Iskra klip-klap
Neće ići. Čini se da se navoj tijekom 30 godina zapekao. Morat ću nekako zaglaviti osovinu. Jedini način koji mi pada na pamet bi možda bio s dvije matice zašarafljene na navoj osovine i dva viljuškasta ključa - jedan za maticu, a drugi za dio koji treba odšarafiti. Druga je stvar što matice od 3/8 cola neću baš tako lako naći u željezarima.
Imam Tri busilice Iskra VV 508L prva `82 druga i treca `85 godiste. Odradile su do sada Boga oca, na dve sam menjao rotore. Posle svake radne sezone sredjujem svoj alat... detaljno ciscenje i podmazivanje reduktora i lezajeva. Svakih 5. godina izmenjam lezajeve. Bas ovih dana sam izremontovao jednu... evo i par slicica. 

Uploaded with ..us

Uploaded with ..us

Uploaded with ..us

Uploaded with ..us

Uploaded with ..us

Uploaded with ..us

Uploaded with ..us

Uploaded with ..us

Uploaded with ..us

Uploaded with ..us

Uploaded with ..us

Uploaded with ..us

Uploaded with ..us

Uploaded with ..us

Uploaded with ..us

Uploaded with ..us

Uploaded with ..us

Uploaded with ..us

Uploaded with ..us

Uploaded with ..us
- dragisa dragisa
- Majstor
Pozdrav i od mene!
Ja bih samo da se nadovezem na temu...
Imam isto Iskru klip-klap VV910 A12 od 370w staru oko 40 god, medjutim cale kaze da je skoro uopste nisu koristili jer su skoro odmah sa cirkularom zapeli za neki ekser i "sredili" navoj. Tako da stoji u kutiji zadnjih 40ak godina, i sad bih ja hteo da je vratim u zivot.
Na slikama se vidi da je blajznuo navoj na izlazu iz masine i malo na zupcaniku.

Zanima me gde bih mogao da odnesem masinu na popravku, ili makar gde bih mogao da nadjem delove pa cu sam da ih zamenim?
Hvala!
Ja bih samo da se nadovezem na temu...
Imam isto Iskru klip-klap VV910 A12 od 370w staru oko 40 god, medjutim cale kaze da je skoro uopste nisu koristili jer su skoro odmah sa cirkularom zapeli za neki ekser i "sredili" navoj. Tako da stoji u kutiji zadnjih 40ak godina, i sad bih ja hteo da je vratim u zivot.
Na slikama se vidi da je blajznuo navoj na izlazu iz masine i malo na zupcaniku.

Zanima me gde bih mogao da odnesem masinu na popravku, ili makar gde bih mogao da nadjem delove pa cu sam da ih zamenim?
Hvala!
- peradetlic
- Majstor majstora
- peradetlic
- Majstor majstora