Glodalica Festool

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
djuro2
Majstor majstora

Post by djuro2 »

lepi777 wrote:Djuro2, barem sada znaš mogućnosti navedene glodalice...;)

Mislim da ču se ipak sačekati neko vrijeme za glodalicu, za OF 1010 bi bi imao odmah novce a za OF 1400 bi trebao još malo sačekati(skupiti pare), ali čudan sam ja možda se ipak iznenadim...
Prošli mjesec sam se iznenadio sa DF 500, mislim da bi dvije vrhunske alatke u manje od dva mjeseca bile previše čak i za moj buđet...

Hvala vam na savjetima bili su stvarno konstruktivni...:)
Gdje si kupio i koliko si platio domino?
Moze malo dojmova o alatu?
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

djuro2 wrote:Ispravak Festool 1010 ipak ne moze samo tako koristiti glodalo 40mm.
Nakon cca 25 rupa ugasila se glodalica i morao sam ju hladiti :D
Veca glodala zahtevaju manju brzinu, pa samim tim i vecu snagu, ali u preko 90% potreba ces koristiti bas ona mala glodala na velikoj brzini. Meni je najvise posla odradila glodalica od 900 W i to neka jeftina kineska.
Od Festa mi se najvise svidja ona od 720 W jer je taman za gro amaterskih potreba i ima lepe dodatke.
Djuro, a sta pravis sa onolikim rupama ?
lepi777
Majstor početnik

Post by lepi777 »

Pezzo i meni upala u oko MFK 700 ali mnogo novca...:O

a opet razmišljma ako ipak uzmem OF 1400 treba če mi neka manja glodalica za rubove pa je tu još investicija za MFK ili OFK...
MFK je opak mali stroj...:)

djuro2 a šta reći za Domino, opaka alatka koju još nisam ni pošteno isprobo a za dvije komode i možda jedan stol koji napravim na godinu biti će super...

Utiske kad pošteno isprobam stroj...:)
djuro2
Majstor majstora

Post by djuro2 »

Pezzo wrote:Veca glodala zahtevaju manju brzinu, pa samim tim i vecu snagu, ali u preko 90% potreba ces koristiti bas ona mala glodala na velikoj brzini. Meni je najvise posla odradila glodalica od 900 W i to neka jeftina kineska.
Od Festa mi se najvise svidja ona od 720 W jer je taman za gro amaterskih potreba i ima lepe dodatke.
Djuro, a sta pravis sa onolikim rupama ?
Radim kinderbed. Ovo je pocetak prednje i zadnje strane. Izbusio prvo rupe 40mm pa rubove nasuprtnih rupa spojio vodilicom i izvadio cirkularom van. Tako mi se cinilo najjednostavnije. Vjerojatno se to ispravnije radi nekako :D
Uglavnom ovo je rezulatat

Image
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Najispravnije je kad uspes da napravis ono sto si zamislio :) Vidim, radis i danju i nocu, vredan si majstor :)
djuro2
Majstor majstora

Post by djuro2 »

Pezzo wrote:Najispravnije je kad uspes da napravis ono sto si zamislio :) Vidim, radis i danju i nocu, vredan si majstor :)
Ko sto rekoh kolegica je trudna i trebam pozuriti jer bebac nebude cekao da majstor prvo popoje par pivica pa odmori malo :D
lepi777
Majstor početnik

Post by lepi777 »

Evo moje verzije kinderbeda
Dali je ispravan neznam ali ja sam ga ovako napravio...

Image
Image
Image
Image
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

Ja sam ko pravi stolar kinderbed kupio :oskyldig: :smejanje: :smejanje:
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.

http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

i ja :ongel::part:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
lepi777
Majstor početnik

Post by lepi777 »

Evo da vam pokažem svoju odluku, nakon razmišljanja par sedmica....

Image
djuro2
Majstor majstora

Post by djuro2 »

lepi777 wrote:Evo da vam pokažem svoju odluku, nakon razmišljanja par sedmica....

http://i57.tinypic.com/2n0ld9v.jpg
ipak je 1010 prevagnula :D
Negdje sam procitao da 1010 nije mijenjan vec cca 8 ili vise godina

Nego zanimljivo mjesto za poslikat alat, jel to krevetic za novu igracku ili ipak ne ;)
Last edited by djuro2 on 14 Mar 2014 20:27, edited 1 time in total.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Mozda i vise. Koliko me pamcenje sluzi, ja sam svoj uzeo jos negde 2000-2001.
lepi777
Majstor početnik

Post by lepi777 »

Tako je festool of 1010 je izašla na tržište 2000 godine, od onda se malo mjenjala ili skoro ništa.
za razliku od pojedinih proizvođača koji mjenjaju modele svakih 8-12mjeseci.
Marketinški trik, uvjek novi model ima nešto više, npr 10W jaču snagu. i na taj način i jakom medijskom promidžbom dižu prodaju i vrijednost tvrtke.
Imam par proizvođača koji po 5,6-8-10 godina imaju iste modele ne ulažu u nove modele i na taj način imaju konkurentni alat za manje novaca, opet ovo je dosta upitno "manje novaca" jer imaju par menadzera koji se moraju namirit.
Npr, makita isti modeli cca 5 i više godina, Mafell isto tako, Lamelo isto. Bosch svake sedmice izbaci nešto novo...
Ispravite me ako griješim...

Kad sam je isprobavo njezina težina je pobjedila, 3-4 glodala od 1/2" ču nadomjestit verzijama od 1/4 ili 8mm.

Je slikano je u stanu uz dječji vrtić...;)
djuro2
Majstor majstora

Post by djuro2 »

Ne mijenjaju model, ali se poboljsavaju stvari koje su uocene da ne valjaju. To mi se vise svidja od izbacivanja "novih" modela svake godine pa uvijek nakakav problem sa njima. Ovako znas da je stroj ispoliran skoro pa 100%.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ako radi... ne popravljaj :)
Post Reply