Pitao telefonom, nemaju vremena...a u katalogu nemaju moju dimenziju,
6 x 8 ili 8.5 forma 54.
A nemaju ni nosač ili već kako se zove (bakelit ili plastika).
Pre svega me interesuje koji je ovo model bušilice.
063 7428191 з.р. Ð отор па питаји њега. Не знам одакле је само имам број- он сервисира алате
Тешко ћеш било шта наћи оригинално и ново јер та машина има око 30-35 година.
Можда код неког виклера који ради бушилице па ако има од неке машине коју не вреди поправљати.
Три пут' кратим ову летву и опет ми кратка! :forvonad:
онајко мисли да зна све уствари не зна ништа :butter:
Да допуним Болета - то је VV "вибрацијски врталник" иако то много не помаже за набавку делова.
Давно сам добио на поправку малу искрину бушилицу којојје цркао ротор.
Тада није било на сваком ћошку виклера који су то "могли да виклују" јер су у целојЈугославији (бог душу да јој'прости) биле две машине за балансирање.
Наручио сам НОВ ротор из фабрике према ознаци бушилице. Стигао ротор, ја га стављам у кућиште али прц! Ð отор дужи 9 мм и не може да стане. Зовем телефоном а особа са оне стране се чуди и не може да верује.
До краја нађем њиховог сервисера у Крању који ми стидљиво призна да су у те бушилице уграђивали и неку количину тих мотора са краћим ротором а нису хтели да мењају ознаку модела.
Наравоученије: Само мајстор који хоће да је ради и има у шупи гомолу крша од машина може да ти замени те носаче четкица. За саме четкице је решење да купиш неке мало веће па дашчица, шмирглица и стрпљење и сведеш их на меру која ти треба.
Три пут' кратим ову летву и опет ми кратка! :forvonad:
Ja sam za sličan model jadva našao original kućište četkica u BG-u.Trenutno ne mogu da se setim gde sam ih uzeo ali pgledaću sutra da li imam kakvu adresu,to j ebilo pre par godina.Mislim da nisu bila baš jevtina.
"..Prodaj sve osim blanje i kreni,drugom stranom Jablane kreni.."