Specifičan zvuk bušilice.
- Hornbeam
- Pred-majstorsko zvanje
Specifičan zvuk bušilice.
Kupio sam polovnu bušilicu za 20 eura ali ima specifičan neki zvuk sve radi da li je do zupčanika ili je glava malo razglimana pa daje čudan zvuk.
Kad je okrećem ručno kao da malo preskoči, ali inače dobro radi.
https://www.youtube.com/watch?v=3G6DrCbwEo4
Kad je okrećem ručno kao da malo preskoči, ali inače dobro radi.
https://www.youtube.com/watch?v=3G6DrCbwEo4
Last edited by Hornbeam on 09 Nov 2015 18:11, edited 1 time in total.
Sve ima svoj vijek trajanja.
- Kole-Stolar
- Majstor majstora
- Kole-Stolar
- Majstor majstora
Ne bih znao tacno, al mislim da mogu samo da se uniste zubcanici i onda je busilici kraj 
Mozda si trebao malkice vise da odvojis evrica pa da uzmes neku novu (ako dobro mislim hobista si tako da bi ti zadovoljila potrebe bilo koja) a cak i ove najeftinije bi zadovoljile tvoje potrebe

Mozda si trebao malkice vise da odvojis evrica pa da uzmes neku novu (ako dobro mislim hobista si tako da bi ti zadovoljila potrebe bilo koja) a cak i ove najeftinije bi zadovoljile tvoje potrebe

Last edited by Kole-Stolar on 09 Nov 2015 20:21, edited 1 time in total.
Sve je moguce, za nemoguce treba malo vise vremena !
- Hornbeam
- Pred-majstorsko zvanje
Kad ovo viđoh. :forbryllad:
http://www.olx.ba/artikal/14743254/busilica-pro-max/
Ne sikiram se ja za zupčanike imam drugu bušilicu valjda pašu
http://www.olx.ba/artikal/14743254/busilica-pro-max/
Ne sikiram se ja za zupčanike imam drugu bušilicu valjda pašu

Last edited by Hornbeam on 09 Nov 2015 21:06, edited 1 time in total.
- Hornbeam
- Pred-majstorsko zvanje
Izgleda da su ležajevi otišli.
Držim glavu bušilice i prekidač a glava se ne okreće kad pustim pritisak okreće se,
Ležajevi i zupčanik.
Držim glavu bušilice i prekidač a glava se ne okreće kad pustim pritisak okreće se,
Ležajevi i zupčanik.
Last edited by Hornbeam on 10 Nov 2015 19:51, edited 1 time in total.
Za 30ak € si mogao i neku novu kinesku bušilicu kupiti. Ovdje je stradao prijenos, možeš je otvoriti, prijenos je na kraju, možda (mada malo vjerojatno) se samo treba nešto dotegnuti.
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.
http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
ja sam pre 2 godine kupio cistokrvnog kineza za 15 evra, nameravao sam da kupim Maikitu od 450w samo za busenje pilot rupa u univer. Sto da ti kazem radi kao kinez u Kini ali samo u drvu, u gvozdje se pregrejava, a za njega imam zelenog Boska.ropee wrote:Za 30ak € si mogao i neku novu kinesku bušilicu kupiti. Ovdje je stradao prijenos, možeš je otvoriti, prijenos je na kraju, možda (mada malo vjerojatno) se samo treba nešto dotegnuti.
E zasto imam 2 busilice ustvari imam 3 imam i Kress-a (od 1975 god.ali taj sam nekome pozajmio i....... nije ga vratio) dosadilo mi je da stalni menjam burgije. Na kinezu je stalno montiran frezer sa burgiom za pilot rupe, a Bosko se koristi po potrebi
Inace sa ovom busilicom bice da je problem sa salterom "busenje i vibracije" kad sam sa kinezom busio gvozdje salter je sam preskakao na vibracijsko busenje i imao je identican zvuk .
Sad sam se setio da si busilicu ukljucio u prazan hod (doduse klip ti je veoma taman, ali pretpostavjlam prazan hod) prolupani zupcanik, mozda i lezaj, ali kad dobijes ova zvuk moras da menjas komplet. E da je u pitanju neka besna marka mozda ces naci u servisu, ovako........ nova buslica
- Hornbeam
- Pred-majstorsko zvanje
Otvorio sam je i podmazao malo kobejagi da vidim, prvo sam se bojao da šta ne pokvarim, jer sam prije rasklapao alate i loše ih sklapao. Pa je dolazilo do iskrenja, uglavnom ne miješam se više u elektroniku i četkice nego idem na mehaniku i vidim te zupčanike otvorim aku bušilicom , odvrnem nekih 5,6 šarafa i vidim da je neko ovo rasklapao prije men, moguće da su mijenjani i dijelovi.
Naime vaser vaga /koja se nalazi na vrhu bušilice odozgo/ je okrenuta naopako i nije bilo one 2 crtice sve sam lijepo očistio, doduše nije bilo puno ni prašine.
Dalje meni djeluju zupčanici normalno, a sad je problem u kojem je kvar u onom većem ili onom manjem.
Sutra ću ponovo rasklopiti i probati slikati.
Napomena:
Kad se rasklapa bušilica treba skinuti samo jednu stranu onaj poklopac, i što manje dirati po kućištu (ako se baš dobro ne razumite) da ne biste šta pomjerili.
Naime vaser vaga /koja se nalazi na vrhu bušilice odozgo/ je okrenuta naopako i nije bilo one 2 crtice sve sam lijepo očistio, doduše nije bilo puno ni prašine.
Dalje meni djeluju zupčanici normalno, a sad je problem u kojem je kvar u onom većem ili onom manjem.
Sutra ću ponovo rasklopiti i probati slikati.
Napomena:
Kad se rasklapa bušilica treba skinuti samo jednu stranu onaj poklopac, i što manje dirati po kućištu (ako se baš dobro ne razumite) da ne biste šta pomjerili.
Nije iskljuceno da je problem u delu koji prebacuje brzine.
Tj. da su sami zupcanici dobri, al da ne uspevas da ih lepo uklopis.
Ah da...
Posto je vec pokvarena, sve jedno ti je. Ne moze "manje da radi" nego do sada, kad ni do sada nije radila
Bar imas prilike da naucis kako izgleda iznutra, pa da sa sledecom imas vise izgleda na uspeh.
Tj. da su sami zupcanici dobri, al da ne uspevas da ih lepo uklopis.
Ah da...
Posto je vec pokvarena, sve jedno ti je. Ne moze "manje da radi" nego do sada, kad ni do sada nije radila

Bar imas prilike da naucis kako izgleda iznutra, pa da sa sledecom imas vise izgleda na uspeh.