guma za kolo tracne pile

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
Post Reply
Toma
Precizni šegrt

guma za kolo tracne pile

Post by Toma »

imam tracnu pilu electra beckum bas 314 i ima par dana da mi je pukla guma šta se stavi na kolo.Vec sam jedan put prominia tu gumu ali mi je preskupa ili mi se tako cini.Za dva kola me dođe 270kn(35eura) i to je obicna traka dimenzija 1200mmx20x3 koju ja zalipim patexom.Ima li ko bolju ideju i da mi traje duže od godinu dana.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Pogledaj dal ima neka unutrasnja guma za bicikl koja bi bila slicnih dimenzija, pa da mozes da je navuces tesno preko tocka, ko Mathias.
To mu dodje otprilike precnik oko 38cm, cini mi se da je ona za poni tu negde.
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Unutrasnja guma od kamiona je ono sto sam ja zalijepio na tocak banseka i radi perfektno vec par godina!

Profesore, ako je vec lijepi, moze i napreviti spoj na jednom mjestu, ne mora bas traziti gumu odgovarajuceg precnika.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Naravno, al ako vec ima, zgodnije ju je samo raseci sa unutrasnje strane i navuci. Jos ako je malo tesna, taman ce da drzi samu sebe dok se lepo zalepi.
A koliko vidim postoje bas zgodne dimenzije sa unutrasnjim precnikom gume od recimo 254mm -330mm, samo bi trebalo naci tacno odgovarajucu.

Recimo lici mi da bi ona od 288mm unutrasnjeg precnika bila taman. Sirina gume je oko 30-40mm, to ce reci da je spoljasnji precnik negde oko 350-370mm, taman da se lepo sama zategne.
U svakom slucaju bi je trebalo zalepiti, posto kad se zavitla tocak moze da se desi da to sto je nategnuta ipak ne moze da zadrzi gumu na tocku, pa da pocne da se odvaja.
cvrle
Samostalni majstor

Post by cvrle »

Imas plutu koja se lepi umesto gume....uglavnom se lepi na vece strugarske banseke ali vidjao sam i na manjim....trebalo bi da je dugotrajnija.
Post Reply