Nesto ja ne kapiram sada. Kolika ustvari hoces da bude ta ploca?
Kuhinjske radne ploce su tipicno 60cm sirine.
Pravis alatku koja u principu kosta daleko vise ako hoces da bude kako treba. I stedis na najvaznijem njenom delu (jeste, ploca je vazniji deo stabilnog cirkulara, nego motor, osovina, sve ostalo). To koliko te je kostao cirkular, nema nikakve veze sa tim koliko ce da te kosta ploca. Ako hoces dobru plocu "ovori se" sto bi rekli. Ako samo hoces da nesto sklepas, pazari komadisku belo-belo univera, brepni odozgo i zavrsi. Ali "ono i ono", nikada nije moglo
Ako opsivas univer letvicama, nema nikakve potrebe za keksima, tiplovima, bilo cim. Jednostanvo zalepi letvicu na ivicu (snadji se kako da je stegnes), obradi da bude ravno sa povrsinom i gotovo. Pricamo o letvicama reda 1cm debljine ili slicno. Neces nikada imati silu koja je dovoljna da optereti taj spoj posto je jednostavno poluga premala. A i da je imas, drvo se sasvim lepo lepi za ivericu (sta je drugo keksic nego drvo).
@riba
Iskreno, ne znam sta je polusto, ali pretpostavljam da je nesto tipa stolarske tezge (posto pominjes udaranje po njemu, a i na njemu si slagao neki namestaj). Pada mi na pamet da ima dve noge, a da je drugom ivicom okacen o zid, pa je zato "polu"?
Ako vec slazez od drveta, onda ga slozi kompletno i to od debelog drveta (reda 8 i vise cm, recimo od gredica 5X8). Pred tezgu se postavljaju sasvim drugaciji zahtevi i drugacija su ogranicenja u odnosu na plocu cirkulara. Al to je za drugu temu.