak?
http://www.nokia-mobile-phones.info/ruter.jpg
Trt, mrt, zivot ili smrt!
Vodjica sa lezajem. Slika 11 u uputstvu: http://www.skileurope.com/common/pdf2/_ ... 30-SCG.pdf
Koristis je kad recimo hoces da profilises ivicu na komadu koji je "krivudav" (ko sto je nacrtano na slici)
Koristis je kad recimo hoces da profilises ivicu na komadu koji je "krivudav" (ko sto je nacrtano na slici)
- anticzlatko
- Precizni šegrt
- anticzlatko
- Precizni šegrt
Nije tockic nego lezaj.
Glodalica se generalno ne koisti za secenje.
Moze ona to da uradi, doduse mnogo sporije nego recimo ubodna testera. No glavni problem je cena alata (glodala), ona su daleeeeko skuplja nego testerice, a tupe se, pa se jednostavno ne isplati.
Najcesce se grubo secenje izvodi ubodnom ili trakastom testerom, a onda se po sablonu dovodi na tacnu meru glodalicom.
Glodalica se generalno ne koisti za secenje.
Moze ona to da uradi, doduse mnogo sporije nego recimo ubodna testera. No glavni problem je cena alata (glodala), ona su daleeeeko skuplja nego testerice, a tupe se, pa se jednostavno ne isplati.
Najcesce se grubo secenje izvodi ubodnom ili trakastom testerom, a onda se po sablonu dovodi na tacnu meru glodalicom.