Savet oko hobi KOMBINOVANE MAŠINE

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
milanbetter
Majstor početnik

Post by milanbetter »

A ja taman mislio da je tema zatvorena! :D:D:D:D
:stolt::stolt::stolt::stolt:
:prsgore::prsgore::prsgore::prsgore:

I drugi imaju iste poglede :))))

Milan
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

Moje je misljenje da bi ovako nesto bilo sasvim prihvatljivo za pocetak pa i za duze staze
http://hanvy.en.alibaba.com/product/596 ... 7419849284
problem je sto salju minimum 10 komada
pre godinu dana sam nasao slican model ovome za 310$, ali kad zatrazio samo jednu masinu podigli su cenu na 570$ + shiping. Nisu mogli da prarcunaju transport od Kine do Makedonije, obecali da ce mi se javiti za par dana. I ja sam malo preracunao da bi otisla cena na 1000$(transport +carina +pdv) pa sam odustao i kupio Enhel cirkular i abrihter/diht.
Last edited by dikar on 12 Dec 2013 23:32, edited 1 time in total.
milanbetter
Majstor početnik

Post by milanbetter »

dikar wrote:Moje je misljenje da bi ovako nesto bilo sasvim prihvatljivo za pocetak pa i za duze staze
pre godinu dana sam nasao slican model ovome za 310$, ali kad zatrazio samo jednu masinu podigli su cenu na 570$ + shiping. Nisu mogli da prarcunaju transport od Kine do Makedonije, obecali da ce mi se javiti za par dana. I ja sam malo preracunao da bi otisla cena na 1000$(transport +carina +pdv) pa sam odustao i kupio Enhel cirkular i abrihter/diht.
Ajde onda nas nekoliko kada se skupimo da narucimo jednu turu. Ovo sam ozbiljan totalno! Ja sam prvi za. :hurra:

Ili da zamolimo nekog kineza da donese kada ide do kuce :skratta::hurra::buga::stolt:
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

kad otvoriš link , ima ono što su još gledali , vidio sam istu takvu mašinu da se prodaje po komadu . No bez obzira što piše 10 komada, ukoliko nekog interesira pošalje e-mail sa upitom proizvođaču , moguće je sigurno dobiti cijenu sa putnim troškovima do vas
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.

http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
straza
Šegrt

Post by straza »

Evo da sent I ja javim.
Imam I ja einhell ali kombinirku as motorom 2.2kw I odlicna he, malo jest stol kratak (105cm) Ali da se rad it ako se pazi

Firma u split TehnoCom cesto ima dobre strojeve, jedni od rijetkih koji imaju cesto monofazne machine. Pogledaj kod njih..
ninja
Majstor stolar

Post by ninja »

ja sam isto gledao holzmann strojeve, da li su to kvaliteni strojevi odnosno da li su precizni?
samo mi nije jasno, ovdje je holzmann http://www.njuskalo.hr/strojevi-obrada- ... as-8594128
a ovdje identicna winter http://www.njuskalo.hr/strojevi-obrada- ... as-4027351
pa sad neznam da li to netko treci proizvodi a oni samo stavljaju svoje naljeopnice?
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

bas tako kao sto si rekao u poslednjoj recenici ;)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
ninja
Majstor stolar

Post by ninja »

ok, a odgovor na prvo pitanje?
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

taj odgovor ne znam ali vecina takvih masina dolazi NEnastelovana i NEkalibrisana :)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
ninja
Majstor stolar

Post by ninja »

a koje marke su kvalitetnije? sicar, hammer, felder, rm group, robland?
Last edited by ninja on 19 Jan 2014 23:06, edited 1 time in total.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

scm,paoloni,casadei,sac.......
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

milanbetter wrote:
dikar wrote:Moje je misljenje da bi ovako nesto bilo sasvim prihvatljivo za pocetak pa i za duze staze
Ajde onda nas nekoliko kada se skupimo da narucimo jednu turu. Ovo sam ozbiljan totalno! Ja sam prvi za. :hurra:

Ili da zamolimo nekog kineza da donese kada ide do kuce :skratta::hurra::buga::stolt:
Ako pogledamo istini u oci za taj novac na Balkanu se moze dobiti samo MIO STANDARD u osnovnoj varijanti. Dakle abrihter, cirkular + ostirilica za testere, nozeve itd. i to sve kosta oko 200 eura. E ako hocete de lux varijantu sa krunjancom za kukuruz + jos i sito za mlevenje kukuruza onda se cena penje na 400 eura (inace hobi 83,89 dakle cirkular,abrihter diht. frezer ide tu negde) ako rezimiramo mio standard Hobi 83,89 vredi manje na trzustu od poljoprivrdne varijante ove masine, a ipak hobi 83,89 je bila pojam za stolariju u to vreme.
Dakle trazio sam soluciju za ovu amatersku masinu ( usput sam otvorio i temu Amaterska klasa alata koja nije zazivela par forumasa me je ubedjivalao da je bolje sjebati 20.000 eura na festa nego li na golfa 6 u to vreme i jos me nisu ubedili.(iskreno ne znam kako gazi golf 6 ali Golfa 7 ne bih menjao ni za Festa+Mafela+protoola itd, dakle nisu me ubedili, Mozda bi neko preferirao Festa nasuprot Golfa 7, ali ja ne bih, ja ipak ne zivim od stolarije.
Da se vratimo na temu amaterska klasa alata, ovo sam pokrenuo iskljucivo radi provere trzista i ocene ove klase alata. Trebalo je da se da odgovor dali ta i ta marka ima dobar asortiman i dali vredi ulagati u taj brand. Posle toga je trebalo da krene firma Stolarska radionica komerc (hteo ne hteo Bojan bi se na kraju slozio) i ta firma je trebalo da pokriva EX Ju prostore Balkana.
Ali po obicaju par forumasa je pokusalo da me ubedi da je BOCH, MAKITA, a pogotovo ulaganje u 10 artkala Festa+prateci arsenal (oko 20000 eura) mnogu bolji izbor nego u Einhel i kompaniju u protvrednosti os 300 eura (pa svako zna Eibhell slabiji :) ) ili (golfa 6 u to vreme od oko 20000 eura)
Dakle ideja je pala u vodu u isto vreme i zato i ne postoji ova klasa ponude na ovom delu Balkana, po prihvatljivoj ceni. Ja sam ipak ulozio 30 kila eura i vozim golfa 7 od 21600 eura i planiram da i sinu ove godine kupim nesto prikladno.
E ono sto me ipak pritska i boli (:ironisk:) je da u svojoj kolekciji alata ipak nemam nekog festa od 1000 eura, a opet zimske gume + al bandazi me kostaju 1200 eura i ne zalim
Ove masine je trebalo da kostaju oko 800- 9000$ u zavisnosti od uvoznih dazbina od odredjene drzave. Ja sam ipak prodao 32 masine na nekom drugom delu Balkana i okolisa, i sto je najinteresantije samo 3 masine su imale problema (2 kondenzatora + 1 elektromotor, sve zajedno 270 eura)
toliko od mene

ispravka oko cene stoji 800-9000$, a treba da stoji 800-900$
Last edited by dikar on 21 Jan 2014 13:38, edited 1 time in total.
Trale
Šegrt

Post by Trale »

Ni ja ne zivim od stolarije ali me dusa boli sto nikako da kupim alu felne za auto, vec stalno kod vulkanizera skidaj letnje stavi zimske, i obrnuto, i tako vec dugo.
Ali zato ni sekundu nisam zalio kad sam par dana posle stavljanja zimskih guma porucio dva makitina frezera, RP2300FCX i RT0700CX2J.
Jbg svi mi imamo drugacije poglede na sve.
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

@dikar - imaš pravo , čovjek prije svega treba biti realan prema sebi te odlučiti prioritete u životu. Ukoliko se bavi stolarijom kao hobijem nema potrebe za kupovinom profesionalnih strojeva , svaki cirkular će ispiliti dasku , svaka blanja će je oblanjati , a sad što blanja neće skinuti 5 ili više mm u jednom potezu već 2 ili 3 mm , te što se cirkular guši pa moraš gurati sporije , nema veze , jer ti je to hobi , radiš to za opuštanje .
Ukoliko se baviš nekim poslom profesionalno naravno da ćeš gledati neki stroj koji maltene radi sam , tj. obradi materijal u najkraćem mogućem vremenu , no za takve mašine treba potrošiti mnogo novaca a isto tako treba ih i isplatiti radom
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.

http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Trale wrote:dva makitina frezera, RP2300FCX i RT0700CX2J. Jbg svi mi imamo drugacije poglede na sve.
Pa nisu ti losi pogledi :)
A koja je razlika izmedju RT0700CX2J i RT0700CX2 ?
Post Reply