Koju keksericu kupiti ?

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
Bagrovinje
Samostalni majstor

Post by Bagrovinje »

stari wrote:Kupio sam Einhell keksericu, jer, koliko ću je koristiti biti će dobra i ona, a ne neka skuplja. Potrošio sam dva dana da ju dovedem u red-zazori,stopa da bude 90°, zatim izradio dodatnu stopu za bolji okomiti rez (ideju pokupio od Lamello kekserice). E.. sad, znam ćemu služi srednja oznaka na stopi, ali ima sa svake strane još po jednu oznaku za koje ne razumijem ćemu služe. U uputstvu ne piše ništa.:(
jednu einhell imam i ja. Služi svrsi, nije nejpreciznija, prekidač je riknul nakon par mjeseci, pa sad ima onaj za lampe:cool: ...ali radi
Onaj koji je kupio Einhell :D ...vratio ga, pa opet kupio Einhell druge boje i još ga nije vratio.
Dule
Moderator
Moderator

Post by Dule »

Gde da kupim LAMELO keksarici i po kojoj ceni?
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

ha ha, za cenu bolje i ne pitaj, pozlice ti kad cujes :)

ja bih od njih kupio jedino komplet za minispot: http://www.youtube.com/watch?v=LiI0jMdeQL4
kekserica ce svaka da ti odradi.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Direktan zastupnik za Srbiju ne postoji. Ali, firma koja ih zastupa u Sloveniji ima predstavnike i u Srbiji:
http://www.klp.si/si/kontakt/

A sto napisa pezzo cene su im otrovne (doduse i roba im je kvalitetna). Najjeftiniji model Clasic c3 je oko 300 funti (oko 370 evrica), Classic X je oko 400 (500 EUR) a sledeca u liniji top 21 je vec 900 i kusur funti.
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

je ali Dule je pravi majstor (jedini problem je što ne pije :) ) , njemu će se i top model brzo isplatiti ;)
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.

http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
ST STOLAR
Majstor stolar

Post by ST STOLAR »

Ja imam dewaltovu 3,5g i prezadovoljan sam. Platio sam ju 350 eur i vrijedi svaki.
Dule
Moderator
Moderator

Post by Dule »

Ima li neko ovog Lamela C3,daj njegova iskustva
nekako sam najbliži njemu

ps.hvala na informacijama gde i pošto ;)
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

Dule,po meni bacas pare :prs:

ja kupio onomad ovu i platio 400e http://www.quoka.de/handwerk-hausbau/ge ... p-guf.html

dobijes i metalni kofer.
vrhunska je ,a vidi sad posto je preko :stolt:

sa njom mozes i da krajcis i da vozis kao cirkular :happy:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Ja sam radio sa Lamello frezama, ali najvise sa onim starim modelom koji je i dosta laksi i zgodniji i vidis kroz plasticnu zastitu sta radis i gde busis. A sa tim C3 sam uradio samo nekoliko krpljenja, a za keksove je nisam koristio. Dosta je teska. Ako bih birao nesto pouzdano od ovoga na nasem trzistu, onda bih kupio onu manju Makitu Pj7000 http://www.takolako.rs/user/ostali-elek ... 1/item.jsp ali... i ona je na e-bay 169 evra a kod nas 35000 din, sto je preko 300 eura !? Ja sam uglavnor sve radio sa tiplovima, a keksericu sam kupio jer sam video kod jednog prijatelja da sve radi sa njom i to sa nekom jeftinom iz samousluge i to mu zadovoljava. Za mnoge stvari i jeste zgodnije i brze nego tiplovanje. Pre jedno 4-5 godina i ja kupih jednu i to einhel 850 w i za divno cudo jos radi kao i prvog dana i sasvim je zadovoljavajuce precizna, uprkos tome sto ima malo i lufta. I to je kostalo 5000 dinara, mislim da je to bilo 50 evra. I radi, ne crkava. Ako crkne, kupicu tu manju Makitu.
A ova C3 je na zapadu od 580 do jedno 650 evra, pa kad nasi veliki uvoznici to uvezu, onda bude skuplje jos za jedno 30-50 %, pa racunaj. Da to vredi kupiti, bilo bi i vece ponude po Balkanu, ali retko je ko i drzi u prodaji, znaci da im je cena preterana i da to toliko i ne vredi,pa i nema prodju. Trziste ti je najbolji pokazatelj sta koliko vredi.
A i iz licnog iskustvamogu da vam kazem da su me uvek mnogo lepse posluzili laksi alati nego oni koje ne mozes lako da drzis u jednoj ruci, tako da ja uvek vise volim da je to i lagano i pouzdano. A cene... pa ako mi vec i einhel od 50 evra potpuno zadovoljava potrebe, sto bih davao 1000 evra za Lamello. Ako se snabdevas sve takvim alatima, kad ce se to isplatiti ? A i kad biras, uvek gledas da to traje sto duze, a vec za kojimesec se pojave novi i bolji modeli... Tako da je sve ovo malo diskutabilno koliko se sta isplati. I nas ovde trgovci pljackaju. Ne bezim ja od toga da platim, ali pogledajte i po stranim sajtovima kolko to kosta manje, a kod nas kao neke rasprodaje i veliki popusti. A ne vredi sve ni kupovati, niti sve i svasta raditi. Ja svoj alat ne mogu nikad ni da isplatim, a pitanje je i kad bih radio profesionalno koliko bih danas sa ovakvim trzistem zaradio. Cak je i simpo uveliko presao na namestaj od mdf, oblepljen foto-tapetama. Znaci da masa samo gleda cenu, a sve manje kvalitet.
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

http://furnextrading.com/klp.php

skroluj nanize
----------------------

ja sam tamo u Dubrovacku br.6 samo jednom svratio jer mi je bilo usput. Interesovao me neki materijal. Jedva sam nasao gde je to jer nista nije bilo obelezeno nego je to neka stambena zgrada sa zakljucanim ulazom. Zazvonio na interfon i niko se nije javljao. U radno vreme ! I onda sam pozvao sa mobilnog, opet niko nije odgovorio. Dosao kuci i potrazio ostale tel.brojeve i pozvao i opet se niko nije javio. I od tada vise nisam ni uzimao za ozbiljno tog prodavca. Sem toga, mislim da taj i nema maloprodaju.
radenko
Vrhunski majstor

Post by radenko »

Pezzo koliko ja znam a svracam jednom mesecno Furnex je u Dubrovackoj br 4 i vrata ulazna nisu nikad (bar kad ja idem) zakljucana i na telefon se javljaju ako ti treba telefon da ti posaljem na pp!
smirglaj nikad dosta
Dule
Moderator
Moderator

Post by Dule »

Kolege,
satreo sam jednog enhela a sada i nekog bezimenog.
nacelno sve to radi posao,dosta para zaradilo ali doslo vreme da se deo tih para vrati u alat koji nece da klima,kleca,gde zubcanici nalezu a ne preskacu......ma ......
opet na temu,cuo sam od par kolega da je makiti zamerka sto je nezna,pa rekoh ko je "tata" i otuda na lamelo....mada i ja volim lak alat ako nista drugo lako mi je da ga drzim i kontrolisem

Singer mozda si i u pravu,svidelo mi se to masince kada sam bio kod tebe.
kako se ono snalazi u iverici posto ce samo za to da sluzi?
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

za ivericu je namenjena(plocaste materijale):pljesk:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Dule, taj ko ti je rekao da je Makita nezna, nije je ni koristio. Ne znam na osnovu cega je to rekao i za koju alatku. Ja sam godinu dana radio na montazi u jednoj firmici, nas 30 smo po 12 sati dnevno udarnicki radili, a sav alat je bio Makita, imali smo preko 300 makitinih alata i nisam video niti jednu da se pokvarila. Znaci, sve to muski odradjuje svoj posao. Naravno, sve moze da se unisti namerno ako bas hoces, ali da je to nezan alat, to svakako ne stoji.
Post Reply