Bosch GTS 10 XC

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
Neznalic
Precizni šegrt

Post by Neznalic »

Siniša

Ja sam zadovoljan, za to što ja trebam je super.
Å ta se tiče preporuke, a gle, prije nego sam kupio cirkular, vjeruj mi prešao sam sve šopove na netu.

Moj zaključak: ja sam mašinu platio 5500 kuna što nije malo al opet za cirkular i nije puno. ako trebas neki jako dobar cirkular onda to kosta i preko 2000 eura (s time da ne mislim na vrh ponude jer formatne pile se penju i do 8000 eura).
Ja nisam htio kupiti nešto rabljeno jer nikad se do sad nisam služio cirkularam, pa onda neču rabljeno jer ako nešto ne štima onda to nemogu ni znati jer ni neznam kako mora raditi, a ovako ako kupis novo pretpostavka je da radi kako treba.
Kad sam kupovao tračnu pilu, imao sam istu dilemu (prije cirkulara) i na kraju sam zbog stvarno primamljive cijene uzeo polovnu.. pilio sam na nju 3 mjeseca i nisam baš bio zadovoljan al sam mislio da je to tako radi. Nije baš bila jaka (mada je motor 1.5 kw) i nije nekako rezala. Onda sam zbog jednog projekta naručio novi uži list, preporod, uglavnom stari list je bio tup i nije bila podešena kako treba a ja ni to nisam prepoznao.... i tak da sam reko, rađe kupim novo pa slabije jer i tako se tek učim, a kad doktoriram rad na tim alatima onda ču na onima profi i preciznima rasturati.
Al eto to je samo moje mišljenje....

Å to se tiče GTS 10 XC, za novu mašinu vrijedi te pare.
munja
Pred-majstorsko zvanje

Post by munja »

Evo neko moje iskustvo sa cirkularima
Prvo sam imao einhellov ručni ugrađen u stol i to je funkcioniralo relativno ok, osim što nisam imao firung nego dasku i dve stege.
zatim sam kupio einhellov stolni cirkular i nakon početnog oduševljenja (prvi stolni cirkular, ima negdje na forumu postova), u roku mjesec dana sam ga prodao.
njega sam platio nekih 1200 kn (ajmo reć 170€) i prodao za 500 kn (ajmo reć 70€)
zatim sam kupio u bauhausu toolsona, iskamčio nekakav popustić i uzeo ga. bio je vidno bolje izrađen od einhella i relativno je ok služio.
S vremenom se rasklimao i dorada na doradu, na kraju je ostao bez originalnog kućišta i sve bilo nabudženo i njega sam prodao za 1000 kn (ajmo reć 130-150€)
kupio sam ga bio za 2200 kn (ajmo reć 300€)
Prošle godine uzeo Boscha PTS 10 i vodio se u principu savjetu sa ovog foruma - ako ga dobiš dovoljno povoljno, nećeš puno ni izgubiti na njemu.
Tako je i bilo, iskamčio sam cijenu od 2200 kn (istih 300€ kao i za toolsona) i stavio ga u pogon.
Ostavio sve u originalu, i firung i sve, i mogu reći da sam uglavnom zadovoljan. Najveća zamjerka je što su klizna kolica malo iznad površine stola.
Napravio postolje (planiram napraviti novo i novi firung)

Poanta.. popušil sam hrpu love na kinezima i smećima, ali iskreno... i je i nije mi žao.
naučio sam zbilja podosta oko kemijanja oko cirkulara i izrade postolja i sličnoga pa računam da sam platio školu.
kad sam ga kupovao sam gledao GTS10 ali jednostavno mi je bio preskup.
u budućnosti nekad mislim uzeti nešto poštenije, ali zasad ovo sasvim zadovoljava moje potrebe.
Sinisa
Precizni šegrt

Post by Sinisa »

Hvala vam na odgovorima.

Očigledno ne postoji amaterski cirkular precizan kao profi :) Više nego logično :) Tako da se svodi na to da je poželjno uzeti što bolji pa ulagati nešto novca i mnogo vremena i ideja dok ne dotera do željene preciznosti. Ne vidim drugu opciju za sada. A deluje mi kao da je ovaj lik "prešao igricu" :) : https://www.youtube.com/watch?v=y1sJEvVVErI
Ako neće na silu, neće nikako :).

Ako na flasi koka kole imate cep od fante, jedno je sigurno, unutra je rakija :)
sasasasa
Velemajstor

Post by sasasasa »

Koji car!!
Kad uzmes cirkular (koji god da uzmes) dovedi nekog da ti ga posteli. Cak i bolji cirkulari znaju doci pomalo "razvinklani", a malo bolji majstor ce ti ga nasteliti za dva piva vremena :)
Sinisa
Precizni šegrt

Post by Sinisa »

Upravo tako :) Boj ne bije svijetlo oruzije već veština i umeće :)
Ako neće na silu, neće nikako :).

Ako na flasi koka kole imate cep od fante, jedno je sigurno, unutra je rakija :)
sasasasa
Velemajstor

Post by sasasasa »

Zato se metalni dijelovi oruzja farbaju u crnu ili SMB boju :D
Lupam, odo piti kavu...
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Hmmm.... metalni delovi oruzja se ne farbaju vec bruniraju (u crno) :)

A za boj ne bije... bilo nekad.
Sad mos da sednes i smejes se samom sebi kad ne mos puskom da dobacis a on te gadja "sekiricom" di oce.
Crni Vuk Mandusic bi danas naje*o ko zuti.

Doduse... ume i Neva da se napakuje da kokne F-117, al to vec trazi bas majstorsko znanje, i ipak neki malo zesci startni nivo :)
Daklem Vuku bi trebao neki mnogo dobar puskar :)

A japanac ga bas lepo utego.
sasasasa
Velemajstor

Post by sasasasa »

A u SMB? Kako se to zove? Doduse, meni je sve farbanje, tako da...
Ja nekako mislim da su onaj F-117 srušili slučajno, pa ih bila sramota priznati...
- Srušili smo jedan od najmodernijih nevidljivih aviona.
- Kako ste to uspjeli?
-... vojna tajna... :rodna:

Kako smo mi od cirkulara dosli do vojnog naoružanja? ccc
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Sasvim slucajno znam ekipu koja je radila prepravke na nevi (radili ljudi sa mnom u firmi).
Nije slucajno, bas su njega hteli da mlatnu, i samo cekali zgodnu priliku.

Ne znam ni jedno oruzje koje je bilo u SMB. OruDJa (top, minobacac, haubica...) jesu, i oni su zaista farbani.

Danas su price vec drugacije, mozes da narucis pusku u maskirnoj, narandzastoj, roze... al to su vec poganije tehnologije "farbanja", od keramickih prevlaka pa do teflona.

A sad... cirkular, raketla... kako god sklopim ovo biciklo, dobijem mitraljez :)
Post Reply