Ciscenje ekscentricne brusilice nakon uljenja parketa

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
Post Reply
karatas
Majstor početnik

Ciscenje ekscentricne brusilice nakon uljenja parketa

Post by karatas »

Zdravo.

Jucer sam prvi puta stavljao ulje (Rubio Monocoat 2C) na parket s Festool rotexom. Koristio sam zeleni filc za utrljavanje ulja (na finom modu i brzini 1) i bijeli filc za skidanje viska ulja (na finom modu i brzini 1). Zeleni filc se danas totalno skorio i mislim da ga vise necu moci koristiti. Sto je s bijelim filcom? Hocu li njega danas moci koristiti? Takodjer, papucica od Rotexa mi se malo uprljala s uljem (proslo kroz filc), jel to mogu s RMC cleanerom danas ocistiti? Ili da tako ostavim? Nemam pojma :(

Hvala puno svima na savjetima
karatas
Majstor početnik

Post by karatas »

karatas wrote:Zdravo.

Jucer sam prvi puta stavljao ulje (Rubio Monocoat 2C) na parket s Festool rotexom. Koristio sam zeleni filc za utrljavanje ulja (na finom modu i brzini 1) i bijeli filc za skidanje viska ulja (na finom modu i brzini 1). Zeleni filc se danas totalno skorio i mislim da ga vise necu moci koristiti. Sto je s bijelim filcom? Hocu li njega danas moci koristiti? Takodjer, papucica od Rotexa mi se malo uprljala s uljem (proslo kroz filc), jel to mogu s RMC cleanerom danas ocistiti? Ili da tako ostavim? Nemam pojma :(

Hvala puno svima na savjetima
Evo sam sebi da odgovorim, mozda nekome pomogne. Nisam ni probao cistiti filceve, jer se ne isplati. RMC cleaner je preskup da bi se koristio za ciscenje filceva. Nakon sto sam ih uprljao, bacio sam ih. Zeleni filc traje oko 20-25m2, a bijeli oko 15m2, s tim da sam prije bijelog filca visak ulja skidao suhom krpicom.

Ako se radi tako da se ulje prvo razmaze krpicom i onda utrljava, onda se zeleni filc ne natapa s uljem i onda ne prodire do papucice za Rotex. Pa se papucica ne treba cistiti :)

Inace, papucicu sam ocistio. Jedno 2h sam je cistio sa cackalicom od sasusenog ulja. Nije kao sto je bila prije, ali hvala brusne papire.
Post Reply