Danasnje iskustvo u prodavnici bansek Bernardo HBS 360

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
Post Reply
BR
Moderator
Moderator

Danasnje iskustvo u prodavnici bansek Bernardo HBS 360

Post by BR »

Jedna od masina koja mi je u planu za nabavku je relativno mali bansek. U uzem izboru je uglavnom Makita, ali zasto ne pogledati sta nude i drugi. I tako zavrsih na mestu koje drzi Bernarda, i ima njihov bansek HBS 360. Prvo pitaj trgovcu i uvoziku je bilo odakle dolaze, tj zemlja proizvodnje, i da li imaju problema sa vodjicom testere kao sto ih ima Electro Machinen HB 360, koja voli da se polomi ocas posla. I u tome, uhvatim se za vodjicu da je pogledam, i ista mi ostade u ruci. Polomljena. Da sam je barem cimao, nego sam je sam je samo blago prihvatio rukom, ali i to je bilo dovoljno. Inace celu vodjicu drzi 2mm debelo parce livenog cink liva, da se ne izrazim pogrdnije.

Zakljucak. Apsolutno sam siguran da cu uzeti Makitu.. :D

A ostrilicu koju sam planirao da kupim kod Bernada cu da napravim sam. Vec sam nasao odgovarajuce tocilo, napravljeno u Srbiji, kod proizvodjaca sa kojim imam odlicnu saradnju, upola cene od one koje je u Nemackoj.
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

Idi na alibaba.com i guglaj "band saw" iznendices se koliko masina ima u bernardovoj fabrickoj boji. Sta ces ako danas nemas proizvodnju u Kinu, nesto nije u redu, nisi u trendu.
Sve bi bilo u redu da nisu presli na komercijalizaciju i izgubili na kvalitetu.
Nije mi jasno sta su ustedeli na cink plocici umesto celicne ? 0.5 ili 1.00 euro.Malo im je usteda na radnu snagu pa se zezaju i sa materijalima. Ipak Bernardo je solidan brand, za njih plocica i nije trosak.
Last edited by dikar on 16 Apr 2015 11:46, edited 1 time in total.
Post Reply