Metabo ts 254
- Hobi-stolar
- Šegrt
pgale ja ovu mašinu imam već godinu dana i nikada nisam primetio neki problem sa firungom, naprotiv. Kada sam ovo pročitao, iznenadio sam se i odmah sam otišao u garažu da proverim. Firung drži odlično. Slažem se za onaj dodatak za poprečno rezanje. Luft je nedozvoljeno veliki, ali ga nisam ni koristio. Napravio sam ona kolica za poprečno rezanje i ona odlično odradjuju posao.
Ne znam. Kad zabravim i guram izlazni kraj firunga mrda se. A kad gurnem jače pomjeri se. Čudno je i meni.
Onaj uzdužni šaraf ključ 10 sam stezao sve do nivoa da ne mogu šetati firung kada je odbravljen.
Sjećaš li se kada si kupio jesi li nešto posebno štelovao firung.
I meni su u planu kolica, mada imam ger pa mi nije hitno.
Lijep pozdrav
Onaj uzdužni šaraf ključ 10 sam stezao sve do nivoa da ne mogu šetati firung kada je odbravljen.
Sjećaš li se kada si kupio jesi li nešto posebno štelovao firung.
I meni su u planu kolica, mada imam ger pa mi nije hitno.
Lijep pozdrav
- Hobi-stolar
- Šegrt
Ne, nisam ga štelovao. Jednostavno, nisam imao potrebe, stvarno mi se svidja kako radi. I ja imam ger, ali ovo sa kolicima je za većinu stvari mnogo bolje, preciznije. Ja se uvek radije odlučim da nešto uradim pomoću kolica nego sa gerom. Ako ih budeš pravio, možda da pokušaš da negde nadješ šipke od materijala koji se zove polietilen UHMW (Ultra high molecular weight). On ima izvrsna klizna svojstva i odličan je da se od njega naprave oni klizači kroz ona dva utora. Odličan je i u obliku folije, koja se nanese na površinu, koja treba po nečemu da kliza.
Pozdrav.
Pozdrav.
Hvala Dikar.
Ponovo sam se danas igrao sa firungom. Kad zatežem maticu 10 stanje je bolje ali na pritisak ima neko mrdanje.at
Mislim da to neće praviti problem u radu jer ja pritiskam u jednoj tački a komad koji režem uglavnom pritiska na drugom mjestu.
U svakom slučaju vidjećemo. Ovih dana ima neke merdevine da pravim pa će mi trebati dužina 270 cm.
Ponovo sam se danas igrao sa firungom. Kad zatežem maticu 10 stanje je bolje ali na pritisak ima neko mrdanje.at
Mislim da to neće praviti problem u radu jer ja pritiskam u jednoj tački a komad koji režem uglavnom pritiska na drugom mjestu.
U svakom slučaju vidjećemo. Ovih dana ima neke merdevine da pravim pa će mi trebati dužina 270 cm.
- Hobi-stolar
- Šegrt
pgale išao sam ponovo da proverim i gurao sam taj zadnji kraj firunga u stranu toliko da sam pomerio ceo cirkular, ali se firung nije pomerao. Dakle, ne bi trebalo da sa tim imaš problema. Ako se tebi firung pomera, makar i milimetar-dva onda mi se čini da tu nešto nije u redu. Da li dolazi u obzir da proveriš sa prodavcem, ili da pozoveš servis i vidiš šta će ti oni reći?
poštovani forumaši,ima li neko od vas saznanja gde se može poručiti ovakav cirkular po približnim cenama o kojima ste vi gore govorili.
gde god sam pogledao ovakva mašina sada košta 96000 din,a vi ste spominjali cifre koje se kreću čak ispod 80.000 din.
molio bi člana koje je naveo da ima povlastice prilikom kupovine metabo i makita alata da mi se javi ili porukom ili na 065/4431-123 ne bi li mi pomogao u potrazi.
unapred zahvalan an odgovoru.
gde god sam pogledao ovakva mašina sada košta 96000 din,a vi ste spominjali cifre koje se kreću čak ispod 80.000 din.
molio bi člana koje je naveo da ima povlastice prilikom kupovine metabo i makita alata da mi se javi ili porukom ili na 065/4431-123 ne bi li mi pomogao u potrazi.
unapred zahvalan an odgovoru.
Nisam siguran da ces moci da je nadjes sada po toj ceni.
Najpre, poruka u kojoj se pominje cena od oko 80000 je iz Februara 2014, kada je kurs bio za oko 5% manji.
Drugo u tom trenutku je bivsi uvoznik rasprodavao zalihe, pa je cena bila niza nego sto je uobicajeno.
Jedino da naletis ponovo na neku akciju.
Najpre, poruka u kojoj se pominje cena od oko 80000 je iz Februara 2014, kada je kurs bio za oko 5% manji.
Drugo u tom trenutku je bivsi uvoznik rasprodavao zalihe, pa je cena bila niza nego sto je uobicajeno.
Jedino da naletis ponovo na neku akciju.