Cirkular (PTS 10) :)

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
Post Reply
munja
Pred-majstorsko zvanje

Cirkular (PTS 10) :)

Post by munja »

Pozdrav forumaši!

Znam da je tema već naveliko prežvakana, ali pretražih cijeli forum i sve internete i nisam se baš pomogao.
Znači, imam priliku prilično povoljno nabaviti Boscha PTS 10, pa me zanimaju iskustva onih koji ga imaju / su imali.
Znam da firung nije neka sreća, može li se to kako upgradeati a da ne košta bubreg?
Također bih napravio tablesaw station za nju da imam više mjesta. Å to tada sa firungom? Može li ga se nekako prepraviti da ima veći kapacitet?
Kakva je sa preciznošću? Malo sam ju gledao u Bauhausu i meni se čini kao solidan stroj, ali neznam kakva je u radu a nebi se htio zaletavat.

Dosad sam narastao od Einhella koji je bio opća katastrofa do toolsona kojeg sam preradio do neprepoznatljivosti, ali me i dalje ne zadovoljava, zbog firunga i nepreciznosti najviše, a mislim da više znači onih 1400W u boschu nego 1800W u toolsonu :)

Hvala svima!
kiraljka
Precizni šegrt

Post by kiraljka »

Ja ga ima par godina. Gde god moze da ima lufta ima ga. Od Bosch-a sam ocekivao vise.
BG ACA
Majstor

Post by BG ACA »

Bosch je postao malo jaci kinez.
kiraljka
Precizni šegrt

Post by kiraljka »

Ovo je zeleni. Pitam se kakav je i plavi a kosta ko plucno krilo.
munja
Pred-majstorsko zvanje

Post by munja »

što onda uzeti za slične pare?
BG ACA
Majstor

Post by BG ACA »

Nema pametnog saveta za tu klasu.
riba
Pred-majstorsko zvanje

Post by riba »

Ako ga možeš nabaviti prilično povoljno i ako se ne pokaže dobrim lako ga prodaš da ne izgubiš previše.
Obzirom da misliš raditi stejšn :) razmisli i o izradi biesemeyer like saw fence kod koje sam određuješ kapacitet.
U krajnjem slučaju ako ne bude dobra pila cijelo postolje može ostati za neku drugu uz manje preinake.
kiraljka
Precizni šegrt

Post by kiraljka »

Vidi, za sve ove kung-fu ona je dobra i svi nedostaci mogu relativno lako da se otklone. Znaci, po meni ako mozes povoljno da je nabavis, uzmi je.
munja
Pred-majstorsko zvanje

Post by munja »

@riba
O tome i ja razmišljam, sve i da me ne zadovolji, prodat ću ju. Koliko sam skužio navjeći problem je firung.
Jel ima ovdje netko tko zna napraviti biesemeyer style fence i za koliko novaca? Imao sam nekada negdje neke nacrte ali niti imam znanja niti alata da to napravim.

@kiraljka
pa pretpostavljam da je puno preciznija i upotrebljivija od kung-fua koje sam dosad imao. I pretpostavljam da će takva ostati.
kiraljka
Precizni šegrt

Post by kiraljka »

Te kineske krseve sam vidjao samo po radnjama nikada nijedan nisam probao. Moj PTS ja stariji model pa ima i stariju varijanti firunga ali uz malo strpljenja i on se lako podesi. Stoji cvrsto jer se kaci i napred i nazad.
Post Reply