Skil tracna spada smirgla

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
Post Reply
fizicki radnik
Majstor početnik

Skil tracna spada smirgla

Post by fizicki radnik »

Imam problem sa Skil 600w tracnom, spada stalno smirgla, posle dessetak sekundi rada smirgla je vec na pola spala sa valjaka.
Ispao mi sraf za podesavanje smirgle stavio drugi i nista i dalje samo spada.
Nosio u servis hteli da mi naplate 6000din za servis u kome menjaju 5-6 stvari i valjak???
Jel to jedino resenje?? Trazim po netu resenje i ne mogu nista da nadjem
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

A kojih 5-6 stvari pored srafa menjaju?
Naravno da smirgla spada ako nema srafa za podesavanje.
I taj sraf za podesavanje mora da ima jos nesto sto ce ga drzati da se ne odvija sam kad ga jednom podesis, obicno neku oprugu.
fizicki radnik
Majstor početnik

Post by fizicki radnik »

Iskreno ne znam sta su hteli da menjaju, i cetkice i valjak i nemam pojima sta mi sve naprica, kad samm cuo cenu prestao sam da slusam sta pricaju :-) Sraf sam izgubio ispao je negde sam, pa sam zamenio drugim ali i dalje je smirgla spadala.
Jel to sa spadanjem smirgle moze da bude samo stelovanje na srafu ili se desava da valjak vrisne pa zbog toga spada smirgla?
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Nezahvalno je bilo sta pricati a da se alat ne drzi u rukama.
Ko sto rekoh, taj sraf mora da bude necim "fiksiran", inace se od vibracija sam pomera, a cim se on pomeri pomera se i smirgla.
Moguce je i da neki lezaj ne valja, tj. da je dobio previse lufta, pa neki od valjaka "leprsa".
Naravno, moguce je i da je sam valjak ostecen negde n apovrsini, al to bi valjda primetio.

Potrazi na netu sklopni crtez tvoje brusilice, pa vidi kako sve treba da bude sklopljeno, odnosno da li ti fali neki deo (obicno takvih crteza ima na sajtovima koji prodaju delove za alate).
Post Reply