guma za kolo tracne pile
guma za kolo tracne pile
imam tracnu pilu electra beckum bas 314 i ima par dana da mi je pukla guma šta se stavi na kolo.Vec sam jedan put prominia tu gumu ali mi je preskupa ili mi se tako cini.Za dva kola me dođe 270kn(35eura) i to je obicna traka dimenzija 1200mmx20x3 koju ja zalipim patexom.Ima li ko bolju ideju i da mi traje duže od godinu dana.
Naravno, al ako vec ima, zgodnije ju je samo raseci sa unutrasnje strane i navuci. Jos ako je malo tesna, taman ce da drzi samu sebe dok se lepo zalepi.
A koliko vidim postoje bas zgodne dimenzije sa unutrasnjim precnikom gume od recimo 254mm -330mm, samo bi trebalo naci tacno odgovarajucu.
Recimo lici mi da bi ona od 288mm unutrasnjeg precnika bila taman. Sirina gume je oko 30-40mm, to ce reci da je spoljasnji precnik negde oko 350-370mm, taman da se lepo sama zategne.
U svakom slucaju bi je trebalo zalepiti, posto kad se zavitla tocak moze da se desi da to sto je nategnuta ipak ne moze da zadrzi gumu na tocku, pa da pocne da se odvaja.
A koliko vidim postoje bas zgodne dimenzije sa unutrasnjim precnikom gume od recimo 254mm -330mm, samo bi trebalo naci tacno odgovarajucu.
Recimo lici mi da bi ona od 288mm unutrasnjeg precnika bila taman. Sirina gume je oko 30-40mm, to ce reci da je spoljasnji precnik negde oko 350-370mm, taman da se lepo sama zategne.
U svakom slucaju bi je trebalo zalepiti, posto kad se zavitla tocak moze da se desi da to sto je nategnuta ipak ne moze da zadrzi gumu na tocku, pa da pocne da se odvaja.