stoni abrihter

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
Nikola
Majstor majstora

stoni abrihter

Post by Nikola »

Bio sa u Woby house-u pre par dana i video sam neki abrihtercic sa dihtom. Stona varianta oko 20 cm radne povrsine i neka smesna cena od cca 16.000 din. Da li je neko to video i da li to icemu vredi. Bilo bi mi vrlo korisno kada bi mogao da ga iskoristim, makar i ne trajao vise od godinu-dve. Samo se plasim da sa tvrdjim drvetom nece ici bas lako. Mada, kad rucno rende moze ne znam zasto ne bi moglo i ovo cudo.
Trt, mrt, zivot ili smrt!
Nikola
Majstor majstora

Post by Nikola »

P.s. Kupio sam Skil frezer 1100w. Jos ga nisam probao.
Bojan
Administrator
Administrator

Post by Bojan »

Ako misliš na Womax abrihter (jedino sam taj video u woby housu), ja sam bio isplanirao da ga kupim, spremio pare, otišao u prodavnicu, i kada smo probali mašinu - ne radi. :) Tako da sada čekam novu isporuku.

Ne znam da li je loša mašina, ali moja je pretpostavka da sa manjom dubinom reza možeš sve da odradiš. Znači, manje skidaš drvo, praviš više prolaza, ali završavaš posao. Samo da kažem da ja već imam abrihter od 50 cm sa 4 kW motorom, ali mi se ukazala potreba za manjim abrihterčićem i dihtom za tako neke sitnije stvari - kutije i slično.

Video sam Skil frezer na sajmu, ali nisam mnogo balavio na njemu jer je odmah preko puta bilo festool-ovih frezera sa kojih su morali da me odlepljuju špaknom. Neki su čak mislili da sam deo inventara... ;)
zoranp
Majstor stolar

Post by zoranp »

koliko kod vas košta festool alat (cirkular ručni s vodilicom i freza me interesiraju) ? U eurima molim cijenu, ako može.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Zadnji put kada sam pazario, bilo je cena sa nemackog site-a +30%, ali to je bilo dosta davno (ima bar dve tri godine).
Mozda je najjednostavnije da pozoves njihovu prodavnicu (Mass alati tel:+381 11 297 00 63) i pitas za konkretan proizvod. Prvo na festovom sajtu pogledaj tacnu oznaku modela koji te interesuje.
Bojan
Administrator
Administrator

Post by Bojan »

El uzo neko ovaj abrihter, i ima li nekih iskustava u radu sa njim?
Nikola
Majstor majstora

Post by Nikola »

Bojan wrote:El uzo neko ovaj abrihter, i ima li nekih iskustava u radu sa njim?
Ja sam hteo, ali nema ga ni u jedno Wobyhaus-u. Rekli su mi da se javim za dve nedelje (pre jedno nedelju dana). Ali pocinjem da razmisljam o dihtu. Imaju i oni tamo Metabo, samo je mali skuplji (oko 45.000). Ne znam da li mi uz njega uopste treba abrihter ili mogu da ga koristim u obe svrhe, izravnam jednu stranu, okrenem drugu pa stegnem odozgo?
Ivan
Šegrt

Post by Ivan »

Legionar...
Zarezivač olovaka

Post by Legionar... »

Onaj strug za drvo me interesuje dal je dobar? ako ga vec ima neko.
Ivan
Šegrt

Post by Ivan »

Ja sam mislio sa ovog flexima sajta na ovu stonu hoblericu EHM 1300. Å ta o njoj mislite ?
Nikola
Majstor majstora

Post by Nikola »

Kupio sam Womax abrihter-diht! Na zalost jos ga nisam posteno probao, nisam bio kod kuce oko nove godine, ali jedva cekam da ga uposlim.
Nikola
Majstor majstora

Post by Nikola »

Nikola wrote:Kupio sam Womax abrihter-diht! Na zalost jos ga nisam posteno probao, nisam bio kod kuce oko nove godine, ali jedva cekam da ga uposlim.
Bojane, pominjao si problem da u Wobyhaus-u nije radio kad si hteo da kupis. Ja sam imao slican problem. Prodavci u radnji nemaju pojma sta prodaju ni kako masina radi, tako da nisu mogli pola sata da provale kako se pali. Znaju da ima neki sigurnosni mikro prekidac, ali sam na kraju morao sam da ga provalim. Aktivira ga zabica od maske za skupljanje prasine, kada zabica nije ubodena abrihter nece da upali... Malo sam nezadovoljan sto sam kupio masinu za koju nisam dobio nikakva objasnjenja od prodavaca (s obzirom da nemam iskustva), koji ne znaju ni ono sto pise u uputstvu u kutiji...
Bojan
Administrator
Administrator

Post by Bojan »

Pa eto. Verovatno je i moj slučaj isti takav, samo što ja nisam kupio mašinu, jer nismo uspeli da je pokrenemo, a ja sam žurio da završim druge obaveze.
zoranp
Majstor stolar

Post by zoranp »

Kada bi prodavači znali što prodaju tada bi oni bili stolari :lol:
Nikola
Majstor majstora

Post by Nikola »

zoranp wrote:Kada bi prodavači znali što prodaju tada bi oni bili stolari :lol:
Tacno!
Post Reply