Bansek Proxxon ili Dremel

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
yetta
Majstor stolar

Post by yetta »

boggy wrote:Ok, samo sam se bojao da se vrat gitare verovatno nikako ne moze iseci tim malim bansekom...
Tačno, tu kao "bansek" rade mišići kao pogon a kao alat ručna testera i razne rašpe :)
Ko hoće, nađe način, ko neće - nađe opravdanje
yetta
Majstor stolar

Post by yetta »

Kumanovac wrote:Ja sam pisao o Dekupiersäge koji si naveo. To se kod nas zove kopir pila a zasto neznam. Ona koristi alat kao pilica ono sta smo u skoli koristili za opsto tehnicko obrazovanje koju smo namestali na ram. Dekupiersäge alat ide gore dole kao sivaca masina a Bandsäge koristi trakastu testeru koja je beskonacna. Nadam se da sam nesto pomogao - ovo je jasno. Posesti americki sajt koji se bavi posebno izradom muzickih instrumenata http://www.stewmac.com. Prtijavi se na taj sajt meni salje stampane kataloge sa cenama - dobri su.
Pozdrav
Hvala na pojašnjenju, znači nema i treće mašine.
Ja maltene se neskidam sa tog sajta a katalog sam dobio pre jedno mesec dana. Jedino ne mogu da se odkačim od gospodina Maria. Svake nedelje mi šalje e-mail sa preporukom da se petkom prijavim na internet aukciju kod njih. Tu mogu učesvovati u licitiranju za kupovinu egzotičnog drveta. Kad sam video cene hteo sam da se onesvestim.
Džaba, ne mogu da ga otkačim.
Ko hoće, nađe način, ko neće - nađe opravdanje
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Malo sam lutao po temama i naletio na ovu sa bansek pilama(bansecima) a moje je pitanje jel se netko od vas upustio u izradu banseka sam samcat (dobro može uz malu pomoć nekog dobrog prijarelja strojara)jer mi se mulja ideja po glavi da krenem u izradu jednog srednjeg banseka.
Čovijek sniva a Bog realizira!
branimir
Majstor majstora

Post by branimir »

Jedan moj prijatelj je davno napravio manji bansek.Za tockove je iskoristio remenice
od masine za pranje vesa, a to su najbitniji delovi banseka.
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

A to je maleno za ono šta sam ja mislio da radim.Dal ima od nečeg drugog da se uzmu kotači a da posluže svrsi?:/
Last edited by Strkic on 05 Nov 2008 15:28, edited 1 time in total.
Čovijek sniva a Bog realizira!
Post Reply