srafilica BOSCH GSB 10,8 V-2-LI PROFESIONAL

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Meni se metabo uopste nije svideo.
Ima ga moj dobar drugar.
Prednost je sto glava moze da se odvije i da se ubaci bit direktno u osovinu, ali i to je problematicno posto voli da ispada (nema blokadu, samo magnet).
Druga prednost je sto za njega postoji neka xxxl baterija (cini mi se 3 Ah).

Dosta je kabasta u ruci, na sta se jos da i naviknuti, ali malo gubi smisao kao mala srafilica.
Ono sto mi najvise smeta je okidac koji je barem meni jako neprecizan. Nikako ne mogu da fino doziram brzinu.

Baterije su kod makite i boscha istog kapaciteta. Nisam primetio da boskove traju duze.

Ova sa linka je perfektna za to sto radi (udarna), prave takve model i drugi proizvodjaci. No ona je ipak za vece momente pritezanja i ne moze da busi.

Jedini koji u istom modelu imaju obe stvari (i "obicnu" srafilicu, i udarnu) je ko i obicno festo, ali ko i obicno kosta ko bubreg :)
GROFBG
Zarezivač olovaka

Post by GROFBG »

Kupio sam masinicu GSB 10.8v 2 LI, sa cekicem...isprobao sam je... radi odlicno...busio sam i beton, radi extra za njenu velicinu i snagu je bas,bas zadovoljavajuca...za sad svaka preporuka...a videcu kakva ce se pokazati nesto kasnije kroz duzi rad...napisacu boje iskustvi i procenu...
jos jednom HVALA svima sto su ucestvovali u temi...:)
Suzuki V strom
dusanissimmus
Precizni šegrt

Post by dusanissimmus »

Image
Da li je neko probao kako bosch lezi u ruci sa ovom novom baterijom. Mislim da ima 6 celija za razliku od standardnih sa 3.
Meni recimo kod mog gsb smeta sto ne moze da stoji na bateriji kad ima bilo sta montirano vece od burgije 3mm. :( mozda sa ovom baterijom moze da stoji???
Recimo meni rucka savrseno odgovara jer stvarno imam veliku saku(visok sam preko 2m). Plavi bosch 14.4 ili 18 mi recimo ima i kratku rucku, a ova baterija "bez kraja" mi daje neke pogodne nacine drzanja posebo pod cudnim uglovima.
Trenutno razmisljam da li da dokupim GDR 10.8 samo za srafljenje.
Last edited by dusanissimmus on 17 Apr 2015 00:59, edited 1 time in total.
GROFBG
Zarezivač olovaka

Post by GROFBG »

Evo da se ponovo javim...
Moji utisci sa mojom srafilicom BOSCH GSB 10,8 V-2-LI PROFESIONAL su vise nego zadovoljavajuci...srafio srafove, busio grede, burgija lopatasta 25 mm u drugoj brzini...busi ne oseca, samo ne treba mnogo da se pritisa, bisi fenomenalno, busi ciglu burgija 8 i 10 mm na vibraciji bez problema, zavrce srafove 18 cm. duzine 9 mm debljine sa malom gedorom ali u prvoj brzini ona je mnogo jaca od druge a druga je za brzinu, mnogo brza ali ne trpi opterecenja...svakako kad se probusi rupa od 6 mm burgijom, zavrce bez problem...sta da kazem, radi fenomenalno, jedino sto mi se desi po nekad da mi se olabavi stezna glava...odnosno radni element ili kako god, burgoja ili bit za srafljenje, na znam zasto se to desava , mozda ne stegnem dobro...ali sve u svemu cista 10 ka, da napomenem i baterije su super...dosta drze 2,o v li su...punjac brzi extra puni...sve bas extra funkcionise...super sam zadovoljan...!To je neko mije iskustvo, ne koristim je prof, posto nisam majstor ali tadim svasta nesto oko kuce...izdrzava razne situacije i napore...pre neki dan mi je pala sa cirkulara na beton... od prilike 110 cm visine, nije se nista ostetilo, cak se i ne vidi ni ogrebotina...sta reci, svaka preporuka...za srafilicu BOSCH GSB 10,8 V-2-LI PROFESIONAL
Suzuki V strom
BILJEŽNIK
Vrhunski majstor

Post by BILJEŽNIK »

Stezna se čeljust olabavi i kod mene, češće na Makiti nego na Boschu i ne kužim razlog. Samo pritegnem ponovno i radi bez problema...
radenko
Vrhunski majstor

Post by radenko »

futer olabavi zato sto nije kvalitetan isto se to dogadja i kod mog boscha ali evo skoro sam dobio dewalt srafilicu novu seriju 20 v futer je duplo bolji od bosch i nema teorije da olabavi a da nepricam o kvalitetu srafilice i baterije koja je 4ah a tek motor bez cetkica DCD990 20v max*
smirglaj nikad dosta
GROFBG
Zarezivač olovaka

Post by GROFBG »

hmm...to nisam znao...za futer, hvala za odgovor...! Da znam da je dewaltov alat bas odlican...!
Hvala na odgovoru u svakom slucaju...:)
Suzuki V strom
Post Reply